Србија ја поддржува Грција во “спорот’’ за името

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Ова веќе ни децата во 2-ро одделение не го користат, ама може во србија уште е во мода.

Готово крај. Клуч на темава, дечково си го кажа своето. И кажа решение за споров.

Се разбуди насмеан и запотен после а буразеру? :back:

И дајте едно :locked: за темава. :wink:

Далеку си ми од буразер, и далеку ќе бидеш со оваков муабет, те гледам нешо имиња а у Србија Србо Легенда а се кладам дека твоите се по потекло од Србија кои живеат овде, ти си завшрил средно школо тука, основно, градинка, Македонија ти дала место за живеење, Македонија ти дала све што е потребно на еден граѓанин, и ти сеа на оваков начин враќаш, ееееете тоа е проблемот кај вас Србите.. Господ гледа бе бро, враќа.. глеаш и сам колку и врати на Србија за сите лоши работи кои ги направија во последниве 20тина години.. се додека не ви дое памет дека Србија не е стварно до Пацифика, и дека не е цел свет Српски, Господ ќе ви враќа на соодветен начин... :back: no disrespect ... имам пишано и на еден претходен пост во Србија има една изрека која гласи "Ponosi se sa svojоm a tudje postuj" во превод, Гордејте се со своето но туѓото почитувајте го. А вие нит' се гордеете со своето нит' туѓото го поштувате, што е најтрагично посакувате нешто што е туѓо а тоа е една од главните БОЖЈИ ЗАПОВЕДИ.. идете контра на Бог. Он све тоа го глеа и гледате и сами како ви враќа.. Прво беше Р. Српска одземена, па после Далмација, па Црна Гора, па Косово, чеј сеа читам по нетов и маџариве се кренале горе во Сомбор.. па па па.. what's next?....
Нема везе.. биди ми поздравен "буразеру", и малце иди до твојата земја, па ако си имаш нешто грам човечки во тебе што е надвор од граница на национализам и читање бајки ќе сватиш дека многу сме подобри за разлика од Србија. во начин на живеење, реков и во претходниот пост, кај нас владата и другите од страна дупат, да не се они, оваа мала 2 милионска држава ќе цвета.

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Јеах реаинкарнација на Нострадамус , ко буквар ја знаеш цела моја фамилијарна историја . Не си голем патриот ако пљукаш све наоколу. Иначе у моја земја сум си не се брини ти . :helou:

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Извини другар, со овој пост се уверив со каков човек имам чест да разговарам. И извини уште еднаш али не си достоен со мене да седнеш на форумов да разговараш камо ли на маса очи во очи.
Све ми е веќе јасно и на повеќето на форумов т.е на сите им е јасно само што не се сите искрени ко мене т.е искрени се само нејќат да праат проблеми и да се расправаат на форум за глупи работи (сега ми е јасно зашто си ја исклучил репутацијата).. не сум Нострадамус, само сум искрен и немам влакна на јазикот го кажувам тоа што го мислам, и секој разумен човек би ти го кажал ова што ти го кажав јас, само што јас премногу искрено ти го кажав, бтв, да не бев во право немаше да ме банират од форумот кај што се дискутираше за Србија, ако мислиш да се вадиш дека не си ти или тие или кој и да сте, имам и скриншотови и сведоци кои ќе потврдат, али како и да е, јас знам во каква ситуација сум, знам во каква ситуација е Србија према Македонија и Македонија према Србија.. Само сакам да им објаснам на паметните луѓе на форумов, и луѓето кој си ја сакаат и почитуваат својата држава која им дала све да не паѓаат на Српски или какви биле таму Београдски провокации.. да си уживаат во животот во Македонија...............да ти кажам еден пример видов полно Албанци на форумов, кој со гордост се преставуваат како Македонци, значи ја ценат Македонија од една страна.. ја ценат со тоа што се благодарни на Македонија дека ги ишколувала и дека им дала живот да живеат, ете затоа Македонија ќе го признае уште 10000 пати Косово.) а ти со цел памет ми кажуваш на мене детски прикаски како ти си во своја земја.. мислиш глупи сме ние и не разбираме.. извини друже ако се најде навреден само јас премногу сум искрен и незнам да лажам. морам све што ми е терет на душа да го искажам.. поздрав и све најубаво. ;)

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Што кажа премногу искрено? Дека пивото не чинело ? Дека на сплав не чинело ? Ради тој сплав Белград е втор град по ноќна забава младичу . Дај не зезај .

Иначе у право си за една работа , сила Бога немоли , белки си го чул и тоа од дизелашите што си ги шамарал. :tv:

ПС: У врска со стилот

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Што кажа премногу искрено? Дека пивото не чинело ? Дека на сплав не чинело ? Ради тој сплав Белград е втор град по ноќна забава младичу . Дај не зезај .

Иначе у право си за една работа , сила Бога немоли , белки си го чул и тоа од дизелашите што си ги шамарал. :tv:

Аман бе другарче... до кога да се расправаме за глупи теми пичка му мајчина..., у право сум за сите работи, еве прва работа, ти мислиш дека јас се курчам со тоа што го кажав дека сум шамарал копуци во Београд?... Не бе брат, не се курчам туку они мене ме курчеа, а вакви филмови у стилот како јас се курчам дека сум шлапал некој и ти сеа како ми кажуваш "еј види го оној се курчи дека тепал а уствари нема везе" кај нас се пропала инвестиција одамна, си кажувам како што е, за алкохолот беше шала, ипак е вистина али беше во граница на шала... знам да ценам не се секирај, никад од живот не го заборавам Српскиот горки ликер такозван Пелинковац, вреди многу и многу пати ме спасил во период на депресија.... :smir:

Јас ти напишав доволно паметни и советни работи, ти се фати баш за тоа што беше напишано на шала, каде ти е остатокот од муабетот? нема везе не ме ни интересира ти реков, си кажав што мислам, а секој човек има свое право на мислење нели? :smir:...

е сеа да ти кажам нешо, батали Србија батали Македонија, фати и глеј кај да напраиш пари и да си обезбедиш иднина :smir:.. за твоите деца утреден да не трпат и да не ти бараат 200 - 300 денари за искачање.. а ти да немаш да им даеш... веруј ми нити Србија ќе ти помогне нити Македонија сам ако не си средиш.. Тоа што ќе ти остане од твоите.. тоа што го заработиле они брзо ќе го потрошиш ако веруваш во тие националистички срања и ако не се тргнеш еднаш засекогаш од нив.. ќе мислиш дека ќе ти помогне некој?.. хах.. знаеш и сам дека нема никој да ти помогне.. заеби муабети... ме боли глава, порано искрено и јас се замарав со вакви глупости, али сватив дека ништо не ми вредат само за џабе прсти кршење по тастатура и нервирање..

Ред, Рад и Дисциплина!.. таа треба да ти биде паролата. а не национализам и ширење меѓуетничка омраза со многу глупи и патетични постови на форумов со кој мислиш дека некој не сваќа дека ги ебеш у здрав мозок.. као на пример што покуша мене да ме сјебеш.. а уствари ти сам себе ебеш, само сите ти ќутат и не ти враќаат пошто не сакаат да се закачкаат на форум конташ?.. напраиле 100000 постови и сеа на пример се спукаат со тебе и одеднаш банирани од страна на администратор.. узалуд ќе им отидат постовите и потрошеното време.. затоа и ќутат сите.. не ти се замараат едноставно.. убаво ти реков погоре, немој да мислиш дека лошо ти мислам, иако не ги почитувам твоите мислења, како Православец те почитувам и ти си ми едноставно брат затоа и јадам гомна ко некој блесав овде...

Што се тиче за Бегиш... Ноќниот живот е многу јак, свирам јас секоја недела на Сплавот Колос, Екс Хевен на Ада Циганлија, и знам многу добро како е и колку е добро. Само што реков дека е многу скапо и дека има многу љангари што глумат мафијаши а уствари се бетер од мали деца, 2 шамара и дома на спиење.. па нека се шиша како сака после, не како Кнеле и Аркан туку како Чак Норис нека напраи фризура џабе му е.... тоа е тоа од мене, и ќе те замолам немој више со провокаторски фори и фазони... дај кажи нешто паметно солидно, има ли пичиња?, некој муабет да им свртиме џа бу,, наваму натаму... ова она.. некој алкохол да пивнеме.. да се зезаме, заеби национализам.. лоша болест е тоа, полоша и од ракот дури.. ајт у здравље

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
. дај кажи нешто паметно солидно, има ли пичиња?, некој муабет да им свртиме џа бу,, наваму натаму... ова она.. некој алкохол да пивнеме.. да се зезаме, заеби национализам.. лоша болест е тоа, полоша и од ракот дури.. ајт у здравље

Има , за Еxit и Нова Година од Хрватска ко мравки идат , за пиење ко хиени се не им даваат од дома. И дај прати инфо ако протече за кога Б.Синдикат ќе прават промоција на новиот албум отеков у чекање.:smir:

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Е ради вакви лажомани ко Дудуков темите идат у погрешна насока.

Чим прочитав баце дека 400 динари ги напраи 350 денари ја прекинав да те читам ;)

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
600 ден = 1150 дин скоро дупло 1 еур 115 динари србски така да во ниеден случај неможе да бидат 400 динари 350 денари банките и на граница сеуште го држат со сила на 99,89 динари

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Студирам во Београд, и ќе ти набројам не 1 него милион работи ако сакаш..
А за кој к.. тогаш студираш у Београд????? Ако ништо не чини таму од Ракија до Луѓе, дојди си тука у МК пак :toe:

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
А, бе секој знае дека Белград е пун со сељако-националшовинисти нишо ново...Иако има и фини ствари...Мене како град онака архитектура и урбанизам не ми се свиѓа многу е расцепкан и има оние одвратни ридови ама, не е катастрофа има во ред инфраструктура и некои институции. Но естетски и практично за живот не го бива. Ама, :toe: не бираш секогаш кај да живееш. На пример, 70% од жителите на Амстердам сакаат да се иселат од градот ама не го праваат тоа. Според некоја статистика Амстердам бил најсамоомрзен град у Европа.

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Е ради вакви лажомани ко Дудуков темите идат у погрешна насока.

Чим прочитав баце дека 400 динари ги напраи 350 денари ја прекинав да те читам ;)
Jaс сум овде од времето кога еврото беше 70 динари, па после нагло се качи до 90, па 100 и кусур, така да прочитај убаво дека имам наведено колку време сум овде и за тоа време како и што се дешавало..

А за кој к.. тогаш студираш у Београд????? Ако ништо не чини таму од Ракија до Луѓе, дојди си тука у МК пак :toe:
И за тоа имам наведено зашто студирам тука.. па ти сеа ако знаеш да читаш и сваќаш ќе сватиш све..

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Глупи сте бате поглупи нит имало нит ќе има.

B

Borg_Drone

Гостин
Бре, бре, бре тепачки, Чак Норис му удрил аперкат на Џејмс Бонд, Брус Ли воскреснал од мртвите а и во Белград е забележан човекот што ги носи кондурите на Мао Це Тунг и сега е мета на јапонската јакуза во Белград. Моторои, штрафови, мутери, дизелаши, безоловни, половни и.т.н.

Се на куп набројано, ништо паметно кажано за на крај да се јави некој кој го има на аватар Џон Дилинџер и со тоа самиот да испадне „торко“.Ја мрази Америка а велича американски гангстери од 30-тите. Генгста оро...

Што се однесува до темата, Србија ја подржувала и ќе ја подржува Грција особено сега кога се влошија уште толку односите поради Косово, но и Србија си е виновна за признавањето. Ние и не сме имале некогаш некоја добра врска на политички план со Србија, но вака обичните граѓани и ден денес си се почитуваат меѓусебно (Македонци и Срби), а и голем дел од Србите веќе не се замараат со Косово и знаат дека за голем дел од работите виновни се некои сосем други личности од нивната држава а исто така знаат и самите дека они како народ се најмногу виновни за состојбата на нивната држава.Исто како и кај нас што е народот виновен за одредени работи.

Со вакви „тае-квондо“ филмови и „Romeo must die“ се замараат само uber alles националисти.

Црквата ја поддржува Грција, голем дел од политичарите во Србија ја поддржуваат Грција, така да ова не е нешто ново.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Jaс сум овде од времето кога еврото беше 70 динари, па после нагло се качи до 90, па 100 и кусур, така да прочитај убаво дека имам наведено колку време сум овде и за тоа време како и што се дешавало..

Еврото 70 динари беше у 2004-та.
Е сеа, ако ти студиите си ги започнал со 13 години ондак ја стварно се повлекувам од случајов и дискусијава.

пс...ти за сеа збореше колку што кошта на сплавови, каде види чудеса па свириш секоја недела ... Ако свириш секоја недела ваљда нема да праиш грешки у чекори и да се бламираш. Али јебига, најјако е да си манга на форум ... па уште ако си 442 километри далеку, онда је све много боље ...

Kajgana Shop

На врв Bottom