D
Deleted member 55587
Гостин
да,ана,историја на уметност,жената е иста,мирна,срцка и као што гледам и тогаш неможела да воведе мир на час-исто е и сега.само генерацииве,сме такви какви што сме,па има многу што си дозволуваат да го искористат тоа и да ја тормозат и да се иживуваат со неа. македонски е даниела,постара од марија англиски,и двете се прекрасни професорки ги обожавам. ангеле е исто пред пензија,но мислам не за скоро,иако има проблеми со слухот, секако безразлика на тоа,сеуште е добар професор,не ми предава,но не има заменувано во прва по моделирање.лира исто као и порано што била,јарки бои на фустани и долги ташни,многу накит и плетенка или пунџа,секогаш насмеана. директор е ицко,а паралелно со тоа предава и акт. да,лиле ни предаваше и нас во прва и втора.мислам дека не уништи,никаква работа,а камоли воља за цртање на час.сега сме кај сашо во 3-та година и човекот најотворено ни кажа дека као група сме крш,односно дека не сме добро потковани и дека неаме основа за цртање,али не стегна годинава ептен.јакшиќ секогаш спремен да дави малце со муабетите,но добро,не ме фаќајте за збор али мислам дека правеше коњаничка скулптура,сега предава на вајарите .ммм...друго..па иаме сопствена галерија и сега немора да се моли за простор нигде ке се прават изложби во нашата галерија во школо и иаме ново поставена скулптура на Лазар Личеноски во стоечка положба.мене лично не ми се свиѓа,ми делува на карикатура. бистата стара е поставена пред главниот влез од школото и е далеку подобра од оваа што е поставена пред портата на дворот. ќе ја видите ако досега не сте ја виделе кога ќе ни дојдете во посета.))
инаку,многу се такви стереотипни гледања на нашето школо и секогаш било така етикетирано и оцрнето како наркоманско школо.дури и многу родители се водат по тоа па и на своите деца доколку сакаат да одат таму им забрануваат поради таа причина,а и поради тоа дека наводно нема леб од оваа работа. како и да е, и да е така во уметничко да не се сите "чисти''-а тоа го има во секое школо- , верувај дека ретко кој не излегол како јак уметник,што значи нема пропалитети или ученици кој заглавиле.на крај краева,тоа дека сме слободоумни не не прави џанаци туку -уметници.
инаку,многу се такви стереотипни гледања на нашето школо и секогаш било така етикетирано и оцрнето како наркоманско школо.дури и многу родители се водат по тоа па и на своите деца доколку сакаат да одат таму им забрануваат поради таа причина,а и поради тоа дека наводно нема леб од оваа работа. како и да е, и да е така во уметничко да не се сите "чисти''-а тоа го има во секое школо- , верувај дека ретко кој не излегол како јак уметник,што значи нема пропалитети или ученици кој заглавиле.на крај краева,тоа дека сме слободоумни не не прави џанаци туку -уметници.