Станови во Скопје, совети за купување.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Јас сум за изнајмување. Ако ми треба нешто екстра изнајмувам. Нема замарање со одржување, нема малтретирање со местење и уредување, лесно се менува локација, нема учество, најчесто киријата е помала од ратата. Со учество си правам пари повеќе од стан што носи. Јас никогаш нема да купам недвижност. Ни имам на мое име.

Член од
23 август 2024
Мислења
399
Поени од реакции
770
Јас сум за изнајмување. Ако ми треба нешто екстра изнајмувам. Нема замарање со одржување, нема малтретирање со местење и уредување, лесно се менува локација, нема учество, најчесто киријата е помала од ратата. Со учество си правам пари повеќе од стан што носи. Јас никогаш нема да купам недвижност. Ни имам на мое име.
Живеењето под кирија или во своја недвижнина има повеќе аспекти, не е само финансискиот.

Член од
24 август 2017
Мислења
553
Поени од реакции
1.247
Ти најубо да намалиш со тие "How to become rich in two months" :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Член од
16 јули 2021
Мислења
318
Поени од реакции
665
Чекајте бе, на толку згради низ Скопје зошто во равенка не ги ставате старите станови?

Некни запрајвме муабет со еден, му нуделе 1000€ /m2 за стан во зграда правена 1972-3?
Локација - Спроти Лептокарија наводно во реновирана зграда со тазе фасада и накнадно инсталиран лифт.

Незнам колку е реално нештото.... На локација каде квадрат во новоградба мислам се движи од 1600-1700 нагоре.
На 40 квадрати стан, тоа се малтене 30.000€ разлика. Колку ќе потрошиш за реновирање?!?
Ова на крај што испадна, затоа што дека е исклучок, е исклучок, но дали е вистина? Да не е некоја превара? Или ептен ако станот е за граната реновирање, тогаш може.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Ти најубо да намалиш со тие "How to become rich in two months" :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Ок ќе се жалам за урбана мафија и албанците и ќе купам на 30 години стан и ќе давам 500 евра за кредити за да го отплатам. А да и ќе трошам 3 часа дневно на дебатни емисии и вести. Ќе јадам скара пијам ракија и ќе сурфам на фб и инста по 2 сати. Ќе гледам англиски фудбал, ќе одам во кладилници ќе играм лото и ќе купам кола од 40000 евра на 10 години. Ќе штедам во банка денари за 3-4% камата. Ќе бркам женски на работа. Ќе работам 8 часа 5 дена во неделата и ќе патувам 1 час до работа. А да и ќе се надевам дека Путин ќе ни воведе диктатура и ќе бидам горд Македонец. Ќе норам крст и ќе се декларирам како православен. Ништо нема да работам по дома и ќе и се дерам на жена ми. Ќе земам кредит за да одам на одмор во Турција или Тунис. :icon_mrgr: Ајт

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
Ок ќе се жалам за урбана мафија и албанците и ќе купам на 30 години стан и ќе давам 500 евра за кредити за да го отплатам. А да и ќе трошам 3 часа дневно на дебатни емисии и вести. Ќе јадам скара пијам ракија и ќе сурфам на фб и инста по 2 сати. Ќе гледам англиски фудбал, ќе одам во кладилници ќе играм лото и ќе купам кола од 40000 евра на 10 години. Ќе штедам во банка денари за 3-4% камата. Ќе бркам женски на работа. Ќе работам 8 часа 5 дена во неделата и ќе патувам 1 час до работа. А да и ќе се надевам дека Путин ќе ни воведе диктатура и ќе бидам горд Македонец. Ќе норам крст и ќе се декларирам како православен. Ништо нема да работам по дома и ќе и се дерам на жена ми. Ќе земам кредит за да одам на одмор во Турција или Тунис. :icon_mrgr: Ајт
Mi zvuci na sosema soliden zivot ova, za razlika od ova tvoevo.

Член од
24 август 2017
Мислења
553
Поени од реакции
1.247
O.K :toe:

Член од
29 март 2024
Мислења
435
Поени од реакции
837
Не знаете ти и другарчето твое да се ценкате.

На крајот од 2020 година кога штотуку почнавме да земаме здив после карантините и останатите пЛандемиски гнасотилаци кои ни ги приредуваше државата таа година, ангажиравме молер за 100 евра работна рака за кујна, дневна соба, спална и два ходника - во пракса над половина од 90 квадрати стан, другите две спални и последниот ходник ги молерисавме наредната 2021 година.

Типот сакаше да глуми бизнисмен велејќи дека пЛандемијата ги кренала цените и бараше 100 евра работна рака за една просторија, кога ние му рековме 50 евра за една просторија на крајот прифати 100 евра работна рака за половина стан, со материјали кои ние ги обезбедивме однапред се разбира.

И малку повеќе му ги расипавме плановите за брза и лесна работа со Бекамент - омилената кал наречена поликолор на повеќето молери кои повеќе сакаат брза и лесна пара отколку квалитетно завршена работа, бидејќи Бекаментот лесно се лепи и покрива со едно нанесување - наместо таа кал му донесовме вистински хрватски поликолор, не го помнам името, но помнам дека му се крена косата кога откри дека сепак ќе треба да си ги заработи тие 100 евра работна рака.

Не велам дека типот сака брза и лесна пара, но самиот факт дека се обиде да се прави господин бизнисмен говори дека очекуваше брза и лесна пара.

Кога мајсторот ти глуми бизнисмен, треба веднаш од самиот почеток да му ги поткастриш грабливите канџи за пари: тој ти вели иста цена како кај тебе + 30%, ти кажи му 50% помалку од цената кај тебе, на крајот ќе му прифатиш цена 10% помалку од цената кај тебе и ниту денар повеќе.

За волја на вистината, ова не е прв пат кај мене дома да си имаме работа со мајстори кои сакаат да глумат господа бизнисмени, пред 22 (ДВАЕСЕТ И ДВЕ) години во 2002 година реновиравме и кујна и тоалет и бања, плочкарот сакаше да мудрува велејќи дека ќе имало многу работа, почнувајќи со вадењето на старите плочки, истото попладне ние самите ги извадивме плочките и му подготвивме терен за работа, наредниот ден се фати за лицето кога откри дека дошло време да си ја заработи платата.

Секако дека има работа и секако дека има работници, за пофалба е тоа што сакаат да бидат добро платени, но тоа треба да го бараат од работодавачите со пари, а не од обичните смртници кои половина град го превртуваат во потрага по добар мајстор за една просторија од типот на тоалет, бања или кујна.
Аха ок значи потрошувачите се глупи и плаќаат енормни суми пошто незнаат да се ценкаат?
Кажими кога последен пат си реновирал и што си реновирал.
Еве јас лично за струја ми требаше. од 8 луѓе едвај 2ца дојдоа ради премногу работа, веќе не е ни муабет за цена туку ги молиш и тинтраш како услуга да ги прават. Остај тоа што наплаќаат премногу.

И после ке средиш све, ке дотераш имот двор курци палци и ке дое форумџија и ке рече аааа многу скапо го продаваш.
Јас сите ве убедувам ако мислите скапо дека продаваат и дека све мафијаши вештачки ги пумпаат цените имате избор.

Купи земја, гради од темел, вработи сам мајстори. Па да видиме што е ефтино што е скапо.
И јас сакам имот за 20,000 евра во Скопје ама нема. Со тие пари ни покрив во денешно време нема да ставиш.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.933
Поени од реакции
12.328
Аха ок значи потрошувачите се глупи и плаќаат енормни суми пошто незнаат да се ценкаат?
Еве јас лично за струја ми требаше. од 8 луѓе едвај 2ца дојдоа ради премногу работа, веќе не е ни муабет за цена туку ги молиш и тинтраш како услуга да ги прават. Остај тоа што наплаќаат премногу.

И после ке средиш све, ке дотераш имот двор курци палци и ке дое форумџија и ке рече аааа многу скапо го продаваш.
Јас сите ве убедувам ако мислите скапо дека продаваат и дека све мафијаши вештачки ги пумпаат цените имате избор.

Купи земја, гради од темел, вработи сам мајстори. Па да видиме што е ефтино што е скапо.
И јас сакам имот за 20,000 евра во Скопје ама нема. Со тие пари ни покрив во денешно време нема да ставиш.
Твој проблем е тоа што сакаш и како сакаш да го постигнеш.

Инаку обновата како што напишав во коментарот беше на крајот на 2020 година.

Член од
16 јули 2021
Мислења
318
Поени од реакции
665

За мајстори ќе се согласам, ги има доста помалку па они диктираат, сосем нормален однос во понуда-побарувачка, ама за цените не се согласувам.
Ако цените на становите беа по економска логика, ќе имаше падови и качувања, сите знаеме падови нема, има стагнација. Цените не се формираат според понуда и побарувачка, а се формираат според алчност, за жал. Инаку ако имаше економска логика, ќе ти каже рецимо, трошок-профит база е 1000 еур на пр и со секоја дополнителна карактеристика се дига цена, на пример, си на спрат со добра гледка + 100 еур на квадрат, луксузно опремен + 300 еур квадрат, и на крај според ставките ќе стигнеш по логичната крајна цена која можеш да ја оправдаш, а цел балкан е локација има нема везе спрат и што има у станот, квадрат е тоа, нема мрдање, иако нема да го продаде на таа цена.
Тоа му доаѓа ко да продаваш ново ферари и југо од 90та на иста цена, со муабет сакаш купи сакаш не, без никаква логика зад него, со причина у глава скупи се колите по дифолт.

Член од
27 октомври 2017
Мислења
630
Поени од реакции
911
Eehe da se formirase po alcnost, togas kvadrat ke Chinese 23000 evra.... Mislis gradeznite firmi nejkat da prodadat Po 23000 namesto 2000?
Sepak pazarot si ja formira cenata a ne alcnosta.

Kajgana Shop

На врв Bottom