Срѓан Керим - заеднички кандидат

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
na stranata na A1 neshto posle 2AM (togash procitav) imase objaveno deka DPMNE se slozila za zaednicki nastap so SDSM i Kerim kako kandidat.no posle nekoja minuta ja trgnaa stranata :mist:

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Verleihung des Bundesverdienstkreuzes mit Stern und Band an Dr. Srgjan Kerim
Am 5. Dezember verlieh Botschafterin Ulrike Knotz im Namen von Bundespräsident Köhler das Bundesverdienstkreuz mit Stern und Band an den früheren mazedonischen Botschafter in Deutschland, Direktor der WAZ-Gruppe für Südosteuropa und früheren Präsidenten der Generalversammlung der Vereinten Nationen, Dr. Srgjan Kerim. Mit dieser bisher höchsten Ehrung der Bundesrepublik Deutschland für einen mazedonischen Staatsangehörigen wurden die langjährigen außerordentlichen Leistungen Dr. Kerims für die Beziehungen zwischen Deutschland und Mazedonien gewürdigt.

Превод:

Доделување на Крстот за заслуги на СРГ со ѕвезда и лента на Др. Срѓан Керим
На 5 декември, германската амбасадорка Улрике Кноц, во името на Претседателот на СРГ, Келер, му го додели Крстот за заслуги на СРГ со ѕвезда и лента (највисокиот Орден за заслуги на Германија) на поранешниот македонски амбасадор во Германија, директор на ВАЦ-групацијата за југоисточна Европа и поранешен претседател на Генералното Собрание на Обединетите Нации, Др. Срѓан Керим. Со ова досега највисоко оддавање почест на Сојузна Република Германија за еден македонски државјанин се удостоија/вреднуваа долгогодишните извонредни остварувања на Др. Керим за односите меѓу Германија и Македонија.

Еве ви линк, од официјалната страна на германската амбасада:
www.skopje.diplo.de/Vertretung/skopje/de/Eigene_20Bilder/Bildergalerien/2008/BVK__Kerim/Kerim.html

еве во какво друштво е керим
меѓу другите, еве некои добитници (меѓу нив и нобеловци) на орденот од ист ранг:

Wolfgang Altenburg, General
Bernard Andreae, Archäologe (2008)
Wolf Graf von Baudissin, General und Friedensforscher (1967)
Pina Bausch, Tänzerin und Choreografin (1997)
Johannes Georg Bednorz, Physiker und Nobelpreisträger (1988)
Otto Hahn, Kernchemiker, Nobelpreisträger 1944 (1954)
Werner Heisenberg, Physiker und Nobelpreisträger (1964)
Wolfgang Ketterle, Physiker und Nobelpreisträger (2001)
Erich Köhler, Bundestagspräsident (1957)
Walter Kasper, Kardinal (2004)
Günter Luther, Admiral
Kurt Masur, Dirigent und Orchesterleiter (2007)
Christiane Nüsslein-Volhard, Entwicklungsbiologin und Nobelpreisträgerin (2003)
Wolfgang Paul, Physiker, Nobelpreisträger (1989)

Член од
12 јуни 2008
Мислења
260
Поени од реакции
6
Se kuva nesto vo politcka pozadina.Ke bide izgleda Kerim.Samo kako e dogovoreno i kako ke se izigra sevo voa bas me interesira:)

Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
Мислиш? Ако навистина така мислиш, тогаш навистина погрешно мислиш, ако сакаш да кажеш смешка тогаш и јас се:pos2:
Smeska ili ne, imaj vo pradvid deka Grcija godinava ke pretsedava so OBSE i ke imame Grcki nabljuduvaci, koi ke gledaat na sekoj nacin da ne ocrnat....

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Кој ке го гласа овај бе? Требаше да турите една анкета, да видиме како има расположение по форумов.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ќе ставиме анкета Џиш, нека се официјализираат сите кандидати.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
А да постигнат концензус за укинување на скапата и непотребна функција председател на држава....

Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
Za asolen kanditat sto nema nema a za zaednicnki kandidat Srgan Kerim da bide mislam deka e dobra idea

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
na stranata na A1 neshto posle 2AM (togash procitav) imase objaveno deka DPMNE se slozila za zaednicki nastap so SDSM i Kerim kako kandidat.no posle nekoja minuta ja trgnaa stranata :mist:
Керим нема да биде дефинитивно кандидат на ВМРО-ДПМНЕ.
Е сеа - утре други ден може навистина СДСх да се пресметаат и да одлучат да одат со заеднички кандидат за претседател т.е. и тие да го поддржат кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ. Ова е една од можностите кои ја имаат како политички потег. Втората можност е да ги бојкотираат изборите - и да и зададат удар на Македонија. (добро добро - ќе најдат оправдување зошто ги бојкотираат изборите).

Од ова досега што прочитав - првиот што е предложен од кај ВМРО-ДПМНЕ (Ѓоре) не е лош, но не е ни кој знае што. Арно ама за мене е битно кој кандидат ќе биде поддржан од Груевски. Груевски кај мене има стекнато доверба, не Керим, не Ѓоре, не Љубе, не Б.Ц.

Тоа ќе влијае многу на мојата одлука.
Ако Грујо застане во поддржка на Ѓоре, ОК - ќе го гласам. НО ако Грујо застане во поддржка на Керим - НЕМА ШАНСА.

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Керим нема да биде дефинитивно кандидат на ВМРО-ДПМНЕ.
Е сеа - утре други ден може навистина СДСх да се пресметаат и да одлучат да одат со заеднички кандидат за претседател т.е. и тие да го поддржат кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ. Ова е една од можностите кои ја имаат како политички потег. Втората можност е да ги бојкотираат изборите - и да и зададат удар на Македонија. (добро добро - ќе најдат оправдување зошто ги бојкотираат изборите).

Од ова досега што прочитав - првиот што е предложен од кај ВМРО-ДПМНЕ (Ѓоре) не е лош, но не е ни кој знае што. Арно ама за мене е битно кој кандидат ќе биде поддржан од Груевски. Груевски кај мене има стекнато доверба, не Керим, не Ѓоре, не Љубе, не Б.Ц.

Ако Грујо застане во поддржка на Ѓоре, ОК - ќе го гласам. НО ако Грујо застане во поддржка на Керим - НЕМА ШАНСА.

Даме се препрочитувачаш пред да постираш или :tv:
Ах Даме ,Даме пушчај виџорот

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
...
Арно ама за мене е битно кој кандидат ќе биде поддржан од Груевски. Груевски кај мене има стекнато доверба, не Керим, не Ѓоре, не Љубе, не Б.Ц.

СЛЕПЦИ ПАРТИСКИ, Грујо мене ќе ме поддржи за кандидат, гласајте за мене, да ви се плукнам у тоа слепилото партиско и вашата "љубов" кон Македонија

јас немам намера да ја ставам Македонија во заложништво на патриотски, политички и било какви профитери, само споредете ги биографиите на Керим и Иванов, него ај да не се нервирам, далтонисти едни

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
ок, е!!
мене Срѓан ми изгледа многу по-стабилен и по-репутиран тип во европа отколку Професорот!
Сметам дека баш би било на место ако тој биде наредниот претседател на македонија!

Kajgana Shop

На врв Bottom