Студентски домови

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Дали примаат во студентски доколку си на приватен факултет?
Ако најдеш врски примаат и доколку не си воопшто запишан на факултет.

Член од
6 декември 2014
Мислења
97
Поени од реакции
6
Би сакал некој ако знае да ме информира за студенскиот дом гоце во тој дом би сакал да се вселам од септември

Член од
14 јуни 2016
Мислења
4
Поени од реакции
0
Дали треба да се извади потврда некаква за родител, кој е регистриран земјоделец, а нема никакви примања, туку само декари земја? Од УЈП не треба ништо?
И дали во електронската пријава да го внесам родителот како вработен или како невработен?

Член од
24 август 2015
Мислења
15
Поени од реакции
3
Би сакал некој ако знае да ме информира за студенскиот дом гоце во тој дом би сакал да се вселам од септември
Горе доле секаде е исто, глеај да ти биде блиску до факултето и да имаш многу автобуси, а на другото ќе се навикнеш.
До душа викаат оваа година во гоце се у ново ќе се уселуваат ама чисто верувам. Според тоа што го видов во Јуни тешко дека ќе го завршат А блок скоро.

Дали треба да се извади потврда некаква за родител, кој е регистриран земјоделец, а нема никакви примања, туку само декари земја? Од УЈП не треба ништо?
И дали во електронската пријава да го внесам родителот како вработен или како невработен?
13. Министерството за образование и наука по службен пат, согласно потпишани договори за соработка, ќе ги обезбеди следните документи:
-уверение од Управата за јавни приходи, за остварени приходи по разни основи за претходната година (приходи од самостојна дејност, приходи од вршење земјоделска дејност, приходи од имот и имотни права, приходи од капитал, капитални добивки, добивки од игри на среќа и други наградни игри, други приходи) за двајцата родители – старатели на кандидатот поединечно и за самиот кандидат;
Не треба, барем така пишува на МОН

Член од
19 септември 2015
Мислења
11
Поени од реакции
0
Дипломата од средно треба ли да е заверена на нотар или може само ископирана за во студентски?
И образецот "УППИ" дали треба за бруцоши?

Џ

ЏинЏер

Гостин
Дипломата од средно треба ли да е заверена на нотар или може само ископирана за во студентски?
И образецот "УППИ" дали треба за бруцоши?
Не мора заверена диплома. УППИ не треба.

Член од
25 јули 2015
Мислења
243
Поени од реакции
95
Од годинава во сите домови ке биде со картичка во менза?

Член од
12 јуни 2016
Мислења
34
Поени од реакции
0
Добро бе па како ставилее на конкурсот копија од дилома ко ги оставивме при пријава на факултет? Зарем не може само потврда дека си запишан? И претходнит години мислам им немаат барано копија од диплома од кај сега тоа :eek:

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Од годинава во сите домови ке биде со картичка во менза?
Надевам се не. Триес илјади бонови иам. Тоа со картички се збореше ногу за претходна година ама ништо не бидна.

Член од
12 јуни 2016
Мислења
34
Поени од реакции
0
Реновираните згради во Гоце кои ќе бидат во употреба оваа година се згради со заеднички купатилаили посебни ?? Знае некој ?? Сигурна сум дека или блок Б или блок В секоја соба си имаше посебно купатило :cautious:

Џ

ЏинЏер

Гостин
Реновираните згради во Гоце кои ќе бидат во употреба оваа година се згради со заеднички купатилаили посебни ?? Знае некој ?? Сигурна сум дека или блок Б или блок В секоја соба си имаше посебно купатило :cautious:
Реновираните (А и Б) се со заеднички.
Со тоа што А се уште не е реновиран, вселувањето ќе биде во Г, па во текот на годината студентите ќе се преместат во А.

Член од
12 јуни 2016
Мислења
34
Поени од реакции
0
Имам проблем во врска со документите кои треба да бидат доставени за аплицирање во студентски дом , бруцош сум и пишува дека покрај останатите документи треба и копија од дипломата ама мене веќе ми е предадена дипломата на факултетот а покрај тоа имаше и изјава за неподигање на документите во рок од 3 месеци , знае некој како да го решам проблемот?

Џ

ЏинЏер

Гостин
Како бе оставате некаде оригинал документи без претходно да си направите копии? :confused:
Единствено решение е да ги замолиш на факултет да ти ја дадат на кратко дипломата за да ја ископираш, можеби ќе ти излезат во пресрет, а можеби не.

Член од
12 август 2014
Мислења
5
Поени од реакции
0
Дали летово студентски дом Кузман е отворен за краток престој на студенти?

Џ

ЏинЏер

Гостин
Дали летово студентски дом Кузман е отворен за краток престој на студенти?
Би требало да е, како и секое лето досега, ама за секој случај јави се и прашај. Бројот е 02/3220-996.

Kajgana Shop

На врв Bottom