Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
^ Кај мене е топ. Ни проблеми сум имал задниве месеци ни ништо.

Бтв ти јавувај им се, досаѓаим до даска.
Мора да ти го средат и тебе проблемот.

P

Princ

Гостин
Зошто ти е IPTV ако не ја гледаш на Телевизор. Еве како функционирала.

http://www.t-com.hr/privatni/televizija/maxtv/maxtv_roomdemo.html

Еве ги и каналите кои горе долу изгледа ќе бидат и кај нас, толку и кај нас најавуваат 100.

http://www.t-com.hr/privatni/televizija/maxtv/paketi.asp
http://ns221.t-com.hr/MaxTV.EPG/

Во хрвтаска гледам цената за основен пакет од 75 канали е 9 еур.

Само изгледа ќе биди скапо ова со SetBox приемникот, така да тешко дека ќе се рашири.
Да, од т-хоум ми кажаа дека на овој уред (томсон) се поврзувал уште еден за ТВ. И не е толку скапо 9 еврејки... Не отскокнува цената за многу во однос на канали - цена. Башка, кондово нема кабловска па ова на пример мене добро ќе ми дојде.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
А се има информација кога би донеле телевизија?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
А се има информација кога би донеле телевизија?
За тоа нема конзистентни информации, едни ми кажаа 1 октомври, други 1 ноември, а јас пак мислам после нова година...

Едно е сигурно, дека ќе има, опција за снимање, а и видеотека т.е. порачување на филм како што има кај Хрватите, а слушнав дека ќе имало и правење на програмата по сопствен избор, што кога да гледаш...

P

Princ

Гостин
Имаат многу работа на тоа поле па претпоставувам нема да им биде лесно.
Ќе набројувам неколку проблеми кои ги имаат од старт, ама вториот ќе го објавам откако ќе се среди првиот, и така натаму.

1. Средување на сите централи. Голем дел од централите изгледа не се спремни ни за 5 Mbps конекција, а за IPTV имам читано дека минимум се препорачува 10 Mbps.

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Имате моментално некакви проблеми со нетот... у курац више секој ден нешто им се дешава на т шит ......

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804

Торенти со 5кб/с :uvo:
ова само кај мене се случува или...?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Еве го мојот спидтест резултат

кај мене нешто овие денови е слаб интернетот, ама 5 кб/с даунлоад никогаш не е било...:nesum:

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Торенти со 5кб/с :uvo:
ова само кај мене се случува или...?
Кога симнуваш преку торенти, и да имаш 100mbps конекција, џабе ти е, ако нема seeder-от, односно тој што upload-ира, брза upload конекција.

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Кога симнуваш преку торенти, и да имаш 100mbps конекција, џабе ти е, ако нема seeder-от, односно тој што upload-ира, брза upload конекција.
Или ако го ограничат аплоудот на 1кб/с како што прават 90% од сидерите.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Више не симнувам со торенти, ја 3 дена ќе чекам за една игра... :nesum:

Kajgana Shop

На врв Bottom