ТЕЛЕКАБЕЛ [мобилен оператор]

Член од
15 декември 2024
Мислења
1
Поени од реакции
1
Здраво,
Нов корисник сум на Телекабел мобилна мрежа, претходно бев на Телеком и кога одев во државите од Западен Балкан (Србија, Албанија, Косово, Косово, Црна Гора) си го користев мојот интернет и повици без никаква надокнада за роаминг. Дали истото е и со Телекабел за државите од Западен Балкан?

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.129
Поени од реакции
1.208
,,За земјите од Западен Балкан се применуват домашните услови за фер користење на Телекабел (линк) и согласно Правилникот за фер користење и проценка на одржливоста на укинувањето на дополнителните надоместоци за регулирани малопродажни услуги во РОАМИНГ донесен од АЕК (линк). Квалитетот и достапноста на услугите во роаминг не се гарантирани од страна на Телекабел и зависат од операторот каде корисникот роамира. Телекабел гарантира само за цените на услугите што ќе бидат достапни и искористени од страна на корисникот."
Вака буквално им стои на сајтот https://telekabel.com.mk/mobilna/ , што значи ако имаш 10GB во пакетот, ќе можиш истите да ги користиш во земјите од западен Балкан. Пиши им го на messenger бројот и колку интернет ти следува со пакетот или во салон ко ќе одиш прашај слободно, ама по документот ко што забележав колку интернет имаш, толку ќе трошиш.

Член од
10 јуни 2018
Мислења
133
Поени од реакции
283
Како е мрежата на Телекабел последно време? Користам оптички интернет и кабловска во Скопје се мислам на Дуо пакетот скоро за слични пари со 2 броја и 170гб заедно. Телеком и вип некако слабо со понудиве

Член од
13 ноември 2009
Мислења
348
Поени од реакции
188
Како е мрежата на Телекабел последно време? Користам оптички интернет и кабловска во Скопје се мислам на Дуо пакетот скоро за слични пари со 2 броја и 170гб заедно. Телеком и вип некако слабо со понудиве
Понудата им е Ок,а и чим си корисник сигурно си задоволен од брзината и стабилноста на нетот и квалитетот на сигналот на кабелската...кај мене се беше ок 4 години,немаше никаков проблем 1-2 краткотрајни прекини годишно...ама последниве 6 месеци е многу лош нетот,па затоа и бегам од телекабел....позитивното е што немаш договор и не мораш да ги трпиш ако не чини услугата....

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.114
Поени од реакции
1.398
Сајтов на Телекабел е малку нејасен, гледајќи го пакетот за мобилна што е 300 денари, може да се комбинира пакет 300 денари со 200 минути разговори и да доплатиш 300 денари за 150GB 5G интернет?

Член од
29 август 2008
Мислења
6.096
Поени од реакции
4.613
Сајтов на Телекабел е малку нејасен, гледајќи го пакетот за мобилна што е 300 денари, може да се комбинира пакет 300 денари со 200 минути разговори и да доплатиш 300 денари за 150GB 5G интернет?
Mene istoto ova ne mie jasno uste otkako zapocna 074

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.129
Поени од реакции
1.208
Да, така доаѓа, за 600 денари 151GB и 200минути разговори кон сите мрежи, ако немаш потреба од разговори, тогаш го одбираш најмалиот пакет.
За 800 денари имаш 160GB 5G интернет и неограничени разговори кон сите мрежи.
Немаш обврзувачки договор, што значи дека можеш да го раскинеш кога сакаш и можеш да правиш промена на пакетите.

Член од
16 март 2019
Мислења
3.352
Поени од реакции
5.433
Moze li postpejd broj na A1 da se prefrli na Telekabel i posle izvesno vreme da se prefrli na A1 pripejd ( kako da se prefrli broj od postpejd na pripejd A1 ) ? ? ?

Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.226
Поени од реакции
591
Moze li postpejd broj na A1 da se prefrli na Telekabel i posle izvesno vreme da se prefrli na A1 pripejd ( kako da se prefrli broj od postpejd na pripejd A1 ) ? ? ?
Moze da, a zosto taka, ako sakas da prefelis na a1 pripejd vednas mozes bez da odis vo telekabel, kazi ako imas nekoi problemi so prefrlanje od postpejd vo pripejd ke ti dadam instrukcii imam poznati vo salon

Член од
16 март 2019
Мислења
3.352
Поени од реакции
5.433
Moze da, a zosto taka, ako sakas da prefelis na a1 pripejd vednas mozes bez da odis vo telekabel, kazi ako imas nekoi problemi so prefrlanje od postpejd vo pripejd ke ti dadam instrukcii imam poznati vo salon
Prasav tuka bidejki lani vo A1 koga prasav rekoa deka od pripejd moze prefrlanje na pospejd dodema od pospejd nemoze da se prevrli broj na pripejd zatoa prasav

Член од
14 октомври 2009
Мислења
78
Поени од реакции
10
( kako da se prefrli broj od postpejd na pripejd A1 ) ? ? ?
Vo maj minatata godina prefrliv broj od A1 postpejd vo pripejd bez nikakov problem....odiš vo salon kažuvaš deka sakaš da prefrliš broj vo pripejd, i ke ti dadat broj za da se javiš....tamu ke ti pobaraat nekolku brojki od matičniot ( mislam poslednite 4 brojki ) i kolku što se sekavam po polnok snemav mreža, i napraviv restart na telefonot i tolku.

Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.129
Поени од реакции
1.291
некој да користи семеен пакет од телекабел да сподели искуства (пред се за мобилната-нет и тв имам и сега од таму и сум задоволен), сакам за месец два да префрлам фамилијарно таму 4 моб. броја

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.129
Поени од реакции
1.208
некој да користи семеен пакет од телекабел да сподели искуства (пред се за мобилната-нет и тв имам и сега од таму и сум задоволен), сакам за месец два да префрлам фамилијарно таму 4 моб. броја
Јас имам Телеком припејд број, повиците си се ОК (VoLTE активирав преку контакт центарот, иначе повиците на Telekabel и броеви од Телеком што не се имаат јавено од контакт центарот се на 2G Edge). Интернетот си е Океј спрема мене, зависи локација, оддалеченост и колку корисници се поврзани истовремено на една базна станица.
Телеком имаат покривање, така да истото тоа покривање важи и за Телекабел.

Член од
6 април 2014
Мислења
5.189
Поени од реакции
6.691
Jas koristam duo paketot 2 mobilni + tv + opticki 150/150 mb. Za domasniot internet i tv e se ok ama mobilnata pred mesec ipol imase kolku edna nedela gluvi povici ama go sanira problemot. Se desava vo 3-4 meseci po nekoj den da ima gluvi povici ama pocna i pobrzo da go sanirat toa. Edna zamerka za mobilniot internet e primer vo city mall koga ima guzva jas nemam internet od telekabel dodeka zenami na A1 nema problem. Za east gate nema maka a zosto e toa taka neznam.

Kajgana Shop

На врв Bottom