Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Znaci ja podigas slusalkata od telefonot i pred da pocnes da go vrtis brojot pritiskas 9 + brojot i taka te rutira centralata na PSTN linija i te tarifira na impuls.

Nema filozofija brat.
Mене прашањето ми беше дали е можно преку компјутер да вртиш:toe:

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Mене прашањето ми беше дали е можно преку компјутер да вртиш:toe:

Te sfativ da mozes i toa da go pravis odnosno da go upravuvas ruterot preku Web Interfejs ,ke kreiras lista na korisnici vo address book i so komanda ke go teras ruterot da vrti na soodvetniot broj od imenikot, samo pak ke odi preku slusalka .toa ti e ................

Ti sakas preku SIP programce da vrtis na mreza od telekom nema sansi !

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Се случува ( оваа вечер ) и кај вас да се појави error 718 кај корисниците со длинк модеми односно Disconected by user кај оние што се на call & surf пакетите ?

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Се случува ( оваа вечер ) и кај вас да се појави error 718 кај корисниците со длинк модеми односно Disconected by user кај оние што се на call & surf пакетите ?
Да, прееска се случи тоа. И сијаличката на рутерот се напраи црвена :)

Член од
8 октомври 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
20
Овие два дена интернетот е некако многу спор. Како дајл ап да имам. :toe: Овие од T-Shit стварно не си ја работат работата како што треба. :uvo:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Овие два дена интернетот е некако многу спор. Како дајл ап да имам. :toe: Овие од T-Shit стварно не си ја работат работата како што треба. :uvo:
Епа јави им се бе кажи дека ти е спор интернетот, нека проверат линија... Види да не си го надминал сообраќајот, па сега имаш дајл ап. Кабелот што оди во сплитерот, извади го и стави го директно во модем. Ако ти се зголеми брзината, тогаш најверојатно нешто е до сплитерот.
Ја незнам стварно, ако имаш/те проблем да не очекуваш/те сам да се среди ?:toe:

Член од
8 октомври 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
20
Епа јави им се бе кажи дека ти е спор интернетот, нека проверат линија... Види да не си го надминал сообраќајот, па сега имаш дајл ап. Кабелот што оди во сплитерот, извади го и стави го директно во модем. Ако ти се зголеми брзината, тогаш најверојатно нешто е до сплитерот.
Ја незнам стварно, ако имаш/те проблем да не очекуваш/те сам да се среди ?:toe:
Било нешто до централата. Сега повторно се нормализира. :vozbud:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Any1 else has Internet problems ?? I vcera i denes ...sporo e ko tashak a nema teoretski sansi da sum nadminal 100gb limit -.-

T.e dloadod me ebe ... uploadot e ok (valjda)

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Any1 else has Internet problems ?? I vcera i denes ...sporo e ko tashak a nema teoretski sansi da sum nadminal 100gb limit -.-

T.e dloadod me ebe ... uploadot e ok (valjda)
Можеш да си провериш во секое време колку си потрошил.

- Он топик, и мене ме јебе нешто овие два-три дена со брзината, се надевам ке се среди во брзо време.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Можеш да си провериш во секое време колку си потрошил.

- Он топик, и мене ме јебе нешто овие два-три дена со брзината, се надевам ке се среди во брзо време.

Се јавив сеа и ми рекоа Не дечко немаме никаков квар/проблем .... добро ај сеа интернетов спор си е безвезе -.-

Јбг... македонска работа.

Член од
10 ноември 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0

Кај мене е ОК. Али во секој случај нешто се работи, или се обидуваат да ги зголемат брзините или е во врска со IPTV.

Btw. Љупчо не сум Кумановец.

Kajgana Shop

На врв Bottom