Куќа без двор и не би имала некоја поента а само поскапо ќе те кошта. Дворот, градината и базенот ја прават разликата .Живеам во стан.Во куќа е подобро имаш повеќе слобода,плус дворче некое средено па кога сакаш да излезеш да се релаксираш... Кога би бирала би избрала куќа само доколку има двор
Пази да не го поделиш и креветот .... комшилакот е многу непредвидливГласав за куќа но дефинитивно би сакала да живеам и во стан, барем на некое време. Никогаш не сум живеела во стан па баш ме интересира како би се снашла со комшиите со кои ќе треба да делам многу работи
Зависи..ние со комшиите редовно имаме проблеми,кучките мачките им серат кај нас во тревата,околу 100 квадрата трева имаме во дворот.Преку нашиот двор си одат на гости за да не вртат,и се префрлуваат преку жицата наша ( и ни ја искривија цела).И ред други работи..Кога би бирал од тие две, и двете да се со иста цена и квадратура..тоа ми е поентата..нормално дека е подобро во стан од 120 квадрати во Карпош,него ли у куќа од 60 квадрати негде настрана..
Предноста на куќата според мене е ;
1.Не се замараш многу со комшии
2. Имаш дворче,кое можеш да си го средиш со мерак и да уживаш
во стан само на тераса можеш цвеќе да ставиш у саксија
Да, па баш затоаПази да не го поделиш и креветот .... комшилакот е многу непредвидлив