Стипендии

Sassy

sultan instead of the sultan
Член од
5 ноември 2008
Мислења
329
Поени од реакции
72
По се изгледа за бргу државава ќе банкнотира...
pa ke bankrotira normalno koga zemaat stipendii tie sto ne treba da zemaat dobro so isklucoci se razbira,a dr sto stv treba da zemaat ne zemaat bidejki sekoj ke najde i da kazi bilo kakva pricina:( zborot mi bese drug , stipendii se davaat po zasluga a ne po drugi raznorazni kriteriumi. sekoj koj ima prosek na 8 ili 8, 5 toa stv nezz zasluzuva da dobie stipendija, dali na drzaven ili na privaten fakultet. verojatno ima zakon za ova no nemozam da go najdam.

-IVANA-

Lady Marmalade
Член од
26 август 2008
Мислења
278
Поени од реакции
1
Nekoj podetalno da mi gi kaze sto trebase da se isprati po posta?
Jas go simnav dogovorot, a sea stranata ne saka da mi se otvori. Vo kolku primeroci treba i dali ima uste nesto sto treba da go ispratis?

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Nekoj podetalno da mi gi kaze sto trebase da se isprati po posta?
Jas go simnav dogovorot, a sea stranata ne saka da mi se otvori. Vo kolku primeroci treba i dali ima uste nesto sto treba da go ispratis?
Треба 3 примероци од договорот и една копија од трансакциска сметка на твое име.Да се испратат по пошта до 15 јануари.:salut:

Член од
17 март 2009
Мислења
194
Поени од реакции
22
Треба 3 примероци од договорот и една копија од трансакциска сметка на твое име.Да се испратат по пошта до 15 јануари.:salut:
+ treba da gi iskopiras prvite stranici od indeksot(br na indeks,i od 1 i 2 semestar zs ti se baraat zavereni semestri)pozz

за ова и ја апсолутно се согласувам... кога имаат толку пари да фрлат за приватен факс, немаат онда потреба од стипендија, али ај... тоа на владата треба да и се каже... :S
i tie sto se na privaten zimaat ama ne im davaat pari na smetka kako na nas tuku cela godina besplatna bez da plakaat za taa godina,a ako ja zadrzat ke im se fati studiranje bez pari:)

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.967
Од каде ова? Не го пишува на страната.Сега не ми се отвора за да проверам, но не пишуваше така.:toe:
Да, да треба копии од сите заверени и запишани семестри. Знам дека колешките копираа. :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.041
Поени од реакции
74.487
Има ли намера странава некогаш да се отвори:tapp::tapp:. Ај ако може некој да ми каже што се треба да се направи, пошто страната не ми се отворила ниту еднаш:smir:

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.851
Поени од реакции
10.306
Зарем вие не бевте во Министерството со индекс на увид? Па таму се гледа дали се заверени или не (барем за нас информатичарите). На страната нема ништо за индекс да се копира, незнам од каде излезе тоа.

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Исплата на продолжените стипендии планираат до крајот на годинава или не им е во план :mad:

Член од
8 септември 2009
Мислења
147
Поени од реакции
5
дали некој знае кога ќе ја исплатат првата рата од ученичките стипендии?

Kajgana Shop

На врв Bottom