Србија ја укинува ТВ претплатата

Член од
23 март 2010
Мислења
199
Поени од реакции
62
Абе дај не тропајте глупости, па МТВ имат најдобра ТВ програма од сите ТВ. Сител и Канал 5 да не имаат поубава програма што 24/7 дават турски серии. Моментално МТВ и Телма најмногу ги гледам од македноскиве канали. И не верувам дека сите ги имаат гледано Fringe, Supernatural, Gossip Girl итн.. Ако јас спуштам серии од интернет не значи дека сите спуштаат. Има многу луѓе кои сакат да гледаат серии, филмови и сл на ТВ :)
И не се само филмовите, МТВ има разновидна програма и полека полека се опоравува. Не може се наеднаш. И како што гледам рекламираат Лига на шампиони дека ќе даваат.
Само уабо би било да ги укинат оние владнини реклами зошто ми одат на нерви. Нека даваат ЕПП поубаво како порано.
Можат да ја укинат и кај нас РДТ ако се сменит законот и ако ја финансираат Владана. Ама тој модел баш и не се покажа претходно или можеби се беше до крадците во МТВ.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.896
Па што плаќате радиодифузија?Ќе им ебам мамата лоповска,не им плаќам тоа.Може слободно да ја исклучат МТВ кај мене.Што уште нема да измислат за да не опљачкаат.
33% моќност плаќаме за струја ??? WTF е тоа бе?Сега ќе им текне и за вода да плаќаме 33% - "течност".
33% моќност +18% ддв + улично осветлување = пола сметка ја плаќаш за паразитиве под буџет.
Се ќе направат само за да се плати тоа што го намислиле. Пр може да воведат правило: ако сакаш да извадиш имотен лист или друг документ од општината да имаш платено радиодифузија.
Сега ти мисли дали нема да платиш. Од давачките кон државата не се бега.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Се ќе направат само за да се плати тоа што го намислиле. Пр може да воведат правило: ако сакаш да извадиш имотен лист или друг документ од општината да имаш платено радиодифузија.
Сега ти мисли дали нема да платиш. Од давачките кон државата не се бега.
Кажи кажи ти дај им предлог нека прочита некој од тие па нека уведат :mad:

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Српската Влада на денешната седница го усвои предлогот за ребаланс на Буџетот за 2012 година и пакетот мерки за стабилизација на јавните финансии. Како што јавуваат српските медиуми, донесена е одлука за зголемување на ДДВ-то од 18 на 20 отсто.
http://netpress.com.mk/mk/vest.asp?id=109349&kategorija=5
еве зошто им беше укината ТВ-претплатата

Член од
24 јуни 2012
Мислења
39
Поени од реакции
13
А олимписките игри каде ги гледаше?
Формула 1 на која тв ги гледаш?
Од септември CSI на кој канал ќе гледаш?
Дали ако не се направеше РДТ да се наплаќа преку УЈП,ке го имаше тоа задоволство.
Ако тука ја укинат РДТ,ќе направат голема глупост
Инаку за ваша информација плаќам 7-8 РДТ
--- надополнето: 29 август 2012 во 17:59 ---

На таквите како тебе и тоа им е малку!
Зошто глупост можеби ке ти го укинат работното место во мртв па затоа се буниш а и сигурно плакаш ртв такса па и незнаеш колку 7 или 8 од такви како тебе не ја бива оваа држава само дај за серковците по буџетот се им е малку.
АКО НЕШТО НЕСАКАШ ДА ГО ГЛЕДАШ НЕМОРА И ДА ГО ПЛАКАШ ИМАШ ИЗБОР ВО 21 ВЕК СИ
--- надополнето: 11 септември 2012 во 23:39 ---
Абе дај не тропајте глупости, па МТВ имат најдобра ТВ програма од сите ТВ. Сител и Канал 5 да не имаат поубава програма што 24/7 дават турски серии. Моментално МТВ и Телма најмногу ги гледам од македноскиве канали. И не верувам дека сите ги имаат гледано Fringe, Supernatural, Gossip Girl итн.. Ако јас спуштам серии од интернет не значи дека сите спуштаат. Има многу луѓе кои сакат да гледаат серии, филмови и сл на ТВ :)
И не се само филмовите, МТВ има разновидна програма и полека полека се опоравува. Не може се наеднаш. И како што гледам рекламираат Лига на шампиони дека ќе даваат.
Само уабо би било да ги укинат оние владнини реклами зошто ми одат на нерви. Нека даваат ЕПП поубаво како порано.
Можат да ја укинат и кај нас РДТ ако се сменит законот и ако ја финансираат Владана. Ама тој модел баш и не се покажа претходно или можеби се беше до крадците во МТВ.
МРТВ СЕ ФИНАСИРА ДО ТАКСАТА И ПЛУС ОД БУЏЕТОТ ШТО Е СПРОТИВНО НА ЗАКОНОТ

Kajgana Shop

На врв Bottom