Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Зошто ти е IPTV ако не ја гледаш на Телевизор. Еве како функционирала.

http://www.t-com.hr/privatni/televizija/maxtv/maxtv_roomdemo.html

Еве ги и каналите кои горе долу изгледа ќе бидат и кај нас, толку и кај нас најавуваат 100.

http://www.t-com.hr/privatni/televizija/maxtv/paketi.asp
http://ns221.t-com.hr/MaxTV.EPG/

Во хрвтаска гледам цената за основен пакет од 75 канали е 9 еур.

Само изгледа ќе биди скапо ова со SetBox приемникот, така да тешко дека ќе се рашири.

Убаво би било каналите што ке ги пуштат да бидат со мак. превод ако се плака скапо барем нека ги пуштат со мак. превод како сто се во хрватска на хрватски ,бугарија на бугарски ... и тн. :nesum:

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Убаво би било каналите што ке ги пуштат да бидат со мак. превод ако се плака скапо барем нека ги пуштат со мак. превод како сто се во хрватска на хрватски ,бугарија на бугарски ... и тн. :nesum:
Ќе биделе сите со Мак превод.

Член од
4 август 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
Drustvo...
dali nekoj go ima Administrator passwordot za thomson(speedtouch) ST780 sto go dava t-home za call&surf paket?
Pozdrav

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Drustvo...
dali nekoj go ima Administrator passwordot za thomson(speedtouch) ST780 sto go dava t-home za call&surf paket?
Pozdrav
Можам само да ти кажам дека пасвордот не е секаде ист...
а за тоа како да добиеш администраторски пристап, прочитај тука

Член од
4 август 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
Аце благодарен сум што сакаш да помногнеш,
...веќе го читав овој пост, и пробав да го применам меѓутоа "restore....", не поминува не прифаќа.
Дали има некој што веќе го пробал и успеал?
Благодарам уште еднаш.
Поздрав за Аце и сите други....

Член од
4 август 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
И уште нешто...
дали и другите корисници на call&surf, го имаат проблемот на само рестартирање на целиот рутер Thomson(speedtouch)?
Молам за коментар од другите корисници?

P

Princ

Гостин
Јас пробав и успеав. Не направив ништо посебно за да го постигнам тоа - само го следев упатството со максимално внимание и концентрација.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Можам само да ти кажам дека пасвордот не е секаде ист...
а за тоа како да добиеш администраторски пристап, прочитај тука

Ете имало ХАК сега може да се отвори пандорината кутија на Телекомци.

Да не знае некој кај има буре од 20литри,случајно.:pos2:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Аце благодарен сум што сакаш да помногнеш,
...веќе го читав овој пост, и пробав да го применам меѓутоа "restore....", не поминува не прифаќа.
Дали има некој што веќе го пробал и успеал?
Благодарам уште еднаш.
Поздрав за Аце и сите други....
И јас на почетокот неможев, баш на тој дел и јас заглавив.Убаво ти кажа принц, следи ги инструкциите внимателно и биди максимално сконцентриран. друго незнам што да ти кажам, ако не додај ме на мсн па така да пробам да ти објаснам

И уште нешто...
дали и другите корисници на call&surf, го имаат проблемот на само рестартирање на целиот рутер Thomson(speedtouch)?
Молам за коментар од другите корисници?
Ако мислеш на тоа сам да се исклучат сите сијалички и пак да се вклучат, тогаш да, се има случено
и бај д веј, ако го немаш администраторскиот пасворд ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ не го ресетирај рутерот ( со игла да задржиш 10ина секунди...). Во тој случај се губат сите подесувања направени од страна на т-хоум, и многу лесно ке си го заебеш и интернетот и телефонот, па ќе мораат одново да доаѓаат и да ти го конфигурираат ( зборувам од искуство )

Член од
27 август 2008
Мислења
299
Поени од реакции
49
јас не разбирам некои работи, па ако може некој да објасни.
Моментално користам кабелски интернет од Телекабел со стандарден моторола модем што го даваат, а во меѓувреме направив надградба со рутет Нетгеар кој одлично функционира. Размислувам да ги откачам Телекабел и да земам Confort+ од T-Home. Нормално дека очекувам при инсталација на опремата да донесат нивни АДСЛ модем, но не сакам рутер. Дали опремата што ја носи T-Home e рутер со вграден АДСЛ модем или само модем и која марка? Јас по никоја цена не би сакал да го менувам рутерот што го имам моментално.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
:drk:
јас не разбирам некои работи, па ако може некој да објасни.
Моментално користам кабелски интернет од Телекабел со стандарден моторола модем што го даваат, а во меѓувреме направив надградба со рутет Нетгеар кој одлично функционира. Размислувам да ги откачам Телекабел и да земам Confort+ од T-Home. Нормално дека очекувам при инсталација на опремата да донесат нивни АДСЛ модем, но не сакам рутер. Дали опремата што ја носи T-Home e рутер со вграден АДСЛ модем или само модем и која марка? Јас по никоја цена не би сакал да го менувам рутерот што го имам моментално.
Рутерот што тие го даваат е THOMSON ST780, а за ова да го задржиш рутерот треба кај нив да се обратиш и да ги прашаш, незнам што марка ти е рутерот, и дали после ќе имаш воип на него и сите други додатоци што доаѓаат со тој пакет.Најубаво, обрати се во некој салон на т-хоме и прашај си :)

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.407
Поени од реакции
591
Ај и јас да прашам нешто :nesum:
Вчера ставив АДСЛ 10,и нормално ко и на другите што постирале погоре , имав многу помала брзина од декларираната !
И сега прашањето (знам дека е глупо ама ај) : Влече ли многу сообраќај ако гледам кипови на Youtube ? За саат два,околу 500 МБ имав сообраќај :nesum:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ај и јас да прашам нешто :nesum:
Вчера ставив АДСЛ 10,и нормално ко и на другите што постирале погоре , имав многу помала брзина од декларираната !
И сега прашањето (знам дека е глупо ама ај) : Влече ли многу сообраќај ако гледам кипови на Youtube ? За саат два,околу 500 МБ имав сообраќај :nesum:
За брзината јави се во техничка подршка и ним и кажи, нека проверат на колкава брзина ти е синхронизиран модемот со централата...
а за второто прашање, ДА, клиповите трошат и тоа многу

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
За сите заинтересирани за IPTV, read here

овие информации ги добив од вработен во т-хоум, значи вака
интернет телевизијата ќе биде пуштена од 1ви октомври, тоа ќе било тест период на 300 луѓе ( најверојатно нивни вработени ), а од 1ви ноември ќе биде пуштена и на домашните корисници. За да ја користи оваа услуга корисникот ќе добивал некаков апарат ( незнам точно како му беше името ), месечната претплата ќе била 400 денари, и ќе имало 60 канали, а брзината на интернетот морала да биде 8мб/с. тоа ми го кажаа, тоа ви го пренесувам :helou:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
За сите заинтересирани за IPTV, read here

овие информации ги добив од вработен во т-хоум, значи вака
интернет телевизијата ќе биде пуштена од 1ви октомври, тоа ќе било тест период на 300 луѓе ( најверојатно нивни вработени ), а од 1ви ноември ќе биде пуштена и на домашните корисници. За да ја користи оваа услуга корисникот ќе добивал некаков апарат ( незнам точно како му беше името ), месечната претплата ќе била 400 денари, и ќе имало 60 канали, а брзината на интернетот морала да биде 8мб/с. тоа ми го кажаа, тоа ви го пренесувам :helou:
Значи кој сака IPTV ќе мора да премине на најјакиот(најскапиот) интернет пакет?

Kajgana Shop

На врв Bottom