Таксистите и нивната култура - случки

TurboCharger

КарамбатА
Член од
17 јули 2009
Мислења
398
Поени од реакции
14
највеќе ме нервира кога намерно вртат кругови за повеќе пари да земат
Еднаш се симнувам на железничка, земам такси и му кажувам за Бутел да оди, он пали колата и тргнува, и ми кажува оваа улица ја прават од таму ќе одиме, после пак истото, 3 пати така, стасуваме таму и ми вика: дечко 230 денари јас: еве ти 200 и доста ти се, ама ме изнервира тогаш :nerv::kickbox:

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Можда коа ќе штима како да застани на семафор баш кога ќе дојде црвено за да ми ќари некој денар плус.И не се сложувам дека возат брзо ко на трки баш напротив возат споро,претпоставувам повеќе лапа таксиметарот

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Од полигон во такси...така иде тоа денес!:tapp:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
највеќе ме нервира кога намерно вртат кругови за повеќе пари да земат
Еднаш се симнувам на железничка, земам такси и му кажувам за Бутел да оди, он пали колата и тргнува, и ми кажува оваа улица ја прават од таму ќе одиме, после пак истото, 3 пати така, стасуваме таму и ми вика: дечко 230 денари јас: еве ти 200 и доста ти се, ама ме изнервира тогаш :nerv::kickbox:
Ехее стандард шема поготово кога треба да те однесат во некој правец за каде што и воопшто немало потреба да вртат или да влезат во споредна уличка, еднаш ми се случи за само километар возење да ме возат цели три километри речиси околу градот само за таксиметарот да набие повеќе, е арно ама пред да се симнеме онака за да види го бирав бројот за рекламации кој беше залепен напред на маската во возилото, и не побара ни денар повеќе од сумата која ќе не фатеше ако возеше само право.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.267
Поени од реакции
2.268
Вечерашниов таксист се пресмеа цел пат како што не возеше мене, Џордан и еден другар што не можеше уста да отвори. Кога стасавме пред неговата куќа му велиме да излезе и дека е во такси а тој:``Ааа у такси сам``. Истиот подоцна го однесовме до дома па продоживме во диско и на кајгана, но мислам и јас да бев таксист ќе се смеев до солзи(зашто и онака се смеев на некои `гафови`)!

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
секогаш ме прашуваат до каде (пс нормално) и како беше чаршија...

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
какви фрикови иммало и какви дешавка паѓале..
еднаш влагаме у 2 таксиња и тој ни вика "овие другариве шо влегоа напред у тоа такси сеа на водно овој ке ги носи 200% див таксист е.." и ние ссе глеаме хахахха и вика сеа кај да возам..и викаме па по тоа такси и ни се врти и вика " на водно ?"
после има такви шо ми раскажуеле као имало пушење у таксито и разни срања као се дешаале...свашта... затоа само у наше такси или оние белине ги пуштам другаркиве и све остало шо ми е мило... :d

S

StereoLove

Гостин
Значи ова таксистиве стварно забегале:tapp::tapp::tapp:.
Денес бев до болницата со мајка ми зашто сум многу болна...кога стигнавме со таксито до болницата му рековме да почека надвор само да ја пуштиме инекцијата и веднаш ке се вратиме за да не однесе пак до дома...ние малку повеке се задрживме и кога излеговме надвор таксито си стоеше на местото кај што беше паркирал а него го нема па и плус тоа ја заклучил колата:nesvest:надвор студено јас не можам да стојам а човекот си се шеткал наоколу,едвај го најдоа после 10 минути.И кога си тргнавме кон дома,место да вози право и да сврти кривинка и веднаш кај мојата кука тој го фати подолгиот пат за да направи една градска и да ни земеше плус 20 денари повеке:nesvest:

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Не практикувам да се возам со такси ама пред извесно време бев приморан и се качувам мислам дека бесе хјундаи акцент а бе на секоја дупка лупаше ко да нема амортизери седиштето цело шета лево денесно и на крај застанува да отворам врата и рачката ми останува во рака и вика таа е скршена отвори прозор и отвори ја вратата :pos2:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Неколку пати имам кажано и повторно сакам да повторам таксистиве во Скопје се живи пирати, освен што немаат (повеќето) лиценци за превоз, возат без никаква сообраќајна култура едноставно под сите норми и закони. На многу од нив треба да им се забрани ионака возат во спортивно на законот.

Pella

Θεος μου πατέρας
Член од
26 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
4
Малце се оние кои , знаат да возат јако!!! :) i solidno

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Не е битно кој е што е како е и од која националност,вероисповед и таканатаму.ДВЕ работи на кои обрнувам внимание: Дали е замиен да не базди и на маската/контролната табла дали има прашина да се потпишеш или пак слободно може да ја лижеш.Другото не е толку битно,ако е за тоа не само таксистите туку и приватни коли/возачи немаат сообраќајна култура :smir:

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
За Скопје незнам, ама за Велес ќе ги опишам со 2 збора: Манијаци и педофили ( секоја чест на исклучоци, но ги има доста).

Еве една случка ќе ви кажам. Женска ми секогаш вика исто такси и веќе знаат каде треба и за кој е таксито. Една вечеР јас нагости кај неа, ми вика такси прек куќа.
Возачов паркиран, чека а во кола ечи музика: Слаткар- Ти си топ за да те ебам, ти си топ за да ти влезам ..бла бла = и сето тоа е "Случајност", баш таа трака - тоа време. И наместо она, во кола влегувам јас и до дома си слушав,, Ти си топ за да те ебам" ...
Манијачиштаааа бее :vozbud:

Член од
5 декември 2009
Мислења
39
Поени од реакции
1
Повеќето се пијаничишта и педофилишта.. се имам возено со многу такви и тоа не со некои забутани туку баш познати компании.. (поминува на црвено :nesvest:, распрашува се и сешто мислам алооо:uvo:) али има и некои океј што се ама ретки се, лол:helou:

Член од
2 ноември 2009
Мислења
72
Поени од реакции
2
Значи ова таксистиве стварно забегале:tapp::tapp::tapp:.
Денес бев до болницата со мајка ми зашто сум многу болна...кога стигнавме со таксито до болницата му рековме да почека надвор само да ја пуштиме инекцијата и веднаш ке се вратиме за да не однесе пак до дома...ние малку повеке се задрживме и кога излеговме надвор таксито си стоеше на местото кај што беше паркирал а него го нема па и плус тоа ја заклучил колата:nesvest:надвор студено јас не можам да стојам а човекот си се шеткал наоколу,едвај го најдоа после 10 минути.И кога си тргнавме кон дома,место да вози право и да сврти кривинка и веднаш кај мојата кука тој го фати подолгиот пат за да направи една градска и да ни земеше плус 20 денари повеке:nesvest:

Neli e so plus 20 dobro e togas :D

Kajgana Shop

На врв Bottom