Стан или куќа?

Статус
Затворена за нови мислења.

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
ziveam vo kuka so golem dvor,a sakam da ziveam u stan i toa u strogiot centar!son mi e toa
сакаш да се смениме?????не сум баш строг центар али Карпош 1 вајда ќе помине:pos2::pos2::pos2:
живеев во куќа со голем довр и прекрасна тераса, сега сум во стан и се чувствувам ко во затвор.....куќа дефинитивно!!!!

C

cige

Гостин
Живеам во натпросечно голема велешка куќа(не сум во вила) на периферија,
би ја трампал за просечно голем стан во строгиот центар, ако треба и ќе доплатам:toe:

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Па и стан и куќа си имаат свои предности
Ако има земјотрес боље ти е да бегаш во куќа.Јебига кога има земјотрес дефинитивно нејќеш да си на високо,а сигурно не на 10 ти како мене.Ептен гаден осеќај имаш и си мислиш крај се отиде во јебана.Како пред некој ден срцево за момент ми застана.
А пак во стан имаш боље поглед што повисоко тоа подобро цел град пред тебе.
А куќа па двор комоцоија што сакаш ем и паркинг место а не вака треба да бараш место евентуално ако нема гаража зградата.Ем и куќа покомотно поголемо.Се мили и на просечен стан и куќа.Поголем простор не те замараат комшии до толку си праиш што сакаш.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Се си има свои предности, макар што мојот избор би паднал на куќа која може да ти понуди комоција како што станот не би можел, сепак со куќата доаѓа и некакво дворно место и можност на него да работиш или да го користиш на некој друг начин.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
И мојот избор е куќа, одсекогаш сум живеел во куќа.А сепак не е лошо и едно станче да се има на страна.

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Ако живееш сам станче е супер опција, а куќата ми е поудобна за фамилијарен живот.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Мислам дека куќа е поубаво затоа што си имаш дворче, слбода, можеш да лупаш колку сакаш итн итн итн. Али во стан ми е некако, шо знам, по интимно...Како и да е, КУЌА...

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
живеам во стан, иако мислам дека куќа си е куќа, фенси си е со двор со се :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom