Станови во Скопје, совети за купување.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
89
Поени од реакции
179
Cim e tinja,.a.se.soglasuvam deka e tinja, sto baras da kupis stan tuka?
Kupi si vo Chicago.
Повеќето на форумов живеат во странство, иронијата е што таму не ни купуваат станови. Туку мелат само на форумов колку да се каже нешто.

Башка не споредуваат центар на градот со најскапата населба во скопје

Член од
22 февруари 2024
Мислења
89
Поени од реакции
179
^^Ае па да се повторам, значит во Австрија ке го исплатиш многу побрзо шо го прајт станот поевтин таму и селата за кај нас се Монако, немат потреба од одење со глата во ѕид и споредување само на цифрата која е буквално небитна.1000е за Петровец е чисто лудило и ништо поќе-срамота е да се пишит за то, ќе ви се смеет.Во USA Канзас шо е каде каде подобар од СК имаш 80кв за 100к-120к во центарот, па и едно Чикаго. Во ред е да си го сакате СК али ни вие ни јас ке смениме дека градот (и цела држава) е само една обична тиња без основни услови за живот од тука и тоа дека се над 1500е е лудост за било каде во МК
Абе остај ти вакви прикаски и другарми од шведска така викаше. Скапо било скопје он таму ефтино за 300,000 купил. Местото 250км од Стокхолм.

И во твоето чикаго има скапи имоти такада споредувај ги овие а не од гета 500 км надвор од градот.

Член од
27 октомври 2017
Мислења
653
Поени од реакции
943
Dodaj deka moze I $500 mesecno za HOA da plakjas sto e nesto Kako nasive upraviteli/kukjni soveti, plus danok na imot 4-5k godisno

Член од
24 август 2017
Мислења
579
Поени од реакции
1.320
Dodaj deka moze I $500 mesecno za HOA da plakjas sto e nesto Kako nasive upraviteli/kukjni soveti, plus danok na imot 4-5k godisno
Море војводо :) иам веќе СК не ми требит сеа и 500е квадрат да напрајте со такво СК не би земал, иначе точно за одржавање уса и то ојт според локација и е смешна сума споредена со примања таму.
Use edna odlicna paralela, Skopje Kanzas
Е не бее со Виена и Рим ке го споредвам, ебате кикирико една :D

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
759
Друже, ако веќе имаш во Скопје, што си ја мачиш душата на темава?

Си купил, си завршил работа.

Темава генерално е желботека и жалопојка како да дојде и зошто не е 500 еу/м2 во Скопје.

На северноамерички континент лесно може да ти дојде 1000 долари месечно одржување (илимити HOA што го викаат) + данок на имот.

Купувајте таму чим е евтино.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.551
Поени од реакции
24.889
Море војводо :) иам веќе СК не ми требит сеа и 500е квадрат да напрајте со такво СК не би земал, иначе точно за одржавање уса и то ојт според локација и е смешна сума споредена со примања таму.

Е не бее со Виена и Рим ке го споредвам, ебате кикирико една :D
a sto ne go dades stanot za 500e na nekoj od forumot da mu pomognes pa kupi si u kanzas, grcija, tunguzija kaj sakas...

relanosta e nitu ti go sakas skopje nitu nie te sakame tebe... :toe: samo dosagas so glupi sporedbi bez da sfatis kako funkcioniraat rabotite...

Член од
24 август 2017
Мислења
579
Поени од реакции
1.320
^^Зато шо се понашате како оние сектине вегански, или по ваше ми продавате муда за бубрези, ако сакате и 5000е барајте уше не ми чует ќ, само не не убедвете тука дека било ефтино или дека вредело - НЕ особено во Македоскиот Чернобил.

Член од
5 декември 2024
Мислења
61
Поени од реакции
113
Пазете колку глуп муабет правете и одма судeте.
Имам куќа во Скопје,имам и на друго место слеш град во Македонија.Имам пари на страна.Ми се може и сакам да купам надвор.
Викам дека сакам да купувам во Грција,одма идеше со муабет зошто да се купувало во Грција,ќе ти го присвојат на причина како на нашите што им се десило во 1945та година,многу лошо искуство ќе ти се деси.
Сакам во Албанија.Немој во Албанија,премногу се неразвиени,лош менталитет,племе,лоши патишта дрн дрн итн итн
Сакам во Бугарија,немој жити се таму и ти си со Бугарски пасош значи,сакаш да те заебат и поебат шо ќе бараш таму седи и купи тука.
Сакам во Белград,немој жити се,се отцепивме од Југославија,биди патриота,ќе пукне војна со Косово,ќе заглавиш после,ќе те заебат.

Епа добро,дај во Македонија да земам.

Немој жити се,работа да си имаш со фамилија,со роднини,подобро од туѓи луѓе земај после да се караш и замерки да ти земаат.
Ајде добро од друг ќе земам,не од некој од фамилија.

Немој жити се,ќе се заебеш.
Кој знае кој ги гради нови згради,се фушерајски се градени,формално,земај на старо од Југославија стандард да се.

Ок ајде слушам совет.

Немој жити се да купуваш во Чаир,Ченто,Ѓорче,све е тоа Албанци и муслимани се шират.

Ok,ајде во Карпош,Центар,Козле итн.

Немој жити се,скапи се таму.

Ок каде тогаш?

Земи во Илинден,Јурумлени итн итн

Ок,краен заклучок?

Никаде не сакам да земам во Македонија зошто цело време е глуп еден исти муабет и само забелешки има и ништо не чини зошто вистината е дека во Македонија секаде е срање.

Се е напумпано и меур кој ќе пукне секој момент во 2025 година.

Затоа оди си во Солун,Дуреш,Анталија,Истанбул и ќе си бидеш раат.

Скопје имам,на друго место имам во Македонија,зошто не и надвор? Зар,не е така?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.551
Поени од реакции
24.889
@Ninja12 zosto preku kur ni e od dvolicni covecinja sto samo plukaat a si kupile stan vo skopje... crvot ubavoto jabolko go jade...

ako ne ti cini prodaj i trk u kanzas... stom ne ti vredi ili ne ti e dobro sto go cuvas?

Член од
24 август 2017
Мислења
579
Поени од реакции
1.320
@Ninja12 zosto preku kur ni e od dvolicni covecinja sto samo plukaat a si kupile stan vo skopje... crvot ubavoto jabolko go jade...

ako ne ti cini prodaj i trk u kanzas... stom ne ti vredi ili ne ti e dobro sto go cuvas?
Абее шо збориш ти побогу, зашо би да продам и кој тоа ве мразит или лицемер ?? Иам и куќа таму не само стан и неам никаква потреба да ги продам, СК оваков како шо е идам само на есен коа ми се свиѓат и чат пат по потреба , не сум будала да се зрачам.Еве ти како искрен, не лицемерен љубител на градот шо не се вратиш назад ?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.551
Поени од реакции
24.889
Абее шо збориш ти побогу, зашо би да продам и кој тоа ве мразит или лицемер ?? Иам и куќа таму не само стан и неам никаква потреба да ги продам, СК оваков како шо е идам само на есен коа ми се свиѓат и чат пат по потреба , не сум будала да се зрачам.Еве ти како искрен, не лицемерен љубител на градот шо не се вратиш назад ?
jas ne plukam, ti plukas.

jas ziveam kaj sto sakam. eve mi skurci ovde, sakam potopla klima za nekolku nedeli se selam... tolku prosto e.

sigurno nema da si go gubam vremeto nekade kade sto ne mi se sviga ili kaj sto e tokcino kako sto vikas.

Член од
16 јули 2021
Мислења
337
Поени од реакции
685
Ако се врати ќе му продаеш ли за 500 еур квадрат у Македонскиот чернобил? И частење зашто ти напраил услуга, да не го мислиш нит гледаш Скопјиштево. :D

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.505
Поени од реакции
2.525
Пазете колку глуп муабет правете и одма судeте.
Имам куќа во Скопје,имам и на друго место слеш град во Македонија.Имам пари на страна.Ми се може и сакам да купам надвор.
Викам дека сакам да купувам во Грција,одма идеше со муабет зошто да се купувало во Грција,ќе ти го присвојат на причина како на нашите што им се десило во 1945та година,многу лошо искуство ќе ти се деси.
Сакам во Албанија.Немој во Албанија,премногу се неразвиени,лош менталитет,племе,лоши патишта дрн дрн итн итн
Сакам во Бугарија,немој жити се таму и ти си со Бугарски пасош значи,сакаш да те заебат и поебат шо ќе бараш таму седи и купи тука.
Сакам во Белград,немој жити се,се отцепивме од Југославија,биди патриота,ќе пукне војна со Косово,ќе заглавиш после,ќе те заебат.

Епа добро,дај во Македонија да земам.

Немој жити се,работа да си имаш со фамилија,со роднини,подобро од туѓи луѓе земај после да се караш и замерки да ти земаат.
Ајде добро од друг ќе земам,не од некој од фамилија.

Немој жити се,ќе се заебеш.
Кој знае кој ги гради нови згради,се фушерајски се градени,формално,земај на старо од Југославија стандард да се.

Ок ајде слушам совет.

Немој жити се да купуваш во Чаир,Ченто,Ѓорче,све е тоа Албанци и муслимани се шират.

Ok,ајде во Карпош,Центар,Козле итн.

Немој жити се,скапи се таму.

Ок каде тогаш?

Земи во Илинден,Јурумлени итн итн

Ок,краен заклучок?

Никаде не сакам да земам во Македонија зошто цело време е глуп еден исти муабет и само забелешки има и ништо не чини зошто вистината е дека во Македонија секаде е срање.

Се е напумпано и меур кој ќе пукне секој момент во 2025 година.

Затоа оди си во Солун,Дуреш,Анталија,Истанбул и ќе си бидеш раат.

Скопје имам,на друго место имам во Македонија,зошто не и надвор? Зар,не е така?
така е ,на сите теми е исто од ист фаци..тие шо пишат зградите од 70/80 се најјубај најквалитетни,на тема За ЈУГОСЛАВИЈА најлошо пишуваат,која градев куќата кај шо живеам све дпмнеовци големи патриоти а све шо прает со торбеши и албанци а кај мене 90 посто работеа Македонци....злобни,љубоморни,
ако имаш кеш куписи охрид од кај гимназија,јане сандански,д влахов,партизанска,туристичка, и немат да тие криво за инвестицијата

Член од
24 август 2017
Мислења
579
Поени од реакции
1.320
jas ne plukam, ti plukas.

jas ziveam kaj sto sakam. eve mi skurci ovde, sakam potopla klima za nekolku nedeli se selam... tolku prosto e.

sigurno nema da si go gubam vremeto nekade kade sto ne mi se sviga ili kaj sto e tokcino kako sto vikas.
А зашо мислиш дека сум на место шо не сакам да сум ??? Од коа вистината е плукање?? Немат потреба да се палите као тинејџери, реалноста е таква како шо e јбг, ае позз и смањите доживјај
Screenshot_20241218_200716_Chrome.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom