Србија повторно во поход кон соседите

Член од
25 март 2012
Мислења
7.370
Поени од реакции
3.183
Учинокот на Србите е минимизиран, на Бугарите е преувеличен, додека на Албанците е премолчен и избришан.
Трите постоеле, дали Србите колеле наводни бугаромани или Бугарите колеле надовни србомани е прашање на перспектива, двете страни со населението во Македонија не се однесувале како со свој народ.
Учинокот на Албанците е премолчен и избришан? Од која пештера си ти?
Па целата историја што ја учите и знаете за албанците се сведува на напади на качачките банди, Али Ахмети, и смилковско езеро.
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
7.305
Поени од реакции
12.816
Тоа реченица "братски нож у грб" за БГ е риторика на една друга ваша соседка. Истата соседка користи и реченицата - ако не знаеш на кого да удриш,удри на бугарите..нема за сгрешиш. Тоа са тиja флоскули и митове и легенди, кои са се уште присутни пари едно близко минато, но немат ништо реално.
Тоа е факт, не ме интересира што кажуваат Србите.Во тој период освен чукање по рамо, и правање лице ништо друго не сме виделе од вас.Е тогаш најголемиот дел од населението било за вас, ете гледаш и до ден денеска за што ги сжетаат србоманите од типот на Јован Бабунски или гркоманите како Коте.Наместо братска помош сме добивале лажна надеж, што како што кажав е милион пати полоша од четничките ножеви и андартските чети.Ете затоа ве мрази народот тука најмногу.
 

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.429
Поени од реакции
5.796
Тоа е факт, не ме интересира што кажуваат Србите.Во тој период освен чукање по рамо, и правање лице ништо друго не сме виделе од вас.Е тогаш најголемиот дел од населението било за вас, ете гледаш и до ден денеска за што ги сжетаат србоманите од типот на Јован Бабунски или гркоманите како Коте.Наместо братска помош сме добивале лажна надеж, што како што кажав е милион пати полоша од четничките ножеви и андартските чети.Ете затоа ве мрази народот тука најмногу.
А што од другата страна каде што секој загинат бугарин во 1 Светска Војна е „македонска вина“, затоа што македонците ги внесоа на во војната и тоа на страна на Централните Сили? Тоа е без конкуренција најголемата нивна национална катастрофа, па тие треба да не мразат х50 за тоа.
Лажна надеж....што можеле да направат повеќе од тоа што го имаа? Да направат самоубиство и да одат против целиот свет ? И тоа не е вистина баш.....каде ВМОРО оперирало слободно? Каде се собирале парите? Од каде доаѓале војводи, обучени бугарски официри? Од каде се праќало оружје (често од Грција, но каналот за набавка бил од Бугарија)? Каде се бегало од сите зулуми и каде се населувале стотици илјади бегалци?
Толку била силата....не била желбата или пакоста.
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
7.305
Поени од реакции
12.816
Сакам да кажам народ што кога ќе му стисне ги чека со цвеќе, а на крај внуците и правнуците на истите имаат само канонада на плувачки кон нив.

Односите не биле секогаш идилични, но ако некогаш дошла историски било каква помош, подадена рака или било дадено прибежиште таа секогаш и исклучиво била од истокот. Е сега зошто и како си кажа Денко убаво.
Проклето да било тоа прибежиште каде што оделе нашите, да знаеле од денешна гледна точка, најголемиот дел попрво би одбрале да скапат во планините него ли да минат граница.
Ги навлекле на востание за на крај да бидат извисени,, им давале лажна надеж да се формираат чети а никогаш не влегла нивна војска тука да помогне, каде биле за време на илинденското востание.После тоа ги прават најголемите поделби кај македонскиот народ, еден со друг се убиваме како кучиња по улиците и тој тренд продолжува понатаму со години и сето тоа само заради бугарскиот двор.Епа затоа на крај добиваат кур, добиваат еден мал дел(Пиринска Македонија) и ги губаат сите војни понатаму па се до денес кога сеуште живеат со комплексите од минатите војни но не не забораваат нас и комплексот кон Македонија, до гомна се у гуша но првокациите се сеуште тука.
Пак ќе кажам проклети да бидат тие прибежишта и таа братска "помош"
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
7.367
Поени од реакции
21.197
Значи да не му се веруе на човек,значи која шизофрена појава се ова Албанциве....Абе до вчера у Југославија кукаа "за оловку се боримо" па да учеле на Албански по школите преку Ибрахим Ругова со пароли "Или ке се школуваме сите или никој" Отцепија територија од држава и направија импровизација,карикатура од држава и еве ти ги сега у трета друга држава стигнаа без ронка срам да бараат премиер Албанец.И замислете,истите тие говорат за поход на некоја си Србија кон соседите :pos: Бреее...образ ѓон
 

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.429
Поени од реакции
5.796
Проклето да било тоа прибежиште каде што оделе нашите, да знаеле од денешна гледна точка, најголемиот дел попрво би одбрале да скапат во планините него ли да минат граница.
Ги навлекле на востание за на крај да бидат извисени,, им давале лажна надеж да се формираат чети а никогаш не влегла нивна војска тука да помогне, каде биле за време на илинденското востание.После тоа ги прават најголемите поделби кај македонскиот народ, еден со друг се убиваме како кучиња по улиците и тој тренд продолжува понатаму со години и сето тоа само заради бугарскиот двор.Епа затоа на крај добиваат кур, добиваат еден мал дел(Пиринска Македонија) и ги губаат сите војни понатаму па се до денес кога сеуште живеат со комплексите од минатите војни но не не забораваат нас и комплексот кон Македонија, до гомна се у гуша но првокациите се сеуште тука.
Пак ќе кажам проклети да бидат тие прибежишта и таа братска "помош"
Која глупост. Кажи им на 2 милиони потомци на тие бегалци кои денес се во Бугарија дека ќе им било подобро на дедовците да не им бегаат таму. Кров над глава, леб, работа, спасен живот се тоа добиле таму. Бугарија им бил единствениот спас што го имале.
Глупи митови бугарите не насскале за востание,востанието било неизбежно. Ситуацијата вриела, прочитајго Чакаларов за текот на Смилевскиот конгрес. Самата организација влечела кон востание затоа што не можеле несметано веќе да шетаат по планините и дека борбите со труците се неизбежни.Помош од Бугарија не можела да дојде затоа што Бугарија е уште турски вазал, мала држава која што треба да војува против цела светска имеприја.
 

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.040
Поени од реакции
2.270
Тоа е факт, не ме интересира што кажуваат Србите.Во тој период освен чукање по рамо, и правање лице ништо друго не сме виделе од вас.Е тогаш најголемиот дел од населението било за вас, ете гледаш и до ден денеска за што ги сжетаат србоманите од типот на Јован Бабунски или гркоманите како Коте.Наместо братска помош сме добивале лажна надеж, што како што кажав е милион пати полоша од четничките ножеви и андартските чети.Ете затоа ве мрази народот тука најмногу.
Тебе може да не те интересира,но тоа е менталитетот во моментот.
Лажна надеж за? Многу удобно забораваш,дека елитата дошла от Македониja, коja се етаблира во Бугариja направи така да голем дел от интересите на Бугариja да бидат преокупирани со Македониja и еве например тотално батали една Егеjска Тракиja и тракиjците. Така да, ти се молам да не зборуваме празни работи, заштото баш македонците беха среде елитата во Софиja, за коja сега сакаш да ни продаваш дека ништо не сте видели от нас и само чукане по рамо.

Проклето да било тоа прибежиште каде што оделе нашите, да знаеле од денешна гледна точка, најголемиот дел попрво би одбрале да скапат во планините него ли да минат граница.
Ги навлекле на востание за на крај да бидат извисени,, им давале лажна надеж да се формираат чети а никогаш не влегла нивна војска тука да помогне, каде биле за време на илинденското востание.После тоа ги прават најголемите поделби кај македонскиот народ, еден со друг се убиваме како кучиња по улиците и тој тренд продолжува понатаму со години и сето тоа само заради бугарскиот двор.Епа затоа на крај добиваат кур, добиваат еден мал дел(Пиринска Македонија) и ги губаат сите војни понатаму па се до денес кога сеуште живеат со комплексите од минатите војни но не не забораваат нас и комплексот кон Македонија, до гомна се у гуша но првокациите се сеуште тука.
Пак ќе кажам проклети да бидат тие прибежишта и таа братска "помош"
Тоа са глупости, благо речено.
Даваш ли си сметка на колко километри от Истанбул (столицата на империjaта) е востанието во Одринска Тракиja например ?
 
Последно уредено:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.429
Поени од реакции
5.796
Тебе може да не те интересира,но тоа е менталитетот во моментот.
Лажна надеж за? Многу удобно забораваш,дека елитата дошла от Македониja, коja се етаблира во Бугариja направи така да голем дел от интересите на Бугариja да бидат преокупирани со Македониja и еве например тотално батали една Егеjска Тракиja и тракиjците. Така да, ти се молам да не зборуваме празни работи, заштото баш македонците беха среде елитата во Софиja, за коja сега сакаш да ни продаваш дека ништо не сте видели от нас и само чукане по рамо.
Тоа е нешто што малку луѓе го сфаќаат. Македонците беа тие што ја креираа политиката на Бугарија кон Македонија.Заради тоа и толкавата фиксација на Бугарија со Македонија. А реално што нуди Македонија? Планини, не нарочито плодна земја, етнички мешана територија и Солун кој што и онака во сите можни поделби на територија или останувал турски или грчки. Значи ништо, ама апсолутно ништо тие не добиваат со Македонија.
Додека Бугарија искрвари за реално слепото црево Македонија, ја изгуби Егејска Тракија преку која што и беше осигуран пристап на второ море и за малку ќе останеше без јужна Добруџа која што ја прави Бугарија денес светски играч во производството на храна и додава уште 50-100км море.


Тоа са глупости, благо речено.
Даваш ли си сметка на колко километри от Истанбул (столицата на империjaта) е востанието во Одринска Тракиja например ?
Вистина, зошто Бугарија тогаш не интервенира во Преображенското востание? И таму да не беа македонците случајно?
 
Член од
17 август 2011
Мислења
6.323
Поени од реакции
9.966
Учинокот на Албанците е премолчен и избришан? Од која пештера си ти?
Па целата историја што ја учите и знаете за албанците се сведува на напади на качачките банди, Али Ахмети, и смилковско езеро.
Види да правевте уметнички дела како уметници ќе ве учевме :icon_lol:
 

Стев

Word Bearer of the New World Chaos
Член од
19 декември 2019
Мислења
2.586
Поени од реакции
2.450
Ќе претпоставам дека овде е правото место да го постирам ова?
haha.jpg
1593453366773.png
О така ви треба гркомани српски посрани едни.....
 
Член од
19 септември 2009
Мислења
4.761
Поени од реакции
4.319
Ќе претпоставам дека овде е правото место да го постирам ова?
Прегледај го приврзокот 257150
Прегледај го приврзокот 257151
О така ви треба гркомани српски посрани едни.....
ахаххах :)

овва па кога ке видам статус на фб па копиран, па разочаран, па колку има само за бугарско море, охрид и што ја знам...

Инаку за твоја информација прв пат прошло леот бев на утакмциа Олимпијакос-Звезда, тоа поштовање и пречек кој го доживеав не сум го доживеал од роднини кога сум им бил на гости.
 
Член од
6 февруари 2011
Мислења
128
Поени од реакции
303
ахаххах :)

овва па кога ке видам статус на фб па копиран, па разочаран, па колку има само за бугарско море, охрид и што ја знам...

Инаку за твоја информација прв пат прошло леот бев на утакмциа Олимпијакос-Звезда, тоа поштовање и пречек кој го доживеав не сум го доживеал од роднини кога сум им бил на гости.
Му кажа дека си од Куманово Македонија ?
 
Член од
1 март 2010
Мислења
7.308
Поени од реакции
13.178
Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.340
Во исто време, Србите немаат проблем со Бугарите.


Белград благодарен за континуираната бугарска подршка на евроинтеграцијата
....................

Селаковиќ се заблагодарил на континуираната поддршка на Бугарија во процесот на евроинтеграција на Србија и го истакнал интересот на Србија за понатамошна соработка на планот на пренесувањето на бугарските искуства од процесот на пристапување во ЕУ, како и потребата за директни контакти меѓу министрите на двете влади одговорни за важни прашања во процесот на евроинтеграцијата, соопштија од српското МНР.......

https://nezavisen.mk/belgrad-blagodaren-za-kontinuiranata-bugarska-podrshka-na-evrointegracijata/
 

Kajgana Shop

На врв Bottom