Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
8 април 2008
Мислења
133
Поени од реакции
9
Ај некој од Битола нека кажи како е задоволен од Интернетот и телефонијата на Моби (Телекабел) дали е стабилен или паѓа по набрзо ?

Член од
31 јули 2008
Мислења
84
Поени од реакции
0

незнам оти толку packet loss имам нема шанси да се игра онлине :(((

Член од
10 август 2010
Мислења
6
Поени од реакции
2
Значи од аспект на конекцијата, у Штип се подобри. Проблеми со конекцијата скоро и да нема. Брзината скоро секогаш е таа. На симнување не праве проблем, најчесто одржува добра брзина. Проблемот е со пингот, го има и тука, се појави откако го зголемија пакетот со брзина и лимит. Некогаш треба да се чека повеќе време додека да се отворе некоја страна, а и еден ден имаше ненормален пинг. Најверојатно зголемувањето на брзините и лимитот е избрзано, па не може мрежата да го поднесе тоа.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.102
Поени од реакции
1.379
Значи од аспект на конекцијата, у Штип се подобри. Проблеми со конекцијата скоро и да нема. Брзината скоро секогаш е таа. На симнување не праве проблем, најчесто одржува добра брзина. Проблемот е со пингот, го има и тука, се појави откако го зголемија пакетот со брзина и лимит. Некогаш треба да се чека повеќе време додека да се отворе некоја страна, а и еден ден имаше ненормален пинг. Најверојатно зголемувањето на брзините и лимитот е избрзано, па не може мрежата да го поднесе тоа.
Зависи каде си во Штип,кај мене пингот секогаш е 17мс и одамна толку стои.Единствено што ме живцира е тоа што сега торенти неможе да се симнува.Да можев ќе ги сменев но нема други оператори околу мене...

Член од
18 април 2007
Мислења
13
Поени од реакции
0
Во последно време сум доста задоволен од интернетот, па и од телевизијата може да се каже, само да не ги укинеа Discovery каналите. И сега сакам да си ставам и телефон, па прашањето ми е ако некој знае дали можам да си го префрлам бројот од телеком што си го имам на телекабел?

--- надополнето ---

Кога е спор интернетов знае вака да скрене :P

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Телекабел-нема ПОСПОР интернет:jaj:

Член од
11 јануари 2009
Мислења
722
Поени од реакции
90
мора да го опраат нетов, едвај страна отвара а youtube несакаш да отвориш

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
не знам дали е вака само кај мене или и кај други се појавува како на сликата подолу кога сакам да си проверам статистика т.е и целата страна не му работи од вчера :nerv:

98787729.jpg

Член од
20 октомври 2009
Мислења
34
Поени од реакции
4
Они цел живот ќе имаат проблеми во Скопје пошо толку памет имаат! Денес ќе немаш брзина, утре ќе имаш пинг 5000 ко да сурфаш на Марс, задутре ќе немаш нет воопшто...
Сигналите на upstream i downstream 20 пати во ден поминуваат граници, па нормално ќе паѓа конекција!
Клошари неписмени! Они интернет ќе давале, па и тоа без договор.

Член од
16 јуни 2010
Мислења
37
Поени од реакции
7
Се е џабе. Колку пати сакаш јави се у Телекабел, секогаш ќе добиеш различен одговор, а исти завршето; Проблемот е моментален, се работи на тоа, ЌЕ се среди, ќе запишам да помине екипа, но ЌЕ се среди. Само едно не ми е јасно до кога вака? Сакаат со малку пари, милиони да направат. Ни да подобрат опрема, ни да средат сигнал. Пинг има у било кој период од денот и изговор е оладете го модемот, 20 мин. па после пак пробајте, се ќе биде во ред. Немаат астрономски сигнал, па да неможе да го средат и ај нека има 50000 корисници и за нив неможе да обезбедат нормален интернет, па од кај се они од Замбија. Пуштиле 8 MB/s од кој фалат секогаш 2-3, upload несака да мрдне или пак ќе се укопа у место, па оди направи нешто. Ова маалски кажано, сами ти викаат да си идеш од кај нив, а креваат прашина по реклами, ова она, дека најдобар нет има. Оно телевизијата, неможе да си ја оправат, па нетот. Во еден град едни канали, во Скопје, пола ги нема. Ако гледате дека ви е скупо, да држите компанија, која нуди интернет услуги, се вика тоа "Клуч на врата" или "Инвестирајте пари у опрема и технички лица, кој ќе можат да го одржаваат системот"

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.500
Едно од оправдувањата од пред некое време пред официјално да престанам да се јавувам на корисничка поддршка беше: „Не биле виновни тие, корисниците биле виновни што многу симнувале и се случувале тогаш чудни работи со мрежата и нејзиниот капацитет...“ :facepalm:

facepalm.jpg

Така е, за се се криви корисниците, удри по корисниците, удри по тие пари што ти носат, како смеат корисниците да користат нешто за што склучиле договор и платиле соодветно?!
:FACEPALM+epic_fail:

epic_fail.jpg

Интернет?
Има неколку часа - нема неколку часа - до цел ден, кабелска нешто повеќе има него ли интернет... ...иии такаааа... фино, фино...

Ама пак ајде да речеме океј, оптимист сум во тој поглед се надевам дека ќе се средат за некое време... најверојатно...

мора да го опраат нетов, едвај страна отвара а youtube несакаш да отвориш
Да точно е, на пример видеото трае 3мин a се на се баферира 15мин, се работи за скалест лимит на брзина на стрим.

Член од
20 октомври 2009
Мислења
34
Поени од реакции
4
Едно од оправдувањата од пред некое време пред официјално да престанам да се јавувам на корисничка поддршка беше: „Не биле виновни тие, корисниците биле виновни што многу симнувале и се случувале тогаш чудни работи со мрежата и нејзиниот капацитет...“
Кај нив секој ден е ново оправдување. Си имаат они такви гафови, дури и на ИСКЛУЧЕН МОДЕМ викаат дека сигналот е ОК! Демек проверува сигнал, уствари дечкото си игра солитар и му стигаат пораки на messenger се слуша во позадина.
Се ќе кажат, само да не праќаат екипи, изгледа жешко им е... ама на крај на месец битно плата у џеб да си стават од наши пари.
Да дојдеа тие од Штип да видат што прават овие умрениве во Скопје не ќе беше лошо.

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
корисниците од скопје на телекабел тв имате ли Tring??

Kajgana Shop

На врв Bottom