Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.126
- Поени од реакции
- 12.109
Не се разбираме. Нека ти биде како што велишНе, туку тоа што сака да биде.
Да не одиме оф-топик. Пишувај за суфизмот.
Не се разбираме. Нека ти биде како што велишНе, туку тоа што сака да биде.
Немам појма за суфите, освен за Руми за никој друг не знамНе се разбираме. Нека ти биде како што велиш
Да не одиме оф-топик. Пишувај за суфизмот.
Сакаш да ни кажееш дека духовниот пат и спознавањето во суфизмот се темели само врз шеријат?Da ne se davite premnogu,eve edna kniga za sufizmot:
http://www.scribd.com/doc/144395658/Sejh-Ragib-El-Dzerrahi-Mudrost-Sufija
Vi dadov kniga od SUFII toa jas ne sakam da go kazam tuku Sufiite. Sufizam od cionista ne se uci tuku od sufii.Сакаш да ни кажееш дека духовниот пат и спознавањето во суфизмот се темели само врз шеријат?
Ајде нека биде и тоа, не можам да се убедувам со луѓе кои се ограничуваат со ислам и не сакаат да погледнат дека суфизмот влече силна струја од истокот....
Ошо трескал зелени во неговите книги за суфизмот, бидејќи не се држел до шеријатот... Сонце.
Од исламист и вехабија не се учи суфизам.Vi dadov kniga od SUFII toa jas ne sakam da go kazam tuku Sufiite. Sufizam od cionista ne se uci tuku od sufii.
Pod Islamist ne znam sto podrazbiras a za toa deka od vehabija ne se uci sufizam se slozuvam.Од исламист и вехабија не се учи суфизам.
Јас не сум евреин
Znaeme kakva pesna peese koga sekoj Sultan vo Osmanliskata imperija imase Sufiski Sejh kako duhoven vodic.Јас не сум евреин
Треба да се обратиш до еврејската заедница со писмо и да им објасниш како се чувствуваш ти заради нив во Р.М. , не мене да ми зборуваш за твоите стравови и проблеми со евреите. На погрешна адреса пишуваш за твоите проблеми.
Ти во твојата заблуда секој го правиш евреин (како симбол на големиот непријател на исламот)!
Не биди гнасен!
Да разбираше од суфизмот нешто и некој збор да ти допрел до тоа закоравено исламистичко срце - друга песМа ќе пееше...
Ама тоа е тоа... споделувањето на книги не те прави суфија ниту даваш знак дека разбираш за патот на суфиите и нивниот мистицизам.
Гледај си го исламот, батали ти суфизам, не го расипувај со твоето не знаење и слепо верување.
ЗАтворен во занданата, секој што ти иде до вратата го сметаш за непријател!
Немој така
Vo pravo si,Sufiite ednostavno gnasite gi napustaat a jas ja nemam taa hrabrost i ne mozes od Sufija ova da go slusnes. A tvoeto ponasanje tipicno e zatebe i za cionistite. Koga Musliman mala greska ke napravi,site kako kucinja skokate i mu ja povtoruvate greskata celo vreme oti i samite potsvesno znaete deka ne e tipicno za Musliman da gresi i da se ponasa nedolicno dodeka samite ne se poznavate i sto poveke i poveke uzivate vo provociranje i vregjanje.... kako crvite,sto podlaboko vo govna tolku po zadovolni ste. Nie sme BELI i edna mala crna raska se prepoznava kaj Muslimanite a na CRNILO kako vas ne se poznava.Tесавуф е (практична) наука, а не правец во верувањето.
Ама никој не вели ништо за тоа во минатото море...
Ве гледаме денес бре муслиманину... јас велам дека таквите ко тебе исламисти и есктремисти не може да зборуваат за суфизмот!
Ти не ме читаш мене!
И нема да дозволиме вашето насилие и незнаење и немањето идеја за соживот да го инкорпорирате кај стигнете...
Selam Alejkum Brat Ibn Kajjim. Se nadevam deka si Dobar ?I have seen my Lord with the eye of my heart, and I said: "Who are You?" He said:"You." - ал-Халаџ
Soul-of-Space кажи ми ти вака,посуфиски упатен според горенаведената изјава,и ако е точна,дали Халаџ е муслиман?
и..
Кој е Руми за да тој коментира ајети?
Малку ли се Ибн Кесир,Куртуби итн итн?