Сте биле ли на ромска свадба?

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Sum bila ednas, i posto mn ime cest belec (ko sto vikaat oni "kaurin" ) da im dojde na svadba pocesten si so se isesto. Se e super samo sto mnogu dolgo trae (se soglasuvam so Manga) i ja zalam nevestata. 100 000 000 pati ke ja presoblecat. :poss:
 

E*V*I*L~G*I*R*L

>>>uvek tu<<<
Член од
2 декември 2007
Мислења
192
Поени од реакции
5
Не сум била на ромска свадба ама имам видено како изгледа кога се дома - поставуваат жива музика пред зграда малце отпоќе гласна и играт едно 3-4 саати и после заминуваат в ресторан.
Едно другарце на братми беше на ромска свадба и се запознал со некој ром и ромот го прашал која националност е.Му рекол дека е македонец,а ромот на то му вратил значи си ЃУПТИН.
Ние нив ги прајме ѓупци, а тие нас.:toe:
 

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Не сум бил на ромска свадба.Ни татко ми ни јас немаме пријатели ни роднини роми така да нема на кој.
 

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.499
Поени од реакции
2.625
Сум бил кај другар ром што беше со мене 6 месеца во војска.Незаборавно како што рекоа некој форумџии погоре не се гледа колку се троши.Јадење пиење колку сакаш неограничено нарачки на песни колку сакаш.Не го памтам баш пеачот мислам дека беше Рамко а бе го покрија со пари не му се гледаше лицето.И немаше шанси некој да седне не бее сите играа алал да им е :)
 
Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.120
Поени од реакции
830
Не сум бил, само знам дека е мноооогу весело :)
 
Член од
24 мај 2007
Мислења
5.124
Поени од реакции
35
Чај шукаријееее чај шукаријеееее !!! :) :)

Не сум бил, знам дека е весело весело ..... :)
 

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Aбе само погледнете ги „Шампионите на Шутка“. Крај. Закон.
 

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.687
Далеку е реалноста од Шампионите на шутка... Инаку не сум бил в кафана, но сум имал можност да гледам што испуштил Мистичен т.е. она пред кафаната-дома. Какви веселби прават тоа е невидено, просто да ти дојде да се фатиш на оро непоканет :)
 
M

Mr.InF3ction

Гостин
не.. не сум бил.. но еден пат поминував од топана .. имаа свадба и за малце ќе јадев ќотек ко магаре..фала богу што бев со точак и добив само еден каиш и грб :kesa:
 
Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Ne sum bila direktno pokaneta no sum gledala od strana kako e.A toa so poklonite t.e pari davanje na kraj od veselbata e malku glupavo spored mene zatoa sto covek ne znae kolku da dade i kolku e dosta zosto site se natprevaruvaat koj kolku ke dade poveke.I javno da se razglasi pred site i toa mi e glupavo oti nekoj ke pukne od sram na primer ako dal pomalku od drugite,pa nemaat site luge da dadat mnogu.A i neznam zosto mora po tri dena da trae edna svadba kako ne se umorat od muzika,lapacka,pijacka i ora.Pa zdosaduva tri dena.Ili posto oni poveketo se nevraboteni pa si go ispolnuvaat taka vremeto neznam.
 
I

Intex

Гостин
Не сум бил досеа на свадба, ама пак имам присуствувано на сунет. Нешто слично е на свадбата за која пишуваше Мистичен, само што започнува малку порано од свадбата. Интересно искуство беше. Интересно беше давањето на поклоните.
Човекот со микрофонот иде и вели „Од газда _____, толку и толку пари на детето„.
 
Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.554
Не сум бил нема ни да идам.:salut:
 
А

Александра Д.

Гостин
Паа.. не сум била, само сум видела од далеку како играат и слично.
 

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.689
Поени од реакции
4.824
Мојот кошмар ... претеруваат со неколку дена свадба ..и послем кога ке се разделат .пак уште 3 дена и неам крај .. многу ме нервира ..граничам со циганско маало .. и буквално секој втор ден сум сведок на такво срање ..неможам да спијам.до ниедно време рокаат најјаките звучки што ке ги најдат... несоница од такви работи фатив .. ужасно нешто ..
 

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.338
Поени од реакции
46.454
Една од животните цели ми е ова :), нема да легнам мирен во сандук без да отидам на права циганска свадба, сите што биле викаат дека не се мери со ниедна забава на светот.
Обавезно пред да одам ќе честитам на БТР со некоја песна, а во долниот ќош да стои слика од младенците додека трае песната, како шо е адетот :).
 

Kajgana Shop

На врв Bottom