ТИФОМАНИЈА!

Член од
6 февруари 2011
Мислења
803
Поени од реакции
3.442
ovde mislam bese izmislena legendarnata
“politika kurva e zeni da vi ebime zeni da vi ebime kuro da go pusite i vmro i sds sega site kurvi ste zeni da vi ebime”:D
za pendraci imase da za privedeni ne se sekavam a mislam deka izgovoro bese oti ne najavila upravata navivaci
Така беше , тогаш вмро беше во пикот мислам од овде почна репресијата константа. Се пееше нешто и за Гордана ако не се лажам. 3 автобуси мислам бевме, убај времиња :icon_mrgr:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.900
Поени од реакции
73.078
Така беше , тогаш вмро беше во пикот мислам од овде почна репресијата константа. Се пееше нешто и за Гордана ако не се лажам. 3 автобуси мислам бевме, убај времиња :icon_mrgr:
И нашите гостувања завршуваа слично во Кратово во тој период. Некогаш немаше да влеземе, некогаш ќе влезевме, па ќе имаше инциденти.
Во 2008 година кога влеговме се прекина утакмицата ради ФФМ криминална банда покривното знаме.
https://youtu.be/FlMKYM7X2Sw?si=O4wk0dFc4LGX-VgS
Харалампие прилепско педерче...:D

Во 2010 беше легендарното гостување кога не симнаа на Страцин, со цел гарнизон ЕБР. Златните времиња на Брклата, немаше утакмица без инциденти ЕБР во тој период од 3-4 години. Пешачење 20 км и дел од групата стигна во градот точно во 90 минута, кога ни акнаа гол за 1-0.

Па следуваше во 2011 гостување во кое влеговме на стадион и цело време беше налектризирана атмосферата. Знам не ни даваа да снимаме од доле, мораше странично да се снима од трибината. Заврши со вадење пиштол на еден локален жител пред маркетите под стадиомот, обид за упад на ЕБР во автобуси (сите стоеја на вратите и маваа со клоци за да ги спречат), млатење со пендреци.
Screenshot_20240829_185619_Chrome.jpg

И последно мислам не ни дадоа да влеземе на стадион околу 2013 година. Ни бараа да платиме по 300 денари од карта. И не ни ни даваа да се вратиме за Скопје, туку направија обрач околу стадионот, па се навиваше позади затворени врати (и се ѕиркаше меѓу дупките од вратата и ѕидот :D). Излезе една слика со веење бајрак на автобусот горе.
Мислам дека на оваа утакмица за прв пат се испеја една песна за брклата (што се смисли на самото место), грмеше додека не ни дадоа да излеземе од автобус. Колку и да пробувам, не можам да се сетам на текстот. Вака некако ја памтам (во ритам на срцево ми чука од ФА на пример):

Јанкуловска Гордана
одамна ја меркам
со бркот нејзин голем
јајца да ни чешка
:pos::pos:

После ова гостување, секогаш ни даваа да гостуваме. Дури и да немало дозвола, не правеле проблем да влеземе ако сме биле дојдени. Еднаш имаше некој инцидент пред утакмица со полиција, кога веднаш заработија кривични двајца наши членови (што беше чист преседан).

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.499
Поени од реакции
28.919
Кратово беше интересно за гостување во секоја прилика. И Кичево ми е останато во убаво сеќавање од 2014 година.
Тогашната Екипа Корео мислам дека недела дена око немавме склопено, 24/7 се работеше на мотките кои беа рачно цртани околу 60 на број. Д**о будалата мислам дека не знаеше ни кај се наоѓа, само што влезе на стадион отиде 5-6 столчиња подоле од Комити, си легна и заспа. Од ЕБР му се чудеа :pos:

Во Кратово, секое гостување со кола одевме мислам. Седевме во Корнер пабот, да се убиеш од јадење и пиење за ич пари. Дали беше гинис оргинал или некоја кратовска верзија не знам, ама беше четвртина од цената во Ајриш паб кај нас. Нема лоши спомени од Кратово, тепање или не, најубавите гостувања ми се таму.

За разлика од на пример мртвото Турново, ми се сереше секое одење. Интересно беше и она ненајавеното во Битола на ракомет. Еден автобус сите кежуал, ама само што дојдовме пред сала, се отворија вратите од автобусот, се фрли по некоја бакља, пендрек падна, налево круг и за Скопје :D

Жално навистина што групите не дејствуваат повеќе кај своите управи, и што не се врши притисок кај ФФМ/МВР за гостувања. Фудбалов ионака ни е мртов, штета е и на оние 200 будали што се канат да го гледаат да им забраниш влез. Ќе дојдат веројатно поубави денови...

Член од
2 септември 2016
Мислења
841
Поени од реакции
1.862
IMG_0887.jpeg
uste edno interesno gostuvanje, mi izleze memories na fb me tagnal nekoj na slikata togas. so rabotnicki na gosti 2 avtobusi odime na butki samo 1 avtobus, brzo se polni nie so ostanavme se dogovarame i odime transkop na avtobuska, tamu normalno odma idi policija pa zakani pa so ne. transkop neki da pusti vtor avtobus ako bevme dogovoreni sa 2, se dogovorame i vlegvame 50 dusi vo redovnata linija na transkop so odese za sk, vnatre haos veke 30-40 luge obicni imase so odea za sk i nie 50 od koj 48 pijani haos. nekako se dogovorivme izlegovme pa se sekavam T””” P””””” izvade od dzeb mislam deka bese 300 evra i mu dade na taa kokoskata od transkop so bese kako mendazerka. trgnavme nekako vlegovme 75-80 min samo so vlegovme
rutevski od sloboden za 1-1 dade gol i na slikata se gleda dolu se radvat pod nas fudbalerite, 95ta min izgubivme 2-1 i normalno poapreni si ojdovme doma na cela maka od 10 sati pat za 15 min da gledas ako mozi da se reci fudbal :D
a okolu ona so pisi po planini se kacvame , so bregalnica suspendiran bese tumbe kafe oti go udri nekoj sudijata so limenka pivo, i navivavme od tumbe kafe gore nad stadiono na planina, isto pesna se izmisli togas odese vaka “ ne postovame vasi zabrani site mozite kur da pusite ilco( na ffm predsedatelo gjorgievski) pederce” grmese od gore od planina:D IMG_0888.jpeg
eve i slika :D
sega za zal lugeto so se na slikata se 70% nadvor od bitola i del ima so poke ne se aktivni, i to e edna od pricinite za slaba brojka godini unazad, ama se drzime ne se davame:pijani:

Последно уредено:
Член од
3 мај 2022
Мислења
152
Поени од реакции
1.491
Прегледај го приврзокот 427900
uste edno interesno gostuvanje, mi izleze memories na fb me tagnal nekoj na slikata togas. so rabotnicki na gosti 2 avtobusi odime na butki samo 1 avtobus, brzo se polni nie so ostanavme se dogovarame i odime transkop na avtobuska, tamu normalno odma idi policija pa zakani pa so ne. transkop neki da pusti vtor avtobus ako bevme dogovoreni sa 2, se dogovorame i vlegvame 50 dusi vo redovnata linija na transkop so odese za sk, vnatre haos veke 30-40 luge obicni imase so odea za sk i nie 50 od koj 48 pijani haos. nekako se dogovorivme izlegovme pa se sekavam T””” P””””” izvade od dzeb mislam deka bese 300 evra i mu dade na taa kokoskata od transkop so bese kako mendazerka. trgnavme nekako vlegovme 75-80 min samo so vlegovme
rutevski od sloboden za 1-1 dade gol i na slikata se gleda dolu se radvat pod nas fudbalerite, 95ta min izgubivme 2-1 i normalno poapreni si ojdovme doma na cela maka od 10 sati pat za 15 min da gledas ako mozi da se reci fudbal :D
a okolu ona so pisi po planini se kacvame , so bregalnica suspendiran bese tumbe kafe oti go udri nekoj sudijata so limenka pivo, i navivavme od tumbe kafe gore nad stadiono na planina, isto pesna se izmisli togas odese vaka “ ne postovame vasi zabrani site mozite kur da pusite ilco( na ffm predsedatelo gjorgievski) pederce” grmese od gore od planina:DПрегледај го приврзокот 427905
eve i slika :D
sega za zal lugeto so se na slikata se 70% nadvor od bitola i del ima so poke ne se aktivni, i to e edna od pricinite za slaba brojka godini unazad, ama se drzime ne se davame:pijani:

Видеото е исто од утакмицата со работнички ако не се лажам.

Член од
2 септември 2016
Мислења
841
Поени од реакции
1.862

Видеото е исто од утакмицата со работнички ако не се лажам.
ne e istata, nemozam slika da najdam
ovde na videoto se rasipa ednio od abtobusite ne ne ostavaja kucinata od EBR nadvor pa se ubedivme nekako, od ko izlegovme togasnio vodza P”””” ja smisli pesnata i od ko pocnavme da pejme pocna i EBR da mava :D valjda radi Albanci so se peese, se sekavam sakaja site vo 1 avtobus da ne napikat ama nemozese nikako i ostanavme 20-30 dusi vo rasipanio abtobus mu naredija na sofero da gi zatvoti vratite i taka sedevme vnatre
@Tifoz bese so mene ostanat vo toj avtobus, imase edno dete gospo znaj kako se dovleckalo so nas mozi 10-11 godini inase i mu praevme stresoj, mu vikavme sea policijata ke vlezi ke ne tepa , komiti avtobuso ke go zapalat, sigurno nema dojdeno od togas poke:ROFLMAO: ako cita izvini brat majtap bese:pijani:
Автоматски споено мислење:

ne e istata, nemozam slika da najdam
ovde na videoto se rasipa ednio od abtobusite ne ne ostavaja kucinata od EBR nadvor pa se ubedivme nekako, od ko izlegovme togasnio vodza P”””” ja smisli pesnata i od ko pocnavme da pejme pocna i EBR da mava :D valjda radi Albanci so se peese, se sekavam sakaja site vo 1 avtobus da ne napikat ama nemozese nikako i ostanavme 20-30 dusi vo rasipanio abtobus mu naredija na sofero da gi zatvoti vratite i taka sedevme vnatre
@Tifoz bese so mene ostanat vo toj avtobus, imase edno dete gospo znaj kako se dovleckalo so nas mozi 10-11 godini inase i mu praevme stresoj, mu vikavme sea policijata ke vlezi ke ne tepa , komiti avtobuso ke go zapalat, sigurno nema dojdeno od togas poke:ROFLMAO: ako cita izvini brat majtap bese:pijani:
Screenshot_2.png
so go naprajvte be formuo da nemozis da pisis ko coek S"i"Ptar , pocnavme sozivot da gradime ?:D:angel:

Член од
23 септември 2023
Мислења
16
Поени од реакции
40
Член од
10 мај 2022
Мислења
745
Поени од реакции
2.335
Една од овие е у ѓорче ? Кога тој шиптарот од свадба што се симна од чоперот кога се пушти на децата кога се разбегаа ?
Во секое лошо има и добро,тоа беше најдобар ресет за групата, да не беше тоа може сега и клубот да не постоеше.

Член од
28 јануари 2024
Мислења
42
Поени од реакции
182
Кратово беше интересно за гостување во секоја прилика. И Кичево ми е останато во убаво сеќавање од 2014 година.
Тогашната Екипа Корео мислам дека недела дена око немавме склопено, 24/7 се работеше на мотките кои беа рачно цртани околу 60 на број. Д**о будалата мислам дека не знаеше ни кај се наоѓа, само што влезе на стадион отиде 5-6 столчиња подоле од Комити, си легна и заспа. Од ЕБР му се чудеа :pos:

Во Кратово, секое гостување со кола одевме мислам. Седевме во Корнер пабот, да се убиеш од јадење и пиење за ич пари. Дали беше гинис оргинал или некоја кратовска верзија не знам, ама беше четвртина од цената во Ајриш паб кај нас. Нема лоши спомени од Кратово, тепање или не, најубавите гостувања ми се таму.

За разлика од на пример мртвото Турново, ми се сереше секое одење. Интересно беше и она ненајавеното во Битола на ракомет. Еден автобус сите кежуал, ама само што дојдовме пред сала, се отворија вратите од автобусот, се фрли по некоја бакља, пендрек падна, налево круг и за Скопје :D

Жално навистина што групите не дејствуваат повеќе кај своите управи, и што не се врши притисок кај ФФМ/МВР за гостувања. Фудбалов ионака ни е мртов, штета е и на оние 200 будали што се канат да го гледаат да им забраниш влез. Ќе дојдат веројатно поубави денови...
За Кичево со мотките кога ги извадивме, ако не се лажам ни беше прва утакмица после бојкот.

Kajgana Shop

На врв Bottom