Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
И време е да се преземет некои си против мерки,се прват многу умни..другите оператори што плаќат за авторски права изгледа се будали,или?

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
И време е да се преземет некои си против мерки,се прват многу умни..другите оператори што плаќат за авторски права изгледа се будали,или?
tesko deka ke platat i za prevodi i za se drugo,tie uste posilni ne ni imaat namera da ja namaluvaat cenata ,barem spored ova

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=701E3BFED3D05540AE19CB4ABA0E0476
:violent1:

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
tesko deka ke platat i za prevodi i za se drugo,tie uste posilni ne ni imaat namera da ja namaluvaat cenata ,barem spored ova

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=701E3BFED3D05540AE19CB4ABA0E0476
:violent1:
Ќе мора нешто да се менува,затоа што ќе дојде голем притисок од Боом ТВ и Маx ТВ кои,колку толку почнаа да ги прведуваат странските канали и да плаќат за авторски права на емитување во Македонија..

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.499

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Колку иде download од rapidshare? :)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.102
Поени од реакции
1.378
400 kb ама симнуваш 30 мин една архива хаха:pos2:Луѓе дај не заебавајте не ставајте Телекабел.Секое симнување е предизвик со нивниот интернет:tapp:

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.499
RapidShare имаат лимит поставено на број на пакети на 10 секунди или така нешто, за балкански free корисници. Кога ќе стигне лимитот до одредената бројка на дозволени пакети за тој период стримот престанува (се разбира без при тоа да ја терминира конекцијата) и чека да помине целиот одреден период, потоа пакетите пак протекуваат.
Така што мерење на брзина со RS download би било страшно неточно и спаѓа во смртни гревови. :helou:
Има веќе поставено ваква тема, оваа е дупла (и стои веќе подолго време), се прашувам кај се модераторите или некој друг, да го средат тоа?:nenene:

Тука: http://forum.kajgana.com/showthread.php?p=3316451

Член од
17 март 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Dali znae nekoj zasto netot mi paga mnogu cesto na sekoi 5 min osobeno facebook i msn abe se vaka nemoze sto e problemot????

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.499
Dali znae nekoj zasto netot mi paga mnogu cesto na sekoi 5 min osobeno facebook i msn abe se vaka nemoze sto e problemot????
Сместа да пријавиш во Телекабел дека имаш проблем.

Патем, кажи повеќе информации окулу статусните диоди на модемот, дали светат дали трепкаат која трепка која свети која не свети, статус на сигнал и тн.

Член од
13 мај 2009
Мислења
18
Поени од реакции
0
Internet bezicen preku Telekabel

Imam doma interent od Tele kabel so modem motorola, sega zemav ruter T-link i go povrzav so modemot, no nejke da ima internet ni na obivnot komjuter ni na lap topot, IP adresata na modemot e avtomatska. Se mi pokazuva deka mreznata e konektirano no nema internet, sto treba da napravam dali moze nekoj da mi pogone :))

Член од
13 мај 2009
Мислења
18
Поени од реакции
0
Сместа да пријавиш во Телекабел дека имаш проблем.

Патем, кажи повеќе информации окулу статусните диоди на модемот, дали светат дали трепкаат која трепка која свети која не свети, статус на сигнал и тн.

imam i jas internet od telekabel so modem, samo zemav ruter i sega koga go povrzav ruterot so modemot nemam internet ni na obivniot kompjuter ni na laptopot bezicen dali znete zosto ?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Како го врзуваше модемот со ПЦ предходно?

CF.REAL MADRID

ЦЕВКА
Член од
9 септември 2009
Мислења
335
Поени од реакции
9
Луѓе у план сум да ставам интернет на телекабел,или поточно ке се префрлам на тоа се за 1000 денари....Мене ме интересира се во врска со интернетот,па ако имате оваков ве молам да ми кажете шо како,дали е бавен дали паѓа,дали често снемува,......Фала.....Иначе од Велес сум..........:vozbud::vozbud:

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Кај мене некои добри месец дена е бомбона, неможам да се пожалам.

Kajgana Shop

На врв Bottom