Кога разбрав за ова вчера срцето ми се испуни. Колку сме правеле муабет на ова тема да се направи аоц 2 со подобра графика а истиот концепт и еве им текна...Стара игра.. зборувано е за оваа, но на 9 април годинава и прават ри-мастер во ХД.. изгланцана пак ќе се игра , дури и на Win.7 ..
Кога разбрав за ова вчера срцето ми се испуни. Колку сме правеле муабет на ова тема да се направи аоц 2 со подобра графика а истиот концепт и еве им текна...
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\DirectDraw\Compatibility\aoe2x10cp]
"Name"="age2_x1.exe"
"ID"=hex:EC,33,74,3B
"Flags"=hex:00,08,00,00
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\DirectDraw\Compatibility\aoe2x10cp]
"Name"="age2_x1.exe"
"ID"=hex:EC,33,74,3B
"Flags"=hex:00,08,00,00
Аууу.. па не сум знаел.. фала многу друже!.........
Forgotten Empires e тотално без врска...Гледам неколку пати е спомната Age Of Empires 2 - пробајте ја неофицијалната експанзија Forgotten Empires : http://www.forgottenempires.net/ .
Нуди неколку нови племиња, поддршка за wide резолуции, поголем лимит на популација, нови мапи, редовно прават updates и такви ствари. Работи на Windows 7/8 - ако имате проблем со боите има и FIX за тоа ( треба само да внесете една вредност во регистрите, не мора да се гаси експорер-от ), може да се игра и мрежно на Windows 7/8 ( ако не ви ги "наоѓа" другите компјутери во мрежа - угасете uPnP - има програмче за тоа да не се замарате рачно - и после тоа работи без проблем ).
За да ја инсталирате FE потребно е да ја имате инсталирано AOE2 + Conquerors Expansion.
Вов, играва ме потсети на детството одлична игра. Некој да ми прати торент од играва?Lads ви текиње на ликов?
Прегледај го приврзокот 29288
И Civilization III веќе им се придружи на нејзините претходници.
Има кандидати ако се нафакаш да губиш нерви со нообац?Има ли кандидати за Age , сериозно прашувам?
--- надополнето: 28 март 2013 во 14:29 ---
Forgotten Empires e тотално без врска...
ќе пробаме , ќе видиме ... дај ми ник од gameranger?Има кандидати ако се нафакаш да губиш нерви со нообац?
иначе да форготен емпарјс е шит тотално е сменет концептот на играта со +100 поп
Супер за AOE2 што ќе излези во HD.
Ама една од игрите што морам да ги видам Remastered in HD пред да умрам, е Need For Speed Porsche Unleashed.
Мислам дека беше најдобрата NFS што воопшто некогаш е направена.
Gadzevskyќе пробаме , ќе видиме ... дај ми ник од gameranger?