Стан или куќа ?

Стан или куќа ?

• Вкупно гласачи
    133
  • Гласањето е завршено на .
Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Имам некое чувство дека тие што гласале за стан, живеат во куќи :свиркам:

Куќа е подобро, ко че водиш љубов комшиите нема да ти тропаат на парно, уште базен ако има закон, па и една скара во дворот хм хм хм мераци :D

Б

Бат Елохим

Гостин
Јас живеам во стан, ама мислам дека куќа е дефинитивно подобро.
Можеби на почетокот на брак и стан е ок, двајца сте и сами, ама со деца куќа е закон. Дворче, базенче малечко во лето, скари, не мора де шлаете по улици со децата секој ден, туку пушти ги по двор на раат, ни да ги мислиш ни да се секираш.
Мислам дека е поголем трошок, затоа што претходно живеев во куќа, ама некои работи се исплатат.

М

Мартин`

Гостин
Куќа си е куќа.. многу покомотна е за живеење и имаш поголема приватност. За ништо не би ја мењавал куќава, единствено би ја мењавал за куќа со мноогу поголем двор.. да имаш место за базенче, да имаш тревник, дрвца, фонтаниче итн и нормално малку подалеку од градската џунгла.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.800
Поени од реакции
11.405
Куќа, дефинитивно - сам свој газда. Не сакам згради и станови зошто секогаш постојат идиоти комшии на кои се им смета, или ти им сметаш, или сакаат да сметаат. Вака во куќа и диносаурус си трчкам низ двор.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Зимски период живеам во стан,а преку лето во куќа
--- надополнето: 14 декември 2011 во 20:35 ---
Куќа, дефинитивно - сам свој газда. Не сакам згради и станови зошто секогаш постојат идиоти комшии на кои се им смета, или ти им сметаш, или сакаат да сметаат. Вака во куќа и диносаурус си трчкам низ двор.
Живеј во куќа и прави галама,прави нешто што ќе им пречи на другите комшии имаат право да те пријават во полиција за нарушување на јавен ред и мир и ќе се чешаш.Ако не си знаел и во населбите со куќи има куќен ред.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Kуќа со гоолем двор..има ли нешто поубаво.. трева, тенда, зимзелени дрвца, овошки..жива ограда..па расчуриш скара кога сакаш,па летно време надвор под сенка си ставиш звучки ,музиче, цел ноќ преку лето уживаш..милина..плус ако имаш и троа повеќе паричка си направиш и мало базенче..фонтаничка ,многу цвеќе... уште ли мислите дека стан е поубаво место ?:rolleyes:

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Дефинитивно куќа макар што и не е лошо да имаш едно станче средено за различни пригоди :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.800
Поени од реакции
11.405
Живеј во куќа и прави галама,прави нешто што ќе им пречи на другите комшии имаат право да те пријават во полиција за нарушување на јавен ред и мир и ќе се чешаш.Ако не си знаел и во населбите со куќи има куќен ред.
Абе не треси зелени бе ало :icon_lol:

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Живеам во куќа, ама одсекогаш сум сакал да живеам во стан. :)

Член од
5 декември 2011
Мислења
12
Поени од реакции
14
Уште едно недоквакано прашање. КАДЕ е станот/куќата?. Стан од 80 м2 во Аеродром или куќа од 80 м2 во, да речеме Пинтија? Или куќа од 80 м2 во карпош или стан во Даме Груев? Јас на пример станчето во аеродром не би го менувал за палата во "периферијата" на Скопје, -нема асфалт/канализација/автобус/школо/продавница - ЦИВИЛИЗАЦИЈА. Мој познаник ми се фали со куќата во Пинтија - Аеродром бил загаден?! Јас живеам во зграда во парк, а тој во куќа практично во дворот на ОХИС....

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Абе не треси зелени бе ало :icon_lol:
А бе не те пријавил некој па ќе видиш.Инаку имам комшии што чуваа куче,кое мораа да го тргнат затоа што по цела вечер лаеше и нонстоп ги пријавував во полиција.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.800
Поени од реакции
11.405
А бе не те пријавил некој па ќе видиш.Инаку имам комшии што чуваа куче,кое мораа да го тргнат затоа што по цела вечер лаеше и нонстоп ги пријавував во полиција.
Море пријател, јас не знам кај пишав нешто лошо дека правам, муабетот ми е имаш слобода во куќа, јас ниту пукам ниту кршам ниту сум некултурна бараба, ама реално во куќа си господ за разлика од зграда...нејсе, ако сме комшии случајно и сметам за нешто, бујрум на кафе поручек.
А моите комшии не сакаш да ги знаеш, арчи до мене кога слави нешто вади озвучење во двор мислиш концерт организира, алфата карши мене пука со пиштол кога ќе му текне итн...некад се навикнуваш, тоа е. Ама сепак ќе си останам на фактот дека и диносаурус можам да си трчкам во двор, не надвор од него како што и потенцирав.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Уште едно недоквакано прашање. КАДЕ е станот/куќата?. Стан од 80 м2 во Аеродром или куќа од 80 м2 во, да речеме Пинтија? Или куќа од 80 м2 во карпош или стан во Даме Груев? Јас на пример станчето во аеродром не би го менувал за палата во "периферијата" на Скопје, -нема асфалт/канализација/автобус/школо/продавница - ЦИВИЛИЗАЦИЈА. Мој познаник ми се фали со куќата во Пинтија - Аеродром бил загаден?! Јас живеам во зграда во парк, а тој во куќа практично во дворот на ОХИС....
Абе више остај :pos: Види какви куќи има во периферијата и сите бегаат таму да живеат, кој нормален веќе бира да живее во сред центар....

Kajgana Shop

На врв Bottom