Студирањето лошо влијае на мозокот!

Член од
14 февруари 2009
Мислења
19
Поени од реакции
0
не сум запишан уште но мислам дека кога си на фак не треба премногу да се грижиш да се изложуваш на стрес ..стресни ситуации и сли4но...но веке секој 1 човек кога е на фак учи по 20 саати на ден и не се одесува како 4овек како сто рече ги губи контактите со другарите едностано не е здраво лугето се премногу напнати и мислам само на едно само :ДАЛИ КЕ ГО ПОМИНАТ ИСПИТОТ-треба да се опуштааа ццц идиоти според мене :baeh:
 

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
644
Море денес и лошо влијаеше. 11 лекции за испит криминологија да раскажеш за 90минути. Не се арни луѓето жими се. И како ме пука главва сеа, аууу.:icon_neut
 

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Во денешно време се е стресно, самиот начин на живеење е стресен па и со тоа и студирањето.
Сега имаш избор дали да студираш и да се изложуваш на стрес за студентскиот живот, но притоа го намалуваш времето за дружба и излегувања. Но затоа веројатно ќе имаш поголеми знаења и полесен начин за успех. Што не значи дека е секогаш така.
Имаш избор да работиш веднаш по завршување на средното образование и да се замараш со работните обврски. Не учиш и нема да патиш дека студирањето ќе ти го уништи менталното здравје, но затоа коса ќе ти побеле од нервози и проблеми на работа.
А имаш и избор да уживаш во младоста и да не студираш и да не работиш и да им се смееш на оние кои се нервираат за студентскиот живот и оние кои се преокупирани со работа. Но затоа тие се оние кои најмалку ќе успеат во животот и немаштијата ќе ги уништи.

Фактички се е денес стресно и ништо не е лесно и едноставно.
Никој не те тера со сила да студираш, а ни да работиш, но мора да се егзистира, па секој е доволно способен да знае за што го бидува.
А она на што последно треба да се мисли е дали тоа ќе се одрази во староста.
 
R

RAYTHEON23

Гостин
ne drzi voda deka ako imas diploma si pointelegenten ili pak poveke pametis od nekoj koj ne studiral...vsusnost se do faktot MOZOKOT da bide aktivendali onie koi citaat proza poezija ili hemija konstantno ja odrzuvaat da ja narecam kondicija na mozokot...sekako ako nekoj posle zavrsuvanje na studii svati zdravo za gotovo,epa tgas sekako toa namaluvanje na memorijata e neminovno....interesni se slucaite kade ucenici i studenti vednas posle ispitot mozokot im se formatira namesto da se defragmentira....i podredi podatocite kako bi mozel polesno da se potseti....nema vrska studiranjeto vlijae loso:nenene::nenene::nenene::nenene:
 

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.691
Поени од реакции
8.149
Хммм последиците од студирањето да се манифестираат на 70 годишна возраст.
 
Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Го сакам знаењето заради него самото, така што фактов и истражувањево не ме погодуваат многу ниту ме замислуваат. Знам дека мозокот со текот на времето ги елиминира податоците кои ги стекнал а не ги употребува, та на тој начин овозможува простор за нови, употребливи. Се`надевам дека барем до 70 години, мозоков ќе ме послужи. За понатаму, на младите светот останува:pipi:.
 

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Точна и непобитна вистина.
Еве ја откоа почнав да студирам,цело време сум у депресија.
Значи,дефинитивно лошо влијае на мозокот.
Порака до сите...немојте да студирате.:)
 
Член од
17 март 2009
Мислења
194
Поени од реакции
22
moze i pozitivno i negativno da vlijae!pozitivnoto e toa deka samodoverbata mi raste koga ke vidam deka sum polozila,no za vreme na bubanjeto pagam vo depresija,stresni situacii koga cekam rezultati....of malku i zbunuvacki se osekas.No tocno e toa deka so tek na vremeto ke svatis dzabe ucis:)se vo stari godini ke ti iscezne:pos2:
 
Член од
22 јули 2007
Мислења
23
Поени од реакции
1
Mnogu me gajle kako toa ke se odrazi na 70 godini koj ke prezivee do togas. Problemot e uste pogolme koga ke diplomiras a nemas vrski za da najdes rabota po struka. E togas e stvarno tesko gledas nekoi sto zavrsile na privatni fakulteti si rabotat a ti sedis doma. Zanci ne e problemot za mene celiot trud sto go vloziv za da dojdam do diplomata tuku sto nema nikokov efekt.
 

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Ах,колку ми е гајле дали на 70 години ќе памтам нешто,кога ќе си имам пуна сметка у банка и плус неверојатна пензија-обезбедена иднина за моите деца,заради тоа што сум завршила факултет.
Абе ако треба ќе платам некој друг да памти место мене тогаш,ама факултет секако ќе си завршам.
 

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
644
Еиии овие испитиве ме напнаа... само два постдипломски испити ме истоштија, сега за уште два немам сили, ме смрзе. Вчера тој што го полагав изгледа паднат е, а у вторник ќе видиме. Па и ова избориве у недела, цел ден ќе отиде...:wink:
 

Rock Girl

Liber, libertas!
Член од
11 август 2007
Мислења
500
Поени од реакции
28
Па точно е ова, мајка ми го вика "професорска болест" :) Од многу информации што се содржат во меморијата, новите информации се забораваат.
 
R

Reve0ke

Гостин
Ако Студирањето лошо влијае на мозокот! тогаш како влијае да останиш само со средно и да бидеш без работа што сега посебно е тешко да се најде работа во оваа криза и во оваа отепана држава.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom