Средношколците ослободени од партиципација, бесплатен градски превоз за учениците

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Кај нас рекоа за тие што имаме платено дека ќе задржеле 100ден. за осигурување 150ден. за обезбедување 800ден. за униформи и 450ден. ќе ни врателе ама кога ќе ги вратат никој тоа не го знајт тешко нас со нив:toe:
Ај па, по секако изгубени биле тие пари, а со нив веќе е направен некаков обрт... нема теорија да ги вратат туку ќе прават некои компензации.

cacikr

K@ŧ€ň©€ŧǾ
Член од
4 јануари 2008
Мислења
452
Поени од реакции
8
Ај па, по секако изгубени биле тие пари, а со нив веќе е направен некаков обрт... нема теорија да ги вратат туку ќе прават некои компензации.
Мене не ми е за парите туку зошто да има некој што немаат платено воопшто за ништо нити пак тие пари за осигурување и обезбедување велат дека нема да ги примале на школо ако не плателе а пак ништо не му велат глупости:toe:

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Може ли сега некој од вас да ми каже, после еден месец од почетокот на школската година, дали само прва година не плакаат, или сите 4 години?Дали тие што платиле ви ги вратија парите?Ако не кои се образложенијата на директорите?Дали пријавивте на бесплатниот телфонски број или некоја инспекција?Оти изгледа директорите направија кој како сакаше.

Член од
4 јули 2008
Мислења
385
Поени од реакции
18
абе глупости да им ... све јас прашував кај класниот ми рече дека скоро е невозможно да ги вратат..идиоти..и да бесплатен превоз ќе има само за тие од 1ва година а за тие претходните не..

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Може ли сега некој од вас да ми каже, после еден месец од почетокот на школската година, дали само прва година не плакаат, или сите 4 години?Дали тие што платиле ви ги вратија парите?Ако не кои се образложенијата на директорите?Дали пријавивте на бесплатниот телфонски број или некоја инспекција?Оти изгледа директорите направија кој како сакаше.
Деца средношколци, ме интересира како е во другите градови.Кај нас, уште бараат партиципации и летаат закани за бркање од школо. Некој се снајде ли да не плаќа, не за друго, мака ми е да ги јадат парите на децата.Треба да се направи нешто.

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Деца средношколци, ме интересира како е во другите градови.Кај нас, уште бараат партиципации и летаат закани за бркање од школо. Некој се снајде ли да не плаќа, не за друго, мака ми е да ги јадат парите на децата.Треба да се направи нешто.
кај нас на почеток на годината викаа дека мора прво партиципација да платиме па да се запишеме во 2ра год па по некое време им текна не треба партиципација да плаќаме некои имаат платено јас немам :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom