Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Проблеми а? Нели интернетов беше без проблеми и најдобар во Македонија.
Многу често има проблеми во последниве 3-4 месеци.
Сега со оваа интернет телевизијата пак се пореметија работите

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Тачно така но со ИПТВ направија хаос, а најглупо е сега што ако имам 6мб конекција кога пингот е над 1500+ и исто испаѓа како да иамм 56к модем конекција. Смрт за работа на интернет :(

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Тачно така но со ИПТВ направија хаос, а најглупо е сега што ако имам 6мб конекција кога пингот е над 1500+ и исто испаѓа како да иамм 56к модем конекција. Смрт за работа на интернет :(
Колку ти/ви е пингот спрема гугл ? Јас пред недела време кога зборував со еден од техничка, ми рече требало да се движи во границите помеѓу 50-80мс а кај мене просечно е 200 :nesvest:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
е па брзина колку толку гарантираат, али пинг никој не ти гарантира
колкав и да е според договор е

:toe:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
е па брзина колку толку гарантираат, али пинг никој не ти гарантира
колкав и да е според договор е

:toe:
Каков сака нека е договор, должни се да го решат проблемот. Веќе трет ден ме е*е ова. Иди ти играј кантер онлајн со 1000 пинг

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Каков сака нека е договор, должни се да го решат проблемот. Веќе трет ден ме е*е ова. Иди ти играј кантер онлајн со 1000 пинг
Е шо, интернетот за кантер ли е :icon_lol:

Пробав со форматирање на текст, не успеав.
Ај со слика и јас.

вториот тест со други днс сервери е?

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
А ја шо да кажам цел месец Upload не користам и нетот стандардно си паѓа на секои 15- 20 минути:tapp:

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Кај мене нема паднато 2 месеци.
Е и кај мене немаше паднато на почетокот си викам еј мајката овие т-хоум јаки бе а сеа ги пцујам секој ден.Им кажувам викаат не е до нас:toe:

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Е и кај мене немаше паднато на почетокот си викам еј мајката овие т-хоум јаки бе а сеа ги пцујам секој ден.Им кажувам викаат не е до нас:toe:
Ма неее бе како до нив да е??? Јави се у техничка да ти кажат да изресетираш модем или рутер.Убаво пишав пацери невидени се.Ќе се бара друго решение овие што не ги бива не ги бива ептен се упропастија.Еве еден скриншот од тоа како они добро се справуваат со проблемот.

Само 700-900 пинг ништо страшно.Страните ми ги отвара на секоја престапна година.

Kajgana Shop

На врв Bottom