Студентски домови

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.969
Како бе ви наплаќаат потврди за редовен студент од факултетите? :| На кој факс си?
И кај нас (Филолошки) наплаќаат. „Правилото“ важи од последниот семестар, минатата година.

Него кога се уписите за бруцоши? Да не падне и тоа баш на тој датум ко лани па да не можам на студентски прашања да завршам работа?

T

Tetro

Гостин
Нема да се градат нови студентски домови во Штип, Тетово и Скопје

Поради недоследност во понудите, Владата ја прекинува постапката за доделување на договор за изградба на нови студентски домови во Тетово, Штип и Скопје.

Одлуката за изградба на нови студентски домови, која беше донесена на 28. декември 2010 година, се прекинува поради тоа што содржината на доставената понуда не одговара на бараната содржина во јавниот повик, се вели во образложението објавено во последниот Службен весник.

Трите нови студентски домови требаше да се изградат со јавно-приватно партнерство на државно земјиште, кое Владата бесплатно требаше да го даде на користење на фирми што ќе бидат заинтересирани да ги изградат овие објекти. Во јавниот повик што го објави Владата пред седум месеци се предвидуваше земјиштето да се даде на користење во рок од 35 години, а потоа објектите да ги преземе државата. Првичните проценки на министерот Никола Тодоров тогаш беа дека изградбата на само еден дом ќе чини 60 милиони евра.

Извор: Капитал

Член од
12 септември 2009
Мислења
10
Поени од реакции
0
Каква е таа Потврда за остварениот успех во студирањето на студентот ?

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.969
Каква е таа Потврда за остварениот успех во студирањето на студентот ?
Тоа е фактички Уверението за положени испити. Под него пресметуваат просек.

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
Сакам да одам полициска академија , како што знам домови нема за тој фак. и планирам да аплицирам во "Пелагонија" и да си земеам студентска карта со автобус до фак. .. има некое подобро решение или да терам со ова ? ? :D

ShiNinG`sTaR

The Chosen One
Член од
29 јули 2007
Мислења
82
Поени од реакции
1
Уписите за бруцоши почнуваат од 22.08 - 28.08 така? Оти на сајтот сместување не ги пишува...

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Кајганџиии....Итно ми треба името од директорот во Кузман :)
Ај помош плиссс :D :D

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Управникот се вика Добре Јакимов :P
Ќе фаќаш врски за у Кузман а? :)
Ми кажаја веќе :) Не за мене бре девојче....Мене таму не ме примаат.
Јас си фаќам врски за у друг студентски :)
Сепак фала :P

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Ми кажаја веќе :) Не за мене бре девојче....Мене таму не ме примаат.
Јас си фаќам врски за у друг студентски :)
Сепак фала :P
И за тебе да е нема ништо лошо тука, супер си е во Кузман :)

Член од
26 јуни 2008
Мислења
11
Поени од реакции
0
Ја наведов сестра ми како студент,сега ќе е прва година, копија од свидетелствата треба да однесам?

Kajgana Shop

На врв Bottom