Тачи: Нов договор помеѓу Македонците и Албанците

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Epa vazi de. Isto taka ne postoi kosovar ili kacak, tuku postoi albanec. :toe::helou:
aaaaaaaaaaaa..ne e isto......egeecot si e NAJMAKEDONEC-ot.....kacak...toa ti e avganistanski import....a kosovar???? toa ti e malku mnogu modificiran kacak so dodavanje na " lokalni" primesi......i se toa dete Quark............. so ALBANIJA i "ALBANCI" ima samo edna druga vrska......se vika MATNA POLITIKA...:)
ama toa vsusnost voopsto ne e vazno... :)

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
ама не треба да се замараме ич со албанците

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Така де се Македонија да биде пример за експерименти па после другите држави, така е најкомотно :wink:. Сите останати национални држави само Македонија ќе биде двонационална па после неколку години ќе се самопределите и ќе се споите со Косово. Убав план ама не ме убедувај дека е добар за сите!
Hej bre pile. Vidi jas se cudam na vas makedoncite.
E sega zasto ke prasas jaaa mnogu lesno.
Nesto sto i dete razbira veke vie ne razbirate.

Aj kazi ti mene .
Zar uste ne vi se napuni glavata na vas i Srbite deka so sila nikoj ne mozes da ja nateras da te saka.
Pa ni dete so sila ni svoja majka ne moze da ja saka. Nego so ljubov.
Ako ti mislis deka eden narod so sila ke ja drzis ispod kontrola, toa e isto kolku mozese da bide uspesno Milosevic so ex Jugoslavia.
Dali on uspe da drzi so sila drzavata da se ne rascepi.

No ja dzabe ke zboram nisto nema da me razberes dodeka ne si izlegol vo Evropa za da gledas sebe ednas od daleko.
Isto e ova kako vo gradot od zgradite ne mozes da vidis nisto podaleku od 100 metri.
Nego kaci se vo edna brda i ke vidis poarno kako izgleda tvojot grad. Togas sve ke vidis.

Dali uspe SSSR najgolema drzava vo svetot Rusija da drzi site drzavi ispod kontrola so sila. Kade mu e latvia, Litvania, Ukraina, Afganistan, Turkmenistan, Azarbeidzan, itn.....

Zar ne se opametite deka so sila na nokoga ne mozes da mu davas nesto vo raka. Ti so sila mu ja davas na raka on ja pusta. Nego samo ako on ja zeme. Togas e uspesno.

Da bese DDR pod Ruska kontrola (SSSR) po jak so ekonomija od Germanija dali ke se spoese DDR so Bundesrepublik.
Iako i dvete se germanska nacionalnost. Nego toa ja napravi siromastijata. Od kako Rusija se predade od siromastijata site mu otidoa na svoja glava.

Pa ako i ti ne se grizis za svoite gradjani i da ne gi delis kako malcinstvo vo edna drzava kade sto ima siromastija. Eden od najsiromasnite drzavi vo Balkan. Site ke barat eden drug pat.
Zatoa ti prvo sredi tvoja kuca, da bide ureden pa posle i otvori kapedjik (vratenca izmedju komsija), pa bi videl ti dali bi izleguvale na komsija da jadat domacinite, iako vrata ostanuva otvoreno.

Ova sto zboris ti e Srbokultura i nisto drugo. Kolku tie bea uspesno tolku i ti ke bides uspesen.

Koga izleguvas na vikend se oblekuvas so najmoderni pantaloni a na glavata uste dominira idejata na 19 vek.
Ej covece deneska e 21 vek.
Ako si zborime za Demokracija togas treba toa da se praktikuva.
Demokratia so komunisticki glavi e samo Srboman i nikoj drugo. A ti barem ne bidi takav.

Ne dozvoli na policaecot da diga koli so pajak, kolite sto su parkirani vo trotoarot samo na strana kade ziveat Albancite. A na druga strana zatoa sto su Makedonska kuca i nivnite Koli da ne se digat.
Dodeka uste ovie skromni glavi terat vakvo tuka nema da bide red.
Nego ako nekoj se zali za toa, zemi ja toj policaec i nateraj da odgovori zasto ja zlouptrebuva svojot dolznost.
" meseci zatvor pa i oteraj ja od rabota.
I nauci policaecot da site pogresno parkirani kola da se digat so red bez da se gleda cija e kolata.
On ne pravi nisto osim na komsite da gi provocira.
Pa Albanecot e nervozen zatoa sto na druga strana se smeskal Makedonecot sto samo nivnite koli se digat.
Ete kako drzavata namesto da nesto uredi, on uste poloso tera da gradjanin odi na kuca so stegnata pesnica i da ja mrzi komsijata.
Toa vazi za dvete strani.

Koga drzavniot zakon ke funksionira za site isto bez razlika dali e Albanec ili Makedonec. I koga narodot ke ima dverba na zakonite togas ke ima red i mir.
Ako nekoj ja podrzuva policaecot pa i ako treba i nacalnikot ke ja zemas na odgovornost. I on ke odgovori za toa zosto negoviot policaec ne ja pravi ispravno dolznostot.

Narodot treba da ima kako prvo DOVERBA zakonite na drzavata.
Dodeka nikoj nikome ne veruva ke ima uste mnogu problemi da se resat.

Ete eden skromen primer za tebe. Sakas uste?

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Ova sto zboris ti e Srbokultura i nisto drugo. Kolku tie bea uspesno tolku i ti ke bides uspesen.
Како успеа од сите на форум мене да ме обвиниш за србокултура, браво!!! Пробај пак!

Еве едно твое мислење:

I ti da mi se izvinis samo ne mozat i Ilirite da bidat oterani od doselenite juzni slavi sto ja zede imeto nekogasniot (Jugo-Slavia znaci Juzni Slavi) koi dosle od karpati ili reka Ural.
Albancite ne doadjale vo makedonija na Gurbet za rabota nego se rodile pred iljadi godini vo ovie kameni.
Со такви ставови не очекувај големо пријателство!

За другото не ти одговарам пошто ќе биде дијалог на глуви, не си лош дечко ама ти си имаш веќе цементирани ставови за добрите илири експлоатирани од лошите доселени словени така да не гледам смисол за понатамошна комуникација.

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Како успеа од сите на форум мене да ме обвиниш за србокултура, браво!!! Пробај пак!

Еве едно твое мислење:

Со такви ставови не очекувај големо пријателство!

За другото не ти одговарам пошто ќе биде дијалог на глуви, не си лош дечко ама ти си имаш веќе цементирани ставови за добрите илири експлоатирани од лошите доселени словени така да не гледам смисол за понатамошна комуникација.
Nema nieden dijalog sto moze na kraj da bide gluv. Ide vreme no so slusanje eden drug na kraj mora da ima dijalog pa makar za bilo koj problem.
Ama kako sto rekov, kako prvo mora da se misli kade se moite greski pa posle ke baras greskite na drugiot licnost.
Koga ke gi najdes svoite licni greski sam ke se korigiras , i potoa ke baras drugiot isto da se korigira.

Ova ne vazi samo za tebe nego za site nas. Vazno e toa sto sekoj treba da poslusa drugiot. I skromnite mislenja treba da se zamenat ednas za sekogas.

Pa ako ne si debatiranje poveke , zdravje da bide nad vas.
Moze eden den ke me razbiras, pa ke me baras za razgovor.

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Silber shut up!:baeh:
Ako si vlasnik na stranicata zasto da ne.

Rikiboy напиша:
Ајде,конечно дојде време да ги исчистиме балистите од Мајка Македонија:salut::salut::salut::salut::violent1::violent1::violent1::violent1::duel::duel::duel::duel:
Vaka zboruva nekogas Srbite. Silen sega mislam ke mi davas malce pravo.

_Vlatko_

Rossonero
Член од
2 ноември 2008
Мислења
759
Поени од реакции
45
Не е страница,форум е ако не си знаел.Не за друго ти викам затоа шо глеам сам си праиш муабет овде а знаеш кои праат сами муабет:helou:

Член од
15 октомври 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6
aaaaaaaaaaaa..ne e isto......egeecot si e NAJMAKEDONEC-ot.....kacak...toa ti e avganistanski import....a kosovar???? toa ti e malku mnogu modificiran kacak so dodavanje na " lokalni" primesi......i se toa dete Quark............. so ALBANIJA i "ALBANCI" ima samo edna druga vrska......se vika MATNA POLITIKA...:)
ama toa vsusnost voopsto ne e vazno... :)
Matna ti e tebe glavata koa ke slusnes "Albanec"....nego za toa ne si kriv ti nitu albancite nego trite ostanati sosedi ......od tolku prcanje sve ti MATNO ,aj ne si ti kriv pa prosteno ti e .......ama do koga????

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Инаку Теута Арифи излезе со став дека доколку не сме го сменеле името нејзината група Албанци ќе барала друг начин за интеграција кон НАТО и ЕУ.:tapp:

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Инаку Теута Арифи излезе со став дека доколку не сме го сменеле името нејзината група Албанци ќе барала друг начин за интеграција кон НАТО и ЕУ.:tapp:
Со индивидуално изјаснување? Ти сакаш у Нато? Да. Ти? Не.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Dobro de majku mu stara, ne go kazav toa u taa smisla deka ja kako poedinec sum sam drzava.

Za prvo boldiranoto: se u redu, nikoj ne e protiv toa.
Za vtoroto: zosto preku leb pogaca? Moj dom, moja kukja, imam pravo kako sakam da si ziveam, se dodeka ne im stetam na drugite, so koi sto ja delam kukjata. :toe:
Е твој дом и твоја куќа , се твојот дом и твојата куќа, а Македонија е наш дом и наша куќа, наша Татковина, па условите во неа не може да се подобруваат како на вас ви одговара. Ако сакаш да си Македонец тогаш во ред ако сакаш да си албанец или косовар си има матични држави за таквите граѓани. Тука сите имаме исти права и ти им штетиш на поголемиот дел со твојот начин на живот односно твоите барања т.е. бладања во сон.
Во секој случај вие сте само 25% од народот во Македонија а почнавте нешто да се занесувате како да сте 99%, полека , кочете малку, бар на кривините :vozbud:

Ова друг начин е многу интересен израз, ми се допаѓа. Се ближи најавуваниот Септември или ???

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Па не е за секого исто. За некого требат 50 бода а на некого му се барат 100 за ист резултат. Позитивна дикриминација, нели :toe:
Ne.
Sum kazal i pak ke kazam, kvotite i procentite sami po sebe se diskriminiracki, i toa za mene, ko albanec. Ne sakam jas da bidam tretiran ko ovca od edno stado, koe sto pretstavuva samo edna ebana brojka, pomocan procent. Zatoa i jas na vremeto na priemen skapav od ucenje samo za da se upisam u drzavna, ama ne so nacionalna kvota, za da ne mi mrsi muda posle toa nekoj keles.

Nejkum kvoti. Sakam isti pravila za sekogo. Isti obvrski, isti odgovornosti, isti prava.
Ama, pribidejki sistemot ni bese drugaci u minatoto, kade sto eden bese AGA drugiot sluga, pribidejki taa svest seuste mnozinski vladee, kvotite bea nuzni ko edna minliva faza za da kolku tolku se ublazi i amortizira diskriminacijata.

Со домаќинлакот доаѓа и едно право а тоа е домаќинот по желба да си ја продаде куќата и да се пресели каде сака. По желба може дури и да си ја запали куќата, негово право.
Ne ti drzi komparacijata i analogijata.
Kako i da e, i po taa logika, sto sakas, da bidam kiradzija, tugj, vo svoja kukja?

Гледаш кога ќе знам дека „твоите„ домаќини нема еден ден да им текне да си го земат делот што така „домаќински„ сметаат дека е нивен и да го спојат со Албанија или Косово без да прашаат дали и на другите домаќини им одговара, е тогаш може да збориме за домаќинство и заедничко делење. Вака додека нон стоп се бара и се критикува а се заборава дека и албански партии ја креираат политиката последните години и освен за вечно плачење и корупција за ништо друго не ги бива останува малку непријатен вкус на сакање преку леб погача и вечно барање непријатели и обесправеност.
Ko prvo: ne samo sto smetaat deka e niven, tuku navistina E NIVEN.

Za ostanatoto: ne mozam da ti pomognam u toj del, nemam lek za vasite paranoi.
Obratete se do Gospod, mozebi toj ke vi pomogne.:toe:

Може ама тогаш нека има универзални правила што ќе важат и на Косово и Албанија :helou:. Нели за сите исто!
Sto me interesira mene Kosova i Albanija, vo Makedonija ziveam, makedonski drzavjanin sum, od interes mi e tuka da si ja naredam. Tamu neka si resat oni.
Ili pak da ne slucajno sakas da stanam albanski/kosovarski drzavjanin? Kukjata ide so mene ama...:)

а ако и штетиш на куќата?
Кварк ај еднаш да бидеме искрени и реални, без препукувања и зајадливи зборови
еве јас што мислам
од тој рамковен договор многу (зборуваме за илјадници) албанци добија работно место во државна администрација, не затоа што се потребни или компетентни за работа туку зошто се албанци. тоа не доведе до еден ефект каде на сметка на провидната демократија и градење соживот паѓа економијата и ефективноста на и онака малку способната администрација
многу често си се покажал за паметен ама често и за пристраствен во судењето на ситуацијата
биди објективен сега: дали мислиш дека можеме да изградиме соживот со уцени на бројки и проценти, услови за вработување (патем непотребно), јасно нагласување и разграничување кои се албанци кои се македонци?мислиш дека рамкловниот ни донесе соживот?
Kako sto se vrabotuvaat i makedonci vo administracijata. Glupi, nepotrebni, za nisto ne gi biva. Site znaeme deka e alatka za politicko profitiranje :toe:
Inace, moze na mnogu polesen nacin da se dojde do pravicnata zastapenost vo administracijata. Fino lepo ke se otpustat odreden broj na makedonci. Ete ti. Em rastereten budzet, em poefikasna administracija, em pravicna zastapenost.:toe:

Papir ne ti nosi sozivot. Sozivotot go nosi covecnosta, mudrosta, akalot. Toa e kategorija koja sto ne moze da se resi i hrani so pravni sredtsva.
Ramkovniot donese novi korelacii i odnosi pomegju sistemot i albancite. :toe:

Е твој дом и твоја куќа , се твојот дом и твојата куќа, а Македонија е наш дом и наша куќа, наша Татковина, па условите во неа не може да се подобруваат како на вас ви одговара. Ако сакаш да си Македонец тогаш во ред ако сакаш да си албанец или косовар си има матични држави за таквите граѓани. Тука сите имаме исти права и ти им штетиш на поголемиот дел со твојот начин на живот односно твоите барања т.е. бладања во сон.
Во секој случај вие сте само 25% од народот во Македонија а почнавте нешто да се занесувате како да сте 99%, полека , кочете малку, бар на кривините :vozbud:

Ова друг начин е многу интересен израз, ми се допаѓа. Се ближи најавуваниот Септември или ???
Zosto da ne moze?
Moj dom. Ti li ke mi komanduvas vo moj dom?

Dal sakam ili ne sakam da bidam makedonec e drug muabet, vistinata e deka ne mozam da bidam makedonec, zatoa sto sum albanec. :toe:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Тачи ти е издуван балон, никој не го ебе 2%

Kajgana Shop

На врв Bottom