Тактики за заведување

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.478
Заведувањето на јавни места е долг процес и треба одредено време. Говор на тело,испраќање сигнали, начин на приоѓање итн. Вака на пример на форум е најлесно едноставно те канам тебе или друга посебна личност како тебе да се сретнеме негде на кафе за да се запознаеме и ако биде биде ако не никому ништо. На социјални мрежи е најлесно запознавањето. Но приоѓање на непозната личност на јавно место е малку покомплексно но не и неизводливо. На пример од 20 девојки кои седат сами на клупа една од нив би сакала да се запознае со мене. Итн...
20 девојки што ќе седат сами, ќе седат со моб во рака листајќи баш по социјалните мрежи. Ти си ептен закоравен романтик што не сака да признае дека мнооооогу голем процент заведувања и кликнувања што викаат комшиите, почнуваат од тука. А и заборавивме како е да се пуштиш на некој во живо.
Ко она еј дечко и се свиѓаш на другарка ми сакаш да се фатите? И почнува врската....
Сега е здр профилната ти е топ, убави очи имаш, стандард тоа па тоа, на кој ќе му упали арно, на кој не ќе проба кај друга и на крај не ебе убав него упоран.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.918
Поени од реакции
9.617
тактики не постојат.
Тактики постојат и за онлајн и за средби во живо. Верувај ми, како да шармираш некого Е ТАКТИКА.
Автоматски споено мислење:

крај не ебе убав него упоран.
Тоа во превод значи дај шта даш и тоа ова највеќе би им одговарало на оние што немаат долго време видено п...а со очи...
Убавината е да најдеш атрактивна личност која што е тешко да ја освоиш во тоа е убавината на заведувањето а инаку за секс ги имаш со лопати да ги ринеш.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.769
Поени од реакции
2.903
Тактики постојат и за онлајн и за средби во живо. Верувај ми, како да шармираш некого Е ТАКТИКА.
Ми се има десено порано кога сум се допишувала на месенџер и супер муабетот ми врвел во живо да останам разочарана, не е воопшто исто

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.478
Ма немам ништо посебно мене ковидот ми зеде се и отогаш сум тотално сам , па ако и се допаѓам таа нека направи чекор ама пусто балкан е...
Што ти зеде ковидот, што е ова депресии? Не може некој да ти земе нешто што тек треба да се случи. Не очајувај толку, што ако е балкан, чуда се случуваат, ќе биде се како што треба и кај тебе.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.795
Поени од реакции
8.320

Тоа во превод значи дај шта даш и тоа ова највеќе би им одговарало на оние што немаат долго време видено п...а со очи...
You don't need 100 self-help books, all you need is action and self discipline.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.918
Поени од реакции
9.617
You don't need 100 self-help books, all you need is action and self discipline.
Немаш штета и ако се надоградуваш. Вложувањето во себе е најдобра инвестиција...

Ми се има десено порано кога сум се допишувала на месенџер и супер муабетот ми врвел во живо да останам разочарана, не е воопшто исто
Да но сепак начинот на освојување на некоја личност најпрво започнува преку разговор а друга работа е дали некој што те освоил со разговор ќе те освои и во живо...

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.478

Убавината е да најдеш атрактивна личност која што е тешко да ја освоиш во тоа е убавината на заведувањето а инаку за секс ги имаш со лопати да ги ринеш.
Па не би се согласиле сите со тебе дека за секс ги има со лопата да ги ринеш. Некој 10 години од животот ќе даде да ебне нешто и тоа за прв пат, не некој него повеќето и изгледа ти ептен тактичар си чим вака нешто демек размислуваш. Сподели нешто, како ги заведуваш тие со лопатите, да научат тука другарите па може и ќе им се посреќи кај некоја...

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.769
Поени од реакции
2.903

Никогаш не ми биле јасни тие што толку се трудат да освојат жена, за само една ноќ и одма преминуваат потоа на друга, ми се има десено еднашка, не велам не, дегутантно е.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.918
Поени од реакции
9.617
Па не би се согласиле сите со тебе дека за секс ги има со лопата да ги ринеш. Некој 10 години од животот ќе даде да ебне нешто и тоа за прв пат, не некој него повеќето и изгледа ти ептен тактичар си чим вака нешто демек размислуваш. Сподели нешто, како ги заведуваш тие со лопатите, да научат тука другарите па може и ќе им се посреќи кај некоја...
Па никој лично не побарал помош од мене за да објаснувам овде. Не се чувствувам дека сум експерт. Меѓутоа ако некој бара некоја личност за запознавање на пример да речеме на фејсбук е најлесно. Сликите на таа личност се ми кажуваат. Ќе ми дојдат разни идеи како да започнам разговор со било која на основа на нејзините слики или нешто што е постирано кај неа на профил. Сите жени обожаваат хумор. Мој совет е така најсигурно се започнува разговор. Ако си духовит во умерена доза и плус ако добро изгледаш не би требало да ти претставува проблем да запознаеш некоја личност... Од шала и зезање на фб преоѓа во гледање во живо. Вистината е дека ако некој те завел со неговата смисла за хумор и неговиот интелект онлајн на друштвени мрежи тоа значи дека големи се шансите да те заведе и во живо.

Никогаш не ми биле јасни тие што толку се трудат да освојат жена, за само една ноќ и одма преминуваат потоа на друга, ми се има десено еднашка, не велам не, дегутантно е.
Можеби таков впечаток имаш оставено кај некого. Тој што те освоил те завел само за една ноќ затоа што погрешно си го проценила неговиот карактер. Затоа велам дека треба да се учат и надградуваат тактики за заведување. За да се знае кој кого заведува и за што...

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.769
Поени од реакции
2.903
Па никој лично не побарал помош од мене за да објаснувам овде. Не се чувствувам дека сум експерт. Меѓутоа ако некој бара некоја личност за запознавање на пример да речеме на фејсбук е најлесно. Сликите на таа личност се ми кажуваат. Ќе ми дојдат разни идеи како да започнам разговор со било која на основа на нејзините слики или нешто што е постирано кај неа на профил. Сите жени обожаваат хумор. Мој совет е така најсигурно се започнува разговор. Ако си духовит во умерена доза и плус ако добро изгледаш не би требало да ти претставува проблем да запознаеш некоја личност... Од шала и зезање на фб преоѓа во гледање во живо. Вистината е дека ако некој те завел со неговата смисла за хумор и неговиот интелект онлајн на друштвени мрежи тоа значи дека големи се шансите да те заведе и во живо.
Ми се има десено повеќе пати да бидам заведена онлине од токму горенаведените карактерни особини, смисла на хумор и интелект, за потоа во живо да доживеам разочарување, немало хемија, немало искри. Затоа и реков погоре нема тактики.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.918
Поени од реакции
9.617
Ми се има десено повеќе пати да бидам заведена онлине од токму горенаведените карактерни особини, смисла на хумор и интелект, за потоа во живо да доживеам разочарување, немало хемија, немало искри. Затоа и реков погоре нема тактики.
Па нема друго едноставно си бараш совршена личност за тебе. Се е животно искуство. Животот продолжува понатаму...

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.769
Поени од реакции
2.903
Ај додека не ми летнала мислата да се надоврзам, најдобра тактика за заведување според мене е ДОБРАТА МИСЛА, и чесните намери.....

А иако ќе препознаеш човек со добра мисла, и чесни намери????

Многу едноставно.... Ако сака и инсистира на интимен однос,секс, уште веднаш од прво видување, тури му пепел и бегај од ликсурот, намерите му се нечесни.
Ова нема да го прочиташ во ниту една селф хелп книга ова е скапоцено животно искуство. ;)

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.918
Поени од реакции
9.617
Ај додека не ми летнала мислата да се надоврзам, најдобра тактика за заведување според мене е ДОБРАТА МИСЛА, и чесните намери.....

А иако ќе препознаеш човек со добра мисла, и чесни намери????

Многу едноставно.... Ако сака и инсистира на интимен однос,секс, уште веднаш од прво видување, тури му пепел и бегај од ликсурот, намерите му се нечесни.
Па така веќе никој и не ни заведува. Затоа и реков дека заведувањето е долготраен процес... Лека ноќ на сите си бегам ја...

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.918
Поени од реакции
9.617
Затоа што не постои жена или маж кои не сакаат да бидат заведени. Дали биле слободни или во брак, млади или стари... Постои една меѓународна изрека: "На мажот е да бара а на жената е да го одбие"... Затоа учете стратегии и тактики за да не се најдете во ситуација каде што мислите дека вие некого заведувате а всушност другата личност веќе ве завела и свесна е за тоа :sneaky:

The Seductive Process. "MISTERY is the life blood of seduction..."

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom