ТИФОМАНИЈА!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 април 2013
Мислења
266
Поени од реакции
719
Jas poso vidov deka ne ja znaes realnosta ili pak nejkes da ja znaes, sakas da veruvas vo tvoite bajki pa zatoa ti objasniv na kratko kako e situacijata ama dzabe ti pak so glava vo zid, zaostanat 10ina godini, ova go dokaza so slikata sto ja prati.

Член од
26 март 2022
Мислења
591
Поени од реакции
5.487
Паролата пред 10 години и оваа сега се идентични. Различен текст-ист контекст. Тоа што во меѓувреме се родила кај вас ултрас екипа од деца, не значи дека континуитет на групата сте го смениле. Прост национализам на секое ниво. Не знам зошто бегаш од тоа..се објаснуваме тука како деца за нешто што ЕТЕ СЛИКОВИТО е објаснето!

Паролата тогаш беше иницирана од ПАРТИСКА победа, со која ете вие се пофаливте. Зошто? Затоа што едноставно мразите се што е македонско и имате за цел да присвоите територија(колку и тоа да звучи дебилно за групи, корените ви се тие - не се ултрас туку сепак националистички, од кои за жал, за разлика од другите групи, не мрднавте ниту милиметар). Просто е, не знам зошто сега се обидуваш да се издигнеш демек ти големиот ултрас, над тоа што твојата група го негува 30 години...

Види за што збориме, не ми се верува. При очи слепи уште ќе не направат. Ај батали муабет. Нема разбирачка.

Член од
1 април 2013
Мислења
266
Поени од реакции
719
Deka nema razbiracka oddamna imam primeteno zatoa dolgo vreme samo izvestai od utakmici objavuvam, no moram da ti objasnam nekoi raboti, ne znam koj si koja vozrast si no od toa sto te citam ne mi izgledas mnogu obrazovan i navivacki educiran, moze i gresam.
Prvo poimot asimilacija mi go mesase so etnicko cistenje no za toa nejkam da debatiram, ne sum kompetenten i ne vredi so vas i vo ovaa tema.
Sega mesas partiska nastroenost so politicko-ideoloska nastroenost.
Vo balkanot nas, za zal site NG se so nacionalisticka ideologija, nekoj po veke nekoj po malku, jbg vojnite go praele svoeto pa e razbirlovo, ke trebat uste mnogu godini pa toa da se iskoreni.
No ke gresis ako kazes deka ako si nacionalist si po malce navivivac ili imas po malce ultras kultura.
Shverceri se mnogu seriozni vo nivnite stavovi i dejnosti i se 100% ultras no politika, no deka ima clenovi koi ne gi pocituvaat nasite stavovi ne go usporuvam, vleguva tuka na koj ke mu tekne i zboruva gluposti na nase ime ili stava nekoja snimka na tik tok pa lugeto kako tebe vperat prst kon cela grupa. Kako sluckata so levski vo sofija na primer i oni tamu i vie padnavte na niska provokacija od nekoe dete koj go igrase kuurot so bugarite. Ili primer skrtanjeto grafiti sto se prai od needucirani sverceri/komiti.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
Deka nema razbiracka oddamna imam primeteno zatoa dolgo vreme samo izvestai od utakmici objavuvam, no moram da ti objasnam nekoi raboti, ne znam koj si koja vozrast si no od toa sto te citam ne mi izgledas mnogu obrazovan i navivacki educiran, moze i gresam.
Prvo poimot asimilacija mi go mesase so etnicko cistenje no za toa nejkam da debatiram, ne sum kompetenten i ne vredi so vas i vo ovaa tema.
Sega mesas partiska nastroenost so politicko-ideoloska nastroenost.
Vo balkanot nas, za zal site NG se so nacionalisticka ideologija, nekoj po veke nekoj po malku, jbg vojnite go praele svoeto pa e razbirlovo, ke trebat uste mnogu godini pa toa da se iskoreni.
No ke gresis ako kazes deka ako si nacionalist si po malce navivivac ili imas po malce ultras kultura.
Shverceri se mnogu seriozni vo nivnite stavovi i dejnosti i se 100% ultras no politika, no deka ima clenovi koi ne gi pocituvaat nasite stavovi ne go usporuvam, vleguva tuka na koj ke mu tekne i zboruva gluposti na nase ime ili stava nekoja snimka na tik tok pa lugeto kako tebe vperat prst kon cela grupa. Kako sluckata so levski vo sofija na primer i oni tamu i vie padnavte na niska provokacija od nekoe dete koj go igrase kuurot so bugarite. Ili primer skrtanjeto grafiti sto se prai od needucirani sverceri/komiti.
Тешко на таа група ако ти си наједуцираниот.

Член од
26 март 2022
Мислења
591
Поени од реакции
5.487
ФОТО ИЗВЕШТАЈ | ФК Вардар-ФК Воска (11.11.2023)

На натпреварот подгрупата ,,Клуб Комити" го прослави својот јубилеј - 15 години постоење. Беше извадена кореографија која беше проследена со интересно пиро.

Attachments

Член од
18 септември 2020
Мислења
1.171
Поени од реакции
6.848
И да се плати, ако не е навивач, вакво видео не можи да направи никој.
На право место прав чоек имате

Член од
11 октомври 2022
Мислења
243
Поени од реакции
692
Денес се игра фамозното Derby della capitale, едно од најопасните дербиња во Италија па дури и во светот. Лацио и Рома дерби не може да помине без големи инциденти помеѓу самите навивачи и полиција, најтрагична последица беше кога 1979 еден навивач на Лацио настрада кога го погоди сигнална факела од ромините ултраси. 2004 година исто така беше одиграна една од најопасните утакмици на ова дерби, кога навивачите на Лацио прошириле лажна вест дека полиција прегазила дете надвор на стадион, со цел да ја прекинат утакмицата. Франческо Тоти после натпреварот рекол дека му било претено со смрт ако не ја прекине утакмицата. Натреварот се одложил додека судирот на Лацио ултраси и полиција кулминираше...

Attachments

Член од
26 март 2022
Мислења
591
Поени од реакции
5.487
Веќе месец дена кружат муабети како Делије паднале знаме на BHF.

Денес BHF објавуваат соопштение, смешно во суштина во која акцијата ја осудуваат и бараат ,,ферка" за да го признаат падот. :)

Нормално, Делије како и при падот на останатите знамиња низ Европа, си молчат, зошто така функционираат сериозни групи. Принцип кој треба да се задржи, ебати светот...мислиш политичка партија сме или Хамас, па ќе даваме соопштение на нацијата.

Во секој случај, се наметнува терк на паѓања на ударни знамиња и не може а да не коментираме. Особено Делије кои сходно целата структура и логистика која ја имаат, удираат и те како високо. Досега за една година ТОП 3 паѓања реално. Настрана тоа каква група се...

Член од
18 септември 2020
Мислења
1.171
Поени од реакции
6.848
Можи да го постираш соопштението?

Околу знамињата, лично признавам се, освен од полиција одземено. Сме изгубиле две од шверцери, НАША ГРЕШКА, тие знамиња подгрупите повеќе од година дена не знаеа каде им се. Мајсторите кои ја реновираа салата, барем таква дојава имавме, ги нашле во некоја од помошните простории, последниот ден кога дозавршија со работа мајсторите дојдоа и шверцери. После тоа истите мајстори не беа во сала. НАША ГРЕШКА беше и невниманието редарот од комити кога го тргна бајракот.
Иначе кога некој ќе кажи, признавам само од трибина тргнато.....тоа е речиси научна фантастика да се случи. И за најобична акција ТРЕБАТ МУДА, не само за од ограда да тргниш знаме.
Ако не ме мрзи, утре ќе напишам подолг текст околу историјата со паѓањето на знамиња чкембари-комити.

Член од
27 ноември 2021
Мислења
474
Поени од реакции
2.981
Веќе месец дена кружат муабети како Делије паднале знаме на BHF.

Денес BHF објавуваат соопштение, смешно во суштина во која акцијата ја осудуваат и бараат ,,ферка" за да го признаат падот. :)

Нормално, Делије како и при падот на останатите знамиња низ Европа, си молчат, зошто така функционираат сериозни групи. Принцип кој треба да се задржи, ебати светот...мислиш политичка партија сме или Хамас, па ќе даваме соопштение на нацијата.

Во секој случај, се наметнува терк на паѓања на ударни знамиња и не може а да не коментираме. Особено Делије кои сходно целата структура и логистика која ја имаат, удираат и те како високо. Досега за една година ТОП 3 паѓања реално. Настрана тоа каква група се...
Не е земено на БХФ туку на БХ Легион, кој се засебно од БХФ, во просек се 30-40 души.

Член од
11 април 2023
Мислења
2.156
Поени од реакции
7.213
Јасно, како и да е. Поентата е дека се гледа дека се пуштени на најјако..
Na tribina ne se toa sto bea porano,padnati se brojcano kade kade,no na teren(ulica) i akcii sekoja cest za toa sto go pravat im nema raven.Mislam deka veke vo BG Grobari se vrakaat na golema vrata.Nekoj poupaten za situacijata kaj severniot sosed neka pise kako stojat rabotite.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom