Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
Дали имате интернет?

Член од
16 март 2006
Мислења
15
Поени од реакции
1
Имам, ама како да немам. Нит лимит имам поминато нит ништо. Катастрофа е цел ден. Латенција огромна... катастрофа

outcast

login: failed!
Член од
29 јануари 2007
Мислења
424
Поени од реакции
8
Исто е и со WADSL-от на он.нет, латенција 500+, а и неколку другари што се на Телекабел ми се пожалија за денешната состојба. Можда проблемот е „однадвор”

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
so znam kaj mene super si odi :)

Член од
7 мај 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
teofilus напиша:
Имам, ама како да немам. Нит лимит имам поминато нит ништо. Катастрофа е цел ден. Латенција огромна... катастрофа
Znam ovja problem traeshe skoro 1 den i vcera vecerta imaf vakof problem ali problemot beshe samo so Stranskite Linkovi a makedonskite se bea TOP i brzi... ali ete go sredija adsl-ot sega e ok... mali problemi imale :) ae pozdrav

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
Дали ви јавува при конектирање Generic Host Error for Win32 Services, посебно со appcompat, netapi.dll, ntdll ? Тоа почна да ми се јавува од кога започнаа овие проблеми. До сега, повеќе од година ипол, ваков проблем сум немал со интернетот. Кај вас како е?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Generic Host Error for Win32 Services значи дека имаш спајвери/вируси.
Под итно чисти ги тоа штетниците. Ти гарантирам за ова :wink:

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
Acid напиша:
Ај ќе пробам, ама не ми се верува дека е тоа, заради тоа, го

форматирав денес, нова инсталација и пак исто.

П.С.

Вчера го јавуваше истиот проблем и пуштив Ad-Aware, SpyBot и Bitdefender со најсвежи апдејти и не најдоа ништо. Windowsot е исто така апдејтуван најрегуларно.

Ќе кажам дали сум го решил проблемот.

IsusHristos

Bojan CPU
Член од
1 март 2007
Мислења
256
Поени од реакции
1
vikris напиша:
Ај ќе пробам, ама не ми се верува дека е тоа, заради тоа, го

форматирав денес, нова инсталација и пак исто.

П.С.

Вчера го јавуваше истиот проблем и пуштив Ad-Aware, SpyBot и Bitdefender со најсвежи апдејти и не најдоа ништо. Windowsot е исто така апдејтуван најрегуларно.

Ќе кажам дали сум го решил проблемот.
Шефе а сигурен ли си дека во инсталацијата на икс пето немаш вируси.имав таков случај цел месец се чудев од кај ми се вирусите.
форматирај инсталирај антивир чудо вируси.пак форматирај инсталирај антивир пак вируси.

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
IsusHristos напиша:
Шефе а сигурен ли си дека во инсталацијата на икс пето немаш вируси.имав таков случај цел месец се чудев од кај ми се вирусите.
форматирај инсталирај антивир чудо вируси.пак форматирај инсталирај антивир пак вируси.
Оваа инсталација ја користам од секогаш и сум 100 % сигурен дека нема вируси. Проверено. Немој да ми кажеш и дека антивирусот има вируси. :wink:

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Acid напиша:
Јас ти гарантирам дека не е тоа :)

Некоја заебанција од Мајкрософт е.... се јавува и на ФРЕШ копија од XP SP2 а и на компјутер кој 1 година бил без проблем под Deep Freeze ;)

Лек... да се направи нов апдејт а после ќе се јавува она за: лиценцирајте го XP-то... и за тоа има лек, но за тоа потоа....
Ако и со апдејт не успее да се среди, треба да се забране сообраќај од и до портите 135-139 и 445

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
Сега за сега, добро е, при повеќекратно конектирање не дава проблем. Инаку пак скенирав и за чудо, за само 2 минути ми се закачиле 2 вируси и 25 тракери, еден од вирусите е easyxxx :vozbud:

Edit: Скенирањето е извршено одма после инсталација и апдејт на антивирусот. Што значи дека 2 минути сум бил на нет без заштита.

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
Изгледа Ацид ќе да е во право. Од пуста мрза, за да ми трае скенот побрзо ги одштиклирав packed files and archives. :tapp:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Во право сум, затоа што и сам сум го „папал” од вакви штетници (иако редовно апдејтувам се живо и диво). Баш истата порака и јас ја добивав... После пораката ти се кочи windows explorer-от, се гаси конекцијата и неможеш да се конектираш. Побарав на гугл за поракава и сите резултати беа - спајвери/вируси.

Другиот ден си го средив проблемот и од тогаш не ми се појавила. :wink:

Член од
7 мај 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
Edno prasanje :) dali ima nekoj korisnik na adsl paketot max adsl plus od 10 gb ?

Kajgana Shop

На врв Bottom