Sungerot Bob
Живеј го животот
- Член од
- 7 август 2012
- Мислења
- 32.391
- Поени од реакции
- 36.508
Тоа е разликата, што јас сум верник, а ти си атеистка, имаме спротивни мислења.Ама, нели сите сме божји чеда? Така и хомосексуалците. И нели он е семоќен? Ти фали ли нешто во логикава?
Обично на децата им прават кршевки на прв роденден. Тоа дете на таа возраст појма нема што се случува околу него. Ни зашто му купуваат нова облека, ни зашто некоја нинџа го пика во вода. Верувај дека ни на крај памет не му е библијата во тој момент, зошто, прво нема капацитет да сфати толку комплициран концепт на една година, а второ, зафатено е со плачење. Не ли би било пожелно да се остави тоа бебе само да одлучи што ќе прави со своите религиозни убедувања на некоја поприкладна возраст?
Како знаеш дека се во библијата е точно? Мислам, твојата верба во напишаното на страна - како си сигурен дека е точно? Еве, да ти одговорам на прашањето - атеист сум. И не сум крстена. И како би ме убедил, мене или било кого, дека се тоа е точно и дека јас правам голема грешка? Јас мислам дека библијата е обична книга, напишана од обични луѓе, на вешт начин, со цел - полесно контролирање на масите.
Мене Госпот многу ми помогнал и знам дека тој постои, ме штити, а ти си израсната без вера и затоа имаш спротивно мислење.
Ама јас знам дека мојот Бог постои и дека тој мене ме штити.
А тоа што ти си атеист и немаш вера, најверојатно е грешка што како мала не те крстиле, не ти дале вера.