ТИФОМАНИЈА!

Статус
Затворена за нови мислења.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.524
Поени од реакции
24.796
@kano Како голем патриот и националист би да пее по вардар трупови пловат, за ш... гасна комора и се друго.
Ама сега партијата е на власт си кладе розеви наочари и треба да бидиме конструктивни и паметни да не се крева тензија, да се одржи коалиција.
Сето тоа се разбира ќе се промени кога ќе се смени власта
nema rozovi naocari, nego pamet... imbecili bevte i ostanavte, se znaese deka dui kreva tenzii i podlegnavte na toa... rezultatite gi gledame.

da imavte malku mozok ke se igraa posledite kola so publika i navivaci. ama vazno vie se slikavte i izedovte gomna ovde. svaka cast
Автоматски споено мислење:

Abe tesko vas so @kano se objasnuvate so seljakot psihopatski gonete go onamu, crnci so mu delkat se niz doma
kopilj radi glupaci kako tebe nema fudbal so publika i ke nema rakomet so 2 grupi. nemoj da placete koga vo skopje nema da ve pustat za vozvrat na odlucuvackata.

Член од
3 декември 2024
Мислења
8
Поени од реакции
15
nema rozovi naocari, nego pamet... imbecili bevte i ostanavte, se znaese deka dui kreva tenzii i podlegnavte na toa... rezultatite gi gledame.

da imavte malku mozok ke se igraa posledite kola so publika i navivaci. ama vazno vie se slikavte i izedovte gomna ovde. svaka cast

kopilj radi glupaci kako tebe nema fudbal so publika i ke nema rakomet so 2 grupi. nemoj da placete koga vo skopje nema da ve pustat za vozvrat na odlucuvackata.
A sto e problem da se slikas so mkd zname?
nema li admin da go banira ovoj anti makedonist

Член од
20 мај 2024
Мислења
33
Поени од реакции
99

Kolku si glup ne e mozno ej, alal da ti e, niskointelegentna osoba.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.524
Поени од реакции
24.796
Kolku si glup ne e mozno ej, alal da ti e, niskointelegentna osoba.
kaza imbecilot sto se slikal so mk zname na denot na sipurkite isprobociran od niv. tolku mozok imate sto i sipurkite mozat da manipuliraat so vas... :pos:

ne e strasno sto ste glupi loso e sto cela mk strada od vas.

A sto e problem da se slikas so mkd zname?
nema li admin da go banira ovoj anti makedonist
problem e sto radi toa 2 kola bez publika se igraa i red drugi utakmici ke bidat proglaseni od visok rizik...

nikoj ne ti brani da se slikas problemot e sto se nema mozok i se podlegna na eftina provokacija od sipurki

Член од
27 ноември 2021
Мислења
413
Поени од реакции
4.354

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.524
Поени од реакции
24.796
Модераторот требит да ги банират сите профили како овај недоветниов @kano
lol, zosto? koe pravilo go prekrsiv? toa sto imbecili narekuvam imbecili? kur te boli tebe si navivas za vtoroligas nemas zabrana ebate toa patriotitite na baterii...

2 dena pred toa kaj bea za proslavata na azbukata? sto ne upadnaa tamu ili nemaat muda za toa?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.524
Поени од реакции
24.796
Ти беше десната рака на Јане Сандански?
Се слушат затебе, дури и во Охридско многу голем јунак си бил...
Абе ако ти ја врзам една, пасвордот од форумов ќе си го заборајш...
a da mu ja vrzis edna na bivsiot vi vodza bugarot? sve junacista za slikanje ovde :pos:

edni se slikaat na 200km od zbivanjata ovoj se zakanuva a pola grupa bugari mu se :facepalm:

Член од
27 ноември 2021
Мислења
413
Поени од реакции
4.354
Ај малце да разбијаме монотонија.
Гледам периодов "Патриотско Друштво" и клапата нивна на големо го величеа Борис Сарафов, сигурно и маици ќе истает во негова чест!

Пошто неизмерно го почитувам делото на најголемиот и најчистиот во организацијата, прочитајте што кажува Узунов пред неговата смрт, во своето последно писмо, за валканите игри на Сарафов и соработката со Бугарскиот двор!

ПОСЛЕДНОТО ПИСМО НА ХРИСТО УЗУНОВ во кое се споменува и превртливиот Борис Сарафов, кој од соработник на Делчев и ЦК, подоцна се претвора во предавник и соработник на бугарскиот двор, затоа што сакал да дојде на чело на Организацијата.

„ Браќа,
Допуштам да сме предадени, но верувам и дека тоа не е случајно.

Ванчо излезе и беше убиен уште во 10 и три четврти рано сабајле, а исто така и четникот Јонче од Дворци (Кичееско), кој беше со Пецо.

Мојата архива е распрсната низ целото село. Им ја доверив на три жени, кои не ги познавам. Ванчо исто така ја оставил архивата кај една жена, но не ја знам. Побарајте ја, ќе ја најдете.

Причината зошто не ризикуваме да удриме утринава беше во тоа што од 7 - 8 страни ни отворија оган, па мислејќи дека се мнозина, решивме да се бориме, макар и против поголеми сили, кои што ги очекуваме да дојдат.

Уверен дека не ќе бидеме спасени, за последен пат Ви испраќам братски поздрави на сите другари и пријатели.

Спроти карпата каде што сме сега, го оставив во една дупка на ѕидот моето ќесе со четири и пол наполеони, една лира и околу 40 гроша. Тоа се Охридски пари.

Мојот последен совет до сите другари е да бидат искрени кон делото сите оние коишто му служат, зашто само искреноста и често срдечноста ја издигнале внатрешната организација и пак тие ќе ја спасат од аномалноста во која е поставена од недобросовесни наши другари.

Да гледате колку што е можно побрзо да ги уништите оние досега раководни сили во Организацијата, кои му нанесле штета на делото, како што е Сарафов, а не да се накажуваат само прости работници.

Нашата идеја ќе биде постигната, ете зошто ќе умрам спокоен, со чиста совест пред законите на нашата св. Организација.

Досега намерно со ништо не сум му напакостил на Делото, а ако сте забележале во мене некои грешки, бидете уверени дека тие станале против мојата волја. Молам извинување.

Молам особено да ја поздравите мојата љубезна мајка, којашто никогаш не сум ја заборавил, бидејќи таа ме направи ваков. Нека ме извини и таа дека со ништо не се зарадувала од мене. Особено го поздравувам брат ми Ангеле. Го добив неговото последно писмо и останав задоволен. Да оди во истиот пат што ми го соопшти во писмото. Го советувам да не се одделува од мајка ми. Поздравете ги и роднините.

За последен пат ќе ви повторам. Бидете искрени и пазете ги основните закони на Органицискиот устав.“

Христо Узунов

Attachments

Последно уредено:
Член од
20 мај 2024
Мислења
33
Поени од реакции
99
@kano more glupaku ti najde da zboras na 20.000km? Dali ti najde da zboras? So trebase da pokjutime na to so se slucvase Skopje, ili naredba od dpmne imas da sirime
Ljubov i Mir? Ti si bolen od mozokot definitivno, ja napustija drzavata i posle ke kazvat od daleku kako trebalo da se raboti. Ela vratise konj eden najglup pa posle kazvaj.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.524
Поени од реакции
24.796
@kano more glupaku ti najde da zboras na 20.000km? Dali ti najde da zboras? So trebase da pokjutime na to so se slucvase Skopje, ili naredba od dpmne imas da sirime
Ljubov i Mir? Ti si bolen od mozokot definitivno, ja napustija drzavata i posle ke kazvat od daleku kako trebalo da se raboti. Ela vratise konj eden najglup pa posle kazvaj.
mrsh be gomnar eden... radi vas nemase 2 kola publika i ke nema gostinski navivaci podolg period na sekoja "rizicna utakmica". ete se slikavte, bravo, ja opravivte makedonija sega...

2 grama mozok nemate. aj da postignevte nesto pa da reces ama osven pottik pa i nekoj drugi glupaci da se pokazat sto sega i krivicno ke go jadat nisto ne se postigna.

imbecili. dozvolivte bagra sponovi da ve ispovociraat.

Член од
24 октомври 2023
Мислења
52
Поени од реакции
161
Гледам периодов "Патриотско Друштво" и клапата нивна на големо го величеа Борис Сарафов, сигурно и маици ќе истает во негова чест!

Пошто неизмерно го почитувам делото на најголемиот и најчистиот во организацијата, прочитајте што кажува Узунов пред неговата смрт, во своето последно писмо, за валканите игри на Сарафов и соработката со Бугарскиот двор!

ПОСЛЕДНОТО ПИСМО НА ХРИСТО УЗУНОВ во кое се споменува и превртливиот Борис Сарафов, кој од соработник на Делчев и ЦК, подоцна се претвора во предавник и соработник на бугарскиот двор, затоа што сакал да дојде на чело на Организацијата.

„ Браќа,

Ванчо излезе и беше убиен уште во 10 и три четврти рано сабајле, а исто така и четникот Јонче од Дворци (Кичееско), кој беше со Пецо.

Мојата архива е распрсната низ целото село. Им ја доверив на три жени, кои не ги познавам. Ванчо исто така ја оставил архивата кај една жена, но не ја знам. Побарајте ја, ќе ја најдете.

Причината зошто не ризикуваме да удриме утринава беше во тоа што од 7 - 8 страни ни отворија оган, па мислејќи дека се мнозина, решивме да се бориме, макар и против поголеми сили, кои што ги очекуваме да дојдат.

Уверен дека не ќе бидеме спасени, за последен пат Ви испраќам братски поздрави на сите другари и пријатели.

Спроти карпата каде што сме сега, го оставив во една дупка на ѕидот моето ќесе со четири и пол наполеони, една лира и околу 40 гроша. Тоа се Охридски пари.

Мојот последен совет до сите другари е да бидат искрени кон делото сите оние коишто му служат, зашто само искреноста и често срдечноста ја издигнале внатрешната организација и пак тие ќе ја спасат од аномалноста во која е поставена од недобросовесни наши другари.

Да гледате колку што е можно побрзо да ги уништите оние досега раководни сили во Организацијата, кои му нанесле штета на делото, како што е Сарафов, а не да се накажуваат само прости работници.

Нашата идеја ќе биде постигната, ете зошто ќе умрам спокоен, со чиста совест пред законите на нашата св. Организација.

Досега намерно со ништо не сум му напакостил на Делото, а ако сте забележале во мене некои грешки, бидете уверени дека тие станале против мојата волја. Молам извинување.

Молам особено да ја поздравите мојата љубезна мајка, којашто никогаш не сум ја заборавил, бидејќи таа ме направи ваков. Нека ме извини и таа дека со ништо не се зарадувала од мене. Особено го поздравувам брат ми Ангеле. Го добив неговото последно писмо и останав задоволен. Да оди во истиот пат што ми го соопшти во писмото. Го советувам да не се одделува од мајка ми. Поздравете ги и роднините.

За последен пат ќе ви повторам. Бидете искрени и пазете ги основните закони на Органицискиот устав.“

Христо Узунов
A malku da ne ja promasi temata bratce? Patriotsko ne se ni navivacka grupa, nit pa diskutirame istorija na temava. Se gubite na max na momenti

Nesto on topic:

Член од
8 декември 2024
Мислења
6
Поени од реакции
11

„ Браќа,

Христо Узунов
ne se gubi retard eden vrakjaj gi parite sto gi eba za proslavata od tvojata grupa ostaj kakvi maici ke se printaat.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom