Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
аа тоа до Vista-та ти е или transformation pack-от

Не е до интернетот, до софтверот е

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
аа тоа до Vista-та ти е или transformation pack-от

Не е до интернетот, до софтверот е

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Vista е

Ма неее бе како до нив да е??? Јави се у техничка да ти кажат да изресетираш модем или рутер.Убаво пишав пацери невидени се.Ќе се бара друго решение овие што не ги бива не ги бива ептен се упропастија.Еве еден скриншот од тоа како они добро се справуваат со проблемот.

Само 700-900 пинг ништо страшно.Страните ми ги отвара на секоја престапна година.
А колкава брзина ти вади на спидтестот ?

Член од
28 декември 2005
Мислења
29
Поени од реакции
2
Луѓеееееее. како бре тоа не може да се создаде втор или замислете "трет"сериозен интернет провајдер.
Овој скапан македонски лелеком ќе ме полуди .
Моментално сум корисник на пакетот од 100GB, а според Т-home јас веќе за месец декември сум потрошил 89Gb, што е секако апсурдно. Bandwith метарот што го имам на мојот рутер WRT54GL >dd-wrt v2.4< покажува дека имам потрошено 43Gb. Значи дека се јавува сериозна разлика во потрошениот сообраќај, односно дека ми украле дури 46Gb од мојот сообраќај.
се јавив на 080012345 и на 171, мудро ми одговорија да си поднесам жалба.хахаха..
А тоа што чекам за сurf&call+ веќе 45дена тоа е исто така голема глупост од нашиот ни Dial up квази ADSL провајдер и тоа што интернет линкот им е падни стани веќе 2 недели тоа е башка приказна.
Со еден збор телеком се "ТРАГЕДИЈА".:tapp::tapp::tapp:
Дали има некој сознанија за влез на некој нов сериозен интернет провајдер ??? пошто преку ку..т ми се педерчињава од лелекомов.....:pos2::pos2::pos2:

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Пинг проблемот е од кај нив затоа не давајте глупи одговори како виста проблем е или xp проблем е, не сме деца да не лажат на тие финти или пак ресетирај модем/рутер, тоа може да го праткикуваат у бурунди не тука. Сега се поправи како што гледам кај мене пинг нормален има 62 у моменат. Цел ден имаше пинг 1500+

king24

Pirat
Член од
8 ноември 2007
Мислења
147
Поени од реакции
2
Дали има некој што интернетот му е за никаде или само мене ми е

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Кај мене прсна модемот! И морав да купим нов :tapp:

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ама е тиња нетов, неможам серијата да си ја глеам :toe:

Член од
5 август 2006
Мислења
163
Поени од реакции
8
Имам еден проблем кој што подолго време не може да го решам, најпрвен се јавував во телеком тие ми велеа дека сум имал вируси и најдобро да сум го форматирал, ај го форматирав мислев дека ќе се среди, меѓутоа ништо од тоа, се јавувавм повторно ми даваат страна од мајкрософт да симнам некој си додаток демек конекцијата ми пагала оти нешто кодот ми бил во црна листа, го направив и тоа и ми викаат ако пак имаш проблеми наново форматирај со друг key, е сега каков проблем имам, кога и да се конектирам на интернет на почеток имам 15-20 мин може и помалку и после конкцијата стои а ниедна страна не ми се отвара, ќе се дисконектирам ако се обидам веднаш да се конектирам ќе застане на Connecting... и нема да може, automatic updates ми се исклучени веднаш, е сега дали некој знае што би можело да биде, PC-то е прилично нов земен е заедно во пакет со интернет, сега е форматиран па некој ако знае како може да се реши проблемов нека каже.

Kajgana Shop

На врв Bottom