Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Денеска брзината ми е таква што неможам да отворам спидтест:facepalm:
--- надополнето: 1 август 2012 во 11:29 ---
Едит:
Се додека не го ресетирав модемот:D

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
794
Najaveno e deka 2013 ke bide digitaliziran tv signalot vo Makedonija,dali od telekabel ke treba da se kupi resiver za da se sledat programite ili ke moze da se gledaat kako i do sega?
ako veke se sledat preku resiver resiverot sto go nudite od telekabel ne podrzuva Mpeg4 (samo Mpeg 1,2 i ima limit na 9000 Kbps ) ova go prasvam bidejki poseduvam lcd tv bez vgraden
dvb-c resiver i analognite sliki mi gi vadi so los kvalitet linii na ekranot ne na site programi.primer 24 casa e so dobar kvalitet ,a cinestar tv ima precki i linii na ekranot.
Друже нема да имаш ти потреба да купуваш никаков ресивер за да ги следиш програмите, бидејки ти веке имаш кабловска и тие ти ја репродуцираат сликата со онаков квалитет каков што го нудат Ти само ке треба да се јавиш и да се пожалиш за лошиот квалитет на слика. Тие кои немаат кабловска, МАХ ТВ или БООМ ТВ тие ке треба да си купат или изнајмат ресивер за да можат да ги следат телевизиите МТВ,Канал 5 Сител.... и другите

Г

Гучи

Гостин
Има некој монтирано сам втор приклучок за ТВ? има свич со 3 излези или?

Член од
10 мај 2012
Мислења
107
Поени од реакции
47
Друже нема да имаш ти потреба да купуваш никаков ресивер за да ги следиш програмите, бидејки ти веке имаш кабловска и тие ти ја репродуцираат сликата со онаков квалитет каков што го нудат Ти само ке треба да се јавиш и да се пожалиш за лошиот квалитет на слика. Тие кои немаат кабловска, МАХ ТВ или БООМ ТВ тие ке треба да си купат или изнајмат ресивер за да можат да ги следат телевизиите МТВ,Канал 5 Сител.... и другите
Prijaviv dodoja deckite.vidoja deka na LCD TV analognite signali gi vadi loso rekoja od kaj nas takov e signalot.Za podobar treba da zemite digitalen resiver.dali da zemam digitalen resiver ili posle 2013 ke se sledat digitalno i bez resiver ?

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.500
Prijaviv dodoja deckite.vidoja deka na LCD TV analognite signali gi vadi loso rekoja od kaj nas takov e signalot.Za podobar treba da zemite digitalen resiver.dali da zemam digitalen resiver ili posle 2013 ke se sledat digitalno i bez resiver ?
Ако во глобала е лоша врската, може да имаш помалку или повеќе проблеми и со дигиталните и со интернетот, така што нека ти ја средат врската прво доколку имаш проблеми со неа.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Пред некој ден, поточно во Средата, немав интернет и кабелска неколку часа и оттогаш интернетот ми паѓа многу често. До сега си беше ептен океј, во три години дали пет пати ми има паднато, а сега знае да ми падне петпати во половина час. Го има некој друг овој проблем? Инаку, локацијата е Центар.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
794
Друже ти имаш кабловска телевизија и дигитализациава која ја врши државата нема врска со тебе, самата кабловска тебе ти дава сигнал а не Македонска радио дифузија (државата) И да не земеш дигитален ресивер од Телекабел ке ги следиш оние телевизии кои си ги следел до сега и после дигитализацијата ова ке важи се додека самиот оператор во твојот случај Телекабел не го промени начинот на доставување на слика до твојот дом .

D

Deleted member 50555

Гостин

Денес ми уклучија интернет овие од телекабел и еве како е -.- повеќе од ова не мрда..а ми рекоа демек требало модемот апдејти да направи па ќе се стабилизира..еве веќе 6 саати поминаа скоро и ништо се нема променето -.-
совет?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Пред некој ден, поточно во Средата, немав интернет и кабелска неколку часа и оттогаш интернетот ми паѓа многу често. До сега си беше ептен океј, во три години дали пет пати ми има паднато, а сега знае да ми падне петпати во половина час. Го има некој друг овој проблем? Инаку, локацијата е Центар.
Јас го имав овој проблем дојдоа и ставија еден дел од главниот кабел до модемот. Ако не се е оправил јави им се ќе пратат екипа да поправи.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Јас го имав овој проблем дојдоа и ставија еден дел од главниот кабел до модемот. Ако не се е оправил јави им се ќе пратат екипа да поправи.
Се јавив да пратат екипа, ама не дојде. Среќа што интернетот ми се оправи магично сам од себе.

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Се јавив да пратат екипа, ама не дојде. Среќа што интернетот ми се оправи магично сам од себе.
Некогаш екипата може да го среди проблемот без да дојде кај тебе поготво ако проблемот е линиски до кај тебе по патно ...

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Некогаш екипата може да го среди проблемот без да дојде кај тебе поготво ако проблемот е линиски до кај тебе по патно ...
Да, проблемот не можеше да се среди од таму, затоа рекоа дека ќе дојдат. Нема врска, барем веќе не ми паѓа, на овој начин, или на оној.

Kajgana Shop

На врв Bottom