Страв од непознатото

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
151
Дали ви се има случено во животот? Како реагирате...пуштате некој да ја испита ситуацијата или се втурнувате со ризик во се...
Дали сте традиционален тип што несака непознати работи или авантурист што обожава да гледа секогаш позади
значи без разлика дали е тоа друштво,љубов,нови моменти во вашиот живот...
...ваши мислења оклу ова...

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Паааа повеќе во последно време сум авантурист... сакам да правам некои нови работи и интересни... сето тоа повлекува и дека би се впуштил нешто непознато иако секоаш тоа носи со себе и некаков ризик али сепак тоа е интересното... да си авантурист во својот живот е најубаво и најзабавно :)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.612
Поени од реакции
12.935
Па... хммм има некогаш кога ич не сакам да направам чекор напред, да запознам нови територии, нови искуства од проста причина - моментално ми е многу убаво во ситуацијата која сум. Но се случува и да потегнам некој чекор да отидам во непознатото, да трагам по нови искуства - кога ќе ми здосади во ситуацијата која сум. Во последно време второво се` почесто го практикувам.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Интересна тема:wink:
Инаку, за се во животот гледам да ја пронајдам златната средина која ја обожавам. Значи сум авантурист, одам на ризик, ама пак размислувам во меѓувреме. Надевај се на најдоброто, но и биди спремен на најлошото. Можеби тоа и не е уживање во работите, ама што да правам непоправлив песимист сум, секогаш со страв. Значи ДА имам страв од непознатото, ама никогаш не гледам од страна, туку сум вклучена во ситуацијата, донесувам одлуки ама не летам. Имам страв од летање, зашто многу ќе боли паѓањето можеби? незнам, страв од убаво, страв од непознато на некој начин.
Значи се впуштам во ситуацијата, за било што да се работи, ама размислувам во исто време.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не сум некој авантурист,така да обично промислувам пред да направам било што.Сакам да знам дека сум стабилна,на две нозе кога ќе се впуштам во нешто.
Не сакам непознати нешта.Сум традиционален тип,со доза на резервираност во себе кога станува збор за нешто непознато.
Додуша вака сега кога подразмислувам,имам доста моменти особено во последно време кога најопуштено ги правам работите без да размислувам на последиците.
Би рекла дека во овој случај сум некаде во измеѓу.Нити премногу плашлива(што во минатото бев исклучиво таква,мирна,плашлива), ниту сум авантурист кој е како мува без глава и не промислува пред да направи нешто.Златна средина.:wink:

Член од
24 мај 2007
Мислења
5.124
Поени од реакции
35
Mа авантуриста сум ја !

Неам гајле за ништо, сегде сам си испитувам. :)

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Уфф преголем авантурист сум ... не се плашам од непознато ... така на 18 год си влегов во афтобус и ајт САМ за Софија да се запишам на факс. ехехе ни знам кај одам ни пак ја знаев софијата арно ама во автобус се запознав со една прилепчанка (мнооогу ја поздравувам иако за жал заборајв како се вика) па од станица ме одведе до студенски (дур и билетче ми плати ехехе) и таму веќе имав познати и подобро беше...после тоа исто така на 20 год т..е пред 6 месеци си се качив во автобус и фатив нова релација уште понепозната ама бев решен да успеам и ајт Копенхаген...ко се симнав ЧУДО архитектура, градби цркви фантастично а јас ко теле во шарена врата гледав .... ама се се среди и сега е суперс....и натака во животот сакам да истражувам и да одам по непознатото...за тоа падна идеа 3 македонци (јас илија и алек) 1 полјак (патрик) и еден италијанец (даниел) летоска да направиме една турнеа низ цела европа па се надевам дека ќе ни се исполни .....

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Не сум авантурист и секако посигурно, ама и пореално ми е да одам на работи односно места што се веќе испробани, поминати и сл...

Не сакам многу да експериментирам, затоа со секој експериментирање на нешто ново, колкава е веројатноста да биде лошо толкава е веројатноста да биде и добро т.е. стојат 50-50.:)

Не можам да речам дека сум плашлив човек, но не сум човек кој сака да експериментира, да пронаоѓа нови работи, нови нешта....

Член од
20 јануари 2008
Мислења
119
Поени од реакции
6
Avanturistka sum, mnogu sakam akcija i novi raboti. Ne se plasam od nepoznatoto i sekogas mu priogam (mu odam vo presret). No sepak pred na napravam nesto prvo razmisluvam za posledicite iako sekogas rizikuvam, ne go pravam samo ona od koe znam deka jas i site okolu mene ke imaat steta. No dokolku barem malku ima sansi toa da ima dobri rezultati togas go pravam. Neznaes kako ke bide dokolku ne probas. Ednas se zivee, zatoa treba da go pravime se ona sto sakame, nekogas ke izgubis, nekogas ke dobies, no sepak si vo prednost go znaes rezultatot i ke znaes kako da se odnesuvas sledniot pat...

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
64
Авантурист сум и голем сонувач.Сакам да запознавам луѓе и места и немам страв од непознати работи и луѓе едноставно се прилагодувам на ситуациите кои ми се гледаат прифатливи,на такви места и луѓе со кој можам да стапам во контакт и по краток муабет можам да сфатам дали ми одговараат или не.Без разлика дали е тоа друштво,љубов,нови моменти во мојот живот немам страв од нешто ново напротив го прифаќам со задоволство,нови работи,нови искуства интересен и возбудлив живот и секојдневие.....svetce:

Член од
21 ноември 2005
Мислења
4.983
Поени од реакции
664
Oд една страна сакам нови и непознати нешта.
Ама после најверојатно ќе ми здодеат и 99% од случаите не ми се интересни.
Од друга страна, не сакам нови нешта односно се држам на познатото.
Што да се прави, типичен близнак :)

Може некогаш да применам нешто ново чисто да разбијам монотонија но не превземам преголеми ризици, како што рече погоре Пере, да фатам сам автобус и да одам во друга држава.

Макар што сум помислувал и на такви слични идеи (читај: отпис од факултет) кога ќе ми се прелие чашата. Ова сум од некаде убеден дека еден ден ќе се случи :)

B

black angel

Гостин
ne sum nekoj golem avanturist ama nekogas sakam da odam i da probam nesto novo spremna sum da rizikuvam no pocesto sum vo poznata sredina

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Moже да се каже дека сум мешавина од „домашарски“ и авантуристички тип на личност. Не можам да кажам дека секоја промена која сакам/морам да ја направам ја прифаќам така лесно, како да не ми значи. Но сепак, отворена сум за промени на кое било поле.

Лесно се навикнувам на нови околности, можеби и затоа од една страна лесно ми е да правам промени и да не се плашам од непознатото, а од друга тешко да се одвикнам од старата навика.:)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Стабилна личност сум но животот ми е со авантури. Научив да уживам во новите моменти , во промените, и во реченицата дека живеам за денес не за утре.

jass

Aut viam inveniam aut faciam!
Член од
25 август 2007
Мислења
328
Поени од реакции
4
Mozebi do pred godina i pol ke kazev so seta sila da jas sum avanturist, sto e zivotot ako ne go ispolnis so avanturi! I sum pravela sekakvi gluposti vo zivotot (del od niv opasni) megjutoa ne mislev na toa ednostavno mi bese interesno. Denes pak si gi sakam avanturickite no vo malku posiguren oblik sega sakam i da znam kade sum, sto sum i sto pravam. Sakam da gi podrazmislam malku rabotite pred da se vpustam vo nesto nepoznato, mozebi i duri da napravam lista "za" i "protiv" pa da odlucam! Mozebi zivotot me napravil takva no sega barem mi e malku postabilen i mnogu posiguren :)

Kajgana Shop

На врв Bottom