Студентски домови

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
друже три дена по ред тражам. така ако можеш да ми помогнеш дај ми линк каде што го пишува тоа или кажи ми шо треба да се направи..
Друже не можам да пребројам колку пати се кажани тие работи на темава

T

Tetro

Гостин
Луѓе цел интернет преобрнав не можам да најдам една саглам листа на потребни документи за кога ќе се вселувам. Овој глупавиот лист за жиранти точно ли е дека требало да има печат од фирмата каде што работи жирантот?!?!
Друже не можам да пребројам колку пати се кажани тие работи на темава
Има, има. Ама, мрзата е сериозна работа.

http://www.dsdpelagonija.mk/dokumenti/Ziranti_Smestuvanje.pdf

Потребни документи за во Гоце се:
- Обврска за жиранти
- Копии од личните карти на жирантите
- Меница од 100 денари пополнета
- Kопија од лична карта на студентот
- Платена станарија за месец септември
- Платено КЗЖ (културно забавен живот кој го немаме) 250 денари
- Три слики со големина колку за на пасош
- Тој картонот за вселување, домска легитимација, картончето кое стои на портирница, друго исто како него и договорот ги купувате 200 денари од портирница.

* да ви се подмирени сите долгови кон студентскиот центар

Памтете го постов за до година.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
20
Луѓе цел интернет преобрнав не можам да најдам една саглам листа на потребни документи за кога ќе се вселувам. Овој глупавиот лист за жиранти точно ли е дека требало да има печат од фирмата каде што работи жирантот?!?!
Мене ми кажаа од претходните години дека треба да купам папка со документи од Пелагонија бидејќи таму ќе бидам и од тука ќе го носам тоа со жирантите http://www.dsdpelagonija.mk/dokumenti/Ziranti_Smestuvanje.pdf и да, треба печат од фирмите, непополнета меница од 100 денари и по две фотокопии од личните карти на жирантите.

Член од
24 август 2011
Мислења
17
Поени од реакции
4
го прочитав тоа.. само ме интересира дали на овој листот шо е за жиранти треба да има печат од фирмата кај шо работи жирантот или само треба да го пополнам и да ги дадам фотокопиите од л.к. од жирантите?!

T

Tetro

Гостин
го прочитав тоа.. само ме интересира дали на овој листот шо е за жиранти треба да има печат од фирмата кај шо работи жирантот или само треба да го пополнам и да ги дадам фотокопиите од л.к. од жирантите?!
Треба и печат од фирмите и потписи од раководителите на фирмите на тој лист.

Член од
9 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
72
Еден вика пополнета, друг непотполнета меница... и на крај шо ќе испадне?

Кај мене од позади на меницата ги пишува жирантите + нивен потпис, а од напред само првио жирант. Сега уште мои податоци да допишам од напред така?

T

Tetro

Гостин
Еден вика пополнета, друг непотполнета меница... и на крај шо ќе испадне?

Кај мене од позади на меницата ги пишува жирантите + нивен потпис, а од напред само првио жирант. Сега уште мои податоци да допишам од напред така?
За да не ја утнеш, не пиши ништо. Потписи од жирантите на меница не мора да има. Доказ за согласност ти е листот со печати.

Член од
14 декември 2008
Мислења
288
Поени од реакции
9
А да не знај некој кои се потребни документи за во стив?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
20
Да не има случајно бруцоши сместени во Пелагонија, а запишани на Англиски и книжевност? :)

Член од
23 ноември 2008
Мислења
27
Поени од реакции
3
ПП за кој дом поднесе
Пелагонија
--- надополнето: Sep 12, 2011 10:03 AM ---
Дечки има ли некој што е информиран за Партенија Зографски,колку е далеку од филолошки факултет и како-што е таму? било каква информација е добредојдена :)

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.405
Поени од реакции
5.962

Kajgana Shop

На врв Bottom