Стрип книжарница „Бункер“ во Скопје

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Дека има манга кич,има.Ама има доста манга дела кои се признати како стрип класици на светската стрип сцена.На пример Akira од Кацухиро Отомо,или било што од Наоки Урасава(Monster,Pluto,20 century boys) или Berserk од Миура........the list goes on.

Од Америте доста добри ствари има од Вертиго,под закрилата на DC.

Чудно никој не спомна за стрипови што доаѓаат од Јужна Америка.Етернаут,Алвар Мајор,Spaghetti brothers...

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.777
Поени од реакции
8.198
вечерва во емисијата Јади Бурек на Јанко ќе бидат гости луѓево што е нивна стрип книжарава па може таму да прашате некој прашања околу стриповите

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Веќе неколку месеци работи стрипарницата Бункер.Се наоѓа наспроти трговскиот центар Рамстор,во средната кула.Избор на стрипови од разни издавачи.

Telefon : + 389 (0)32 32 480
e-mail : bunkerstrip@gmail.com

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Да се надеваме дека нема наскоро да се затвори ! :( Баш пријатно ме изненади! Alan Ford here I come ;)

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.744
Поени од реакции
4.506
Искрено не и предвидувам некоја светла иднина.Како што се се движи на нет тешко дека би успеала да опстои во некоја од западните држави ,а не пак во земја како Македонија(се надевам нема потреба да објаснувам зошто).
Инаку им пожелувам се најдобро.

M

macgowan

Гостин
Aј не бидете песимисти! Капацитетите на Македонија за вакви нешта се сеуште unknown pleasures, или обратно кажано. Се надевам дека децата пак ќе почнат да читаат стрипови.
Браво Solid за инфото, стално кукав оти нема кај нас вакви работи!
Само напред!

D

D_NazGUL

Гостин
Супер е тоа што пак имам кај да си купувам стрипчиња и све остало, само темава малку и си постои од поодамна (линк)

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Стриповите од српскиот издавач Весели Четвртак не се носат повеќе на киосците.Истите сега може да се најдат само во стрипарницава.

Pece4ever

Скопјанишен
Член од
19 ноември 2009
Мислења
577
Поени од реакции
186
Незнам дали е ова место каде можам да добијам одговор на ова прашање, но го прошетав форумов и не видов ништо за ова, ме интересира оддамна, имаше муабети дека има некоја, но јас никако не испеав да ја најдам, доколку некој може да ми помогне нека пише, благодарам

Kajgana Shop

На врв Bottom