Ти и цело СкопјеСнемав интернет и ТВ скоро 2 саати.
Што беше финтата? Коце да не ги скинал каблите монтирајќи нов споменик?Ти и цело Скопје![]()
Они мора да ти ја сменат. Со "ipconifg" бараш од модемот нова ИП што нема шанси да ти ја смениДали може ако имаш статична ип од телекабел да ја смениш некако ти или мора они да ти ја сменат? Заради бан на гта сервервистина ли е дека со ова се менува секоја ип "ipconfig /release" then "ipconifg / renew" или не е вистина? Јас вчера пробав ама пробав само со првото "ipconfig /release" е со ова ама снемав интернет на 10тина минути. Не ми препорачувајте прокси.
Не знам, не им работеа телефоните за да ги прашамШто беше финтата? Коце да не ги скинал каблите монтирајќи нов споменик?![]()
Може да се смени.. низ годиниве имам сменето еден куп адреси од нив преку страната на рутерот што ми е поврзан на нивниот модем. Само пишувам друга MAC адреса и (ако е валидна) добивам нова IP.Дали може ако имаш статична ип од телекабел да ја смениш некако ти или мора они да ти ја сменат? Заради бан на гта сервервистина ли е дека со ова се менува секоја ип "ipconfig /release" then "ipconifg / renew" или не е вистина? Јас вчера пробав ама пробав само со првото "ipconfig /release" е со ова ама снемав интернет на 10тина минути. Не ми препорачувајте прокси.
е како да ја сменам жити се кажиНе знам, не им работеа телефоните за да ги прашам
Може да се смени.. низ годиниве имам сменето еден куп адреси од нив преку страната на рутерот што ми е поврзан на нивниот модем. Само пишувам друга MAC адреса и (ако е валидна) добивам нова IP.
Ако имаш рутер, тогаш сигурно има некаде опција за клонирање на MAC адреса. Ископирај ја таа од твојот компјутер, смени ги последните 1-6 симболи и тоа е тоа.е како да ја сменам жити се кажиили да им се јавам па да ми ја сменат?
Не успеа ни ова, после се јавив пак во техничка поддршка и рекоа они ќе ми ја сменат и пак да го направам ова по 10 минути, го направив и пак ништо истата си стои и пак сум банирана на серверот! Ова не е фер, па како да ја сменам таа ип адреса аман вишеЈас се јавив во техничка поддршка на телекабел и они ми рекоа дека ми била динамична ип адресата и дека ако сум го исклучела модемот и сум го оставела 15 минути исклучен и пак сум го уклучела ќе сум имала нова ип па ќе пробам и ќе видиме ај белки ќе бидне![]()
Те прашаа одговор ни треба....имаш ли рутер или само модемот го имаш ?Не успеа ни ова, после се јавив пак во техничка поддршка и рекоа они ќе ми ја сменат и пак да го направам ова по 10 минути, го направив и пак ништо истата си стои и пак сум банирана на серверот! Ова не е фер, па како да ја сменам таа ип адреса аман више![]()
На конекцијата десен клик properties -> configure -> advanced. селектирај network address од листата и во полето value внеси некоја MAC адреса. Apply и ке добиеш нова IPЈас се јавив во техничка поддршка на телекабел и они ми рекоа дека ми била динамична ип адресата и дека ако сум го исклучела модемот и сум го оставела 15 минути исклучен и пак сум го уклучела ќе сум имала нова ип па ќе пробам и ќе видиме ај белки ќе бидне
--- надополнето: 19 јули 2012 во 17:57 ---
Не успеа ни ова, после се јавив пак во техничка поддршка и рекоа они ќе ми ја сменат и пак да го направам ова по 10 минути, го направив и пак ништо истата си стои и пак сум банирана на серверот! Ова не е фер, па како да ја сменам таа ип адреса аман више![]()
Ќе те затепаат наредниот месец 3-4 дена.Го надминав денес лимитот и пак имам брзина
![]()
чудно
озбилно?Ќе те затепаат наредниот месец 3-4 дена.
Ај сега пак еден speedtest ако можеш/сакаш.Го надминав денес лимитот и пак имам брзина
![]()
чудно