Тачи: Нов договор помеѓу Македонците и Албанците

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Da.:toe:

Ne od milost, tuku zosto ne ni odgovara. Kolku pati treba da povtoram deka toa sega za sega ne e del od strateskite interesi na albancite vo Balkanov?

Nikakov faktor. Ama jas zaedno so narodot sme faktor. Bar ja taka mislam, i ako ne e taka, ostaj me, ne mi krsi film. :):toe:

Pa normalno deka ke rece taka, so drugo ocekuvas? Uste kolku treba jas da cekam da makedonskite politicari se opametat i pocnat da gi resavaat problemite a ne uste poveke problemi da otvaraat?
40 godini monizam trpevme dupenje u zdrav mozok, pa uste 20 demek nezavisnost isto taka.... uste kolku treba da se trpi, uste kolku generacii treba da go pominat zivotot so leb, sol i voda?
Do koga ke cekame?
Eve ako nisto drugo neka izleze nekoj muz i barem neka kaze datum, rok, sto bilo, samo neka kaze nesto.... dosta podjebavanje veke....

Normalno.
Do koga makedonskata politika ke misli deka moze da gi potcenuva i da gi ponizuva albancite, nebare se nebitna i za edna upotreba stoka?

Pa sto drugo ocekuvas?
Koga doma ne te esapat i koga onoj pobrojniot vo kukjata ti demonstrira sila, ke pobaras sojuznici nadvor, za da ja podobris polozbata doma. :toe:

Tocno do nekade.
I, koj ja unakazi ekonomijata?
Onaa koja sto zaedno tatko mi i tatko ti ja gradele?

Go pobara nekoj toa od albancite?
Ne.

Tuku bas sprotivno, zadnjite 20 godini nekoj se obiduvase kolku sto e mozno poveke da gi marginalizira i potisnuva albancite, baska i so takvata igra gradese politicka programa so koja tepase na izbori. :toe:
Баш напротив, последниве 20 години мудава ми ги потекоа со правата на албанците.

Кај се видело бре во светов некој да се вработи во администрација само ради тоа што е албанец односно мањина, па ни више ни мање 25%, па пичка му матер нели треба прво тие луѓе да завршат школо, да ја познаваат работата а не само кафиња по цел ден да пијат.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Баш напротив, последниве 20 години мудава ми ги потекоа со правата на албанците.

Кај се видело бре во светов некој да се вработи во администрација само ради тоа што е албанец односно мањина, па ни више ни мање 25%, па пичка му матер нели треба прво тие луѓе да завршат школо, да ја познаваат работата а не само кафиња по цел ден да пијат.
Ќути кога не се започнати со она што им е “криво“.:smir:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156

Kaj se videlo vo Svetov akmaci da se vrabotat vo administracija, majka, tatko, tetka, strina, cicko, komsija, svalerka, u picku mater rodnina, samo zosto se makedonci? :toe:

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Da.:toe:

Normalno.
Do koga makedonskata politika ke misli deka moze da gi potcenuva i da gi ponizuva albancite, nebare se nebitna i za edna upotreba stoka?

a ke mozish li da objasnish ZASTO Makedonija trebase i morase da go pokani kosovskiot premier ili prezident(patkata me boli koj e)

Koja bese pricinata sto krenavte cel Xhiptarland shamata okolku toa nepokanuvanje?

Kakva korist imame nie ot Kosova,aman veke ednash kazi,oti potekovte so toa nekanenje na kosovskiot premier.

Kajgana Shop

На врв Bottom