Студирање во странство

Член од
11 април 2012
Мислења
4.650
Поени од реакции
5.360
Nekoj dal studira/studiral medicina vo SAD? Bi sakal da porazgovarame vo PP dokolku ima :)
Не сум студирал во САД, уште помалку медицина. Ама скоро сите развиениве земји се штитат и ретко даваат студии по медицина или ветерина на странци. Е специјализација е полесно да имаш таму.

Sent from my Nexus 7

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Ептен би ми значело доколку добијам одговор. :D

Преелиминарните разговори се завршени за прием на докторски студии во Германија. По добивањето на писмото треба да аплицирам за студенска виза во Германската амбасада во Скопје. Прашањето е дали се плаќа за истата ?

Фала однапред.
Секоја виза се плаќа. Ќе си видиш на ценовникот колку пари е тип Д виза.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Nekoj dal studira/studiral medicina vo SAD? Bi sakal da porazgovarame vo PP dokolku ima :)
Колку што знам за САД треба да полагаш SAT плус сертификат за Англиски . Плус на медицина се влегва многу тешко така да треба да имаш многу високи резултати на SAT
http://professionals.collegeboard.com/testing/international/sat

Исто така се едни од најскапите факултети, ако имаш околу 50 000 долари на година да даваш плус да имаш солидни резултати можи и да влезиш. :)

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Колку што знам за САД треба да полагаш SAT плус сертификат за Англиски . Плус на медицина се влегва многу тешко така да треба да имаш многу високи резултати на SAT
http://professionals.collegeboard.com/testing/international/sat

Исто така се едни од најскапите факултети, ако имаш околу 50 000 долари на година да даваш плус да имаш солидни резултати можи и да влезиш. :)
SAT & SAT Subject Tests за Пре-Мед 4 години, па се полага MCAT за Medical School и на крај 1 година residency и на крајот, испит па лиценца. :)

Dr. Wish

Outstanding Сasual Dating Authentic Maidens
Член од
23 септември 2013
Мислења
2.393
Поени од реакции
2.794
Deee :eek: Tolku cel imot da go prodadem nema da izvadim :eek:

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Во Германија се живее без пари?
Зборувам за 30000-50000 $ што треба да ги дадеш на сметка на универзитетите во САД.

Трошоците за живот не ги спомнав. Тие веројатно се подразбираат во двата случаи, но ете некој како тебе ќе ги спомне за да се направи попаметен од оној на кој што му реплицира.
:bravobe:

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Зборувам за 30000-50000 $ што треба да ги дадеш на сметка на универзитетите во САД.

Трошоците за живот не ги спомнав. Тие веројатно се подразбираат во двата случаи, но ете некој како тебе ќе ги спомне за да се направи попаметен од оној на кој што му реплицира.
:bravobe:
Не ми е била намерата да се правам попаметен. Во Европа е поевтино високото образование споредено со Америка. Да. Ама и таму е релативно скапа инвестиција. Ообено за македонскиот стандард.

Dr. Wish

Outstanding Сasual Dating Authentic Maidens
Член од
23 септември 2013
Мислења
2.393
Поени од реакции
2.794
Не ми е била намерата да се правам попаметен. Во Европа е поевтино високото образование споредено со Америка. Да. Ама и таму е релативно скапа инвестиција. Ообено за македонскиот стандард.
Ja imam zelba za SAD al ne sum znael kolku kosta. Za Germanija nekoj sto studira/Studiral da pozborimo po PP? :D

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Ja imam zelba za SAD al ne sum znael kolku kosta. Za Germanija nekoj sto studira/Studiral da pozborimo po PP? :D
http://www.studying-in-germany.org/

A, другите што се таму или знаат некој од таму и имаат инфо, нека пишат. Реално, зависи од градот. Многу од Македонија студираат во Бамберг (IT).

Член од
3 април 2011
Мислења
31
Поени од реакции
2
здраво,
сакам да аплицирам за еразмус за нареден зимски семестар, но некако не се заинтересирани од мојот факултет да ми помогнат. Постои ли друг начин да аплицирам а да не е преку мојот факултет?? и ако некој бил на размена било каде, секако, ако може да ми објасни нешто подетално, да сподели искуство и тн. Би сакала да аплцирам или за Словенија или за Германија.
Благодарам

Член од
1 март 2015
Мислења
1
Поени од реакции
0
Pozdrav, zainteresiran sum da studiram vo Svajcarija.
Ako znae nekoj kako mozam da zemam stipendija ? kolku e da si nabavis soba ? znaci za se, sekoja informacija e dobrodojdena.
Blagodaram :D

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
здраво,
сакам да аплицирам за еразмус за нареден зимски семестар, но некако не се заинтересирани од мојот факултет да ми помогнат. Постои ли друг начин да аплицирам а да не е преку мојот факултет?? и ако некој бил на размена било каде, секако, ако може да ми објасни нешто подетално, да сподели искуство и тн. Би сакала да аплцирам или за Словенија или за Германија.
Благодарам
Јас бев на еразмус во Словенија. Нема да погрешиш ако ја одбереш, Љубљана е преубав студентски град. Инаку не можеш преку друг факултет, тоа мора да оди преку координаторот за Еразмус на твојот факс. За повеќе инфо побарај на страната на УКИМ или директно пиши маил на координаторот за Меѓународни односи на УКИМ.

Kajgana Shop

На врв Bottom