Страв од непознатото

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Нормално и сосем природно е да ти биде страв од непознатото. Таа некоја си доза на страв сама по себе ми создава некој чуден вид на одбрана. Влетувам во новонастаната ситуација притоа размислувајќи за можните последици, како и за нештата кои се случиле предходно.

Страв ми е да, но сакам да ризикувам и го правам тоа.:)

С

Сатори

Гостин
~*~

Дали ви се има случено во животот? Како реагирате...пуштате некој да ја испита ситуацијата или се втурнувате со ризик во се...
Дали сте традиционален тип што несака непознати работи или авантурист што обожава да гледа секогаш позади
значи без разлика дали е тоа друштво,љубов,нови моменти во вашиот живот...
...ваши мислења оклу ова...
Додека бев помлада, односно до пред некое време, единствената работа која што ме интересираше беше да правам нешто ново постојано, да се втурнувам во ситуации кои што ми се непознати само за да можам да се тестирам сама себе, како на издржливост, така и на снаодливост.
Но кога, тогаш сите мораме да се соочиме со светот кој што не е така розов, а опасносите за заглавување во одредени „мрачни“ светови се големи, затоа полека почнав да истражувам и да размислувам подетално пред да се впуштам во нешто.

Не секогаш ја имаме среќата да ни се падне 6 кога ќе ја фрлиме коцката.

Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Ne sum nekoj avanturisticki tip,no ne znaci deka begam od promeni i rizici i se drzam kako "slep za stap"kon nesto sto mi e poznato,sigurno i bezbedno.Sakam da eksperimentiram,da probam nesto novo,no sekogas gledam racionalno,dali vredi da rizikuvam,sto mozam da dobijam,a sto da izgubam...Na sekoja promena(za razlika od porano) gledam da i pristapam so razmisluvanje i da napravam dobra procenka.Otvorena sum za promeni,novi nesta,ne se plasam premnogu i znam deka ponekogas mora da probas za da naucis ili da dobies nesto.
Od druga strana ima odredeni segmenti vo zivotot za koi ne sum spremna da rizikuvam vo nikoj slucaj,ne gi menuvam i planiram taka da ostanat zasekogas.:)

К

Кнез Мишкин

Гостин
Можеби порано сакав авантури, барав од моите секаде да ме праќаат, барав да идам со мајка ми додека таа волонтираше насекаде по светот, се впуштав во непознати средини со луѓе кои воопшто не ги познавав, со луѓе од кои човек не знае што да очекува, едноставно не чуствував страв, затоа што бев помал, понеискусен, не го познавав светот, неговите злобни страни, но сега кога би се впуштил во непозната средина, сигурно би почуствувал страв...

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
151
Јас сум прилично авантуристички дух...:vozbud: сакам да запознавам нови работи,нови луѓе...прилично добо ми оди во ситуации со непознати,некако го сакам она чувство кога никој не знаеш и чекаш подобен момент дасе впуштиш во муабет,да ја испиташ ситуацијата на некој начин,не сум од оние што молчат како риба и одговараат со да или не...сепак мислам дека животот е еден и краток и треба да го грабнеш секој миг од него :je:

Член од
31 март 2008
Мислења
2.473
Поени од реакции
1.638
станав авантурист во последно време
чудно е како животот ти го променува мислењето за одредени работи
бев во ситуација да ме нема повеќе на овој свет и сватив дека нема да се предадам лесно бидејќи има толку многу работи кои не сум ги направил до сега

живејте го секој ден како последен, не знаете што ќе се случи утре:toe:

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
Дали ви се има случено во животот? Како реагирате...пуштате некој да ја испита ситуацијата или се втурнувате со ризик во се...
Дали сте традиционален тип што несака непознати работи или авантурист што обожава да гледа секогаш позади
значи без разлика дали е тоа друштво,љубов,нови моменти во вашиот живот...
...ваши мислења оклу ова...
Нормално е за секој да има страв од непознатото,кој секако и јас го поседувам во нормална количина,,но сепак сметам дека треба да бидеме истражувачи и токму запознавајќи се со својот страв,,ќе го неутрализираме...
Секако треба да се има страв но тоа да биде нешто како мала доза на претпазливост,,што нормално секој треба да го има за мудро да се впушти во авантурата...:pipi:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Јас копнеам за авантури, ама во суштина се плашам од непознатото и почесто одбирам да се држам до безбедната варијанта отколку безглаво да одам на ризик.
Сакав да можам понекогаш да се опуштам и да не размислувам сто пати пред да направам нешто, ама јебига, не сум таква карактерно, повеќе ме плашат можните последици, отколку што ме влече можната авантура.:)
Од време на време и јас знам да забегам додуша, ама сепак не се тоа ектремни ситуации.

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Јас зависи некогаш се спуштам во авантури,некогаш не..Зависи од расположение...Ама сепак кога ќе одбегнувам да се спуштам во некоја авантура јас не го правам тоа заради што се плашам од непознатато,тоа од што се плашам ерих фром го преточил во убава реченица и тоа:,,ние не се плашиме од непознатото не можеме да се плашиме од нешто што не го познаваме.Ние всушност се плашиме да го изгубиме тоа што ни е познато.."

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.059
Јас од една страна сакам многу авантури, а од друга страна некогаш ми е многу страв... ама бидејќи во моментите кога ми се нуди авантура мене мозокот ми се блокира и не размислувам за ништо, со сета сила и страв јас влегувам во авантура па после што сака нека биде...единствена работа што ме кочи да не се впуштам во новите води е само друштвото што во моментот е присутно со мене. Ако никој не ми противречи ја идам напред, ако пак некој се најде да ми го проповеда гласот на разумот ќе се повлечам од првичната намера иако морам да признаам дека многу ќе се изнервирам...

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.779
Поени од реакции
3.989
авантурист сум но сепак ми е многу страв да не го утнам патот по кој одам,да не згрешам.

• Ми се допаѓа
Reactions: MIL
Член од
12 јуни 2007
Мислења
105
Поени од реакции
2
Никогаш не сум имала страв од непознато од секогаш сум сакала авантури и нешто различно и затоа никогаш не ми е било проблем да пробам нешто ново без да размислам двапати.

Kajgana Shop

На врв Bottom