Србија заради споменикот на Албанците се заканува со рушење и воена интервенција

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.576
Da , raduvaj se ti , samo prodolzi vaka preku PC da se raduvas , a te siluvat kako sakat vo tvojata drzava so pravdata :pos: :pos: :pos:
Последното силување во мојата држава, колку што памтам е кога пред еден месец храбриот албански маченик и другарите, силуваа медицинска сестра каурка.
Е сега силувањето на правдата е факт, но доаѓаат времиња кога Македонецот ќе ја земе правдата во свои раце и правдата која го дозволува овој систематски албански терор, ќе биде минато.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Eve ti se ispolnilo zelbata i ti "cestitam" samo tebe deka primetiv so netrpelivost go cekase ovoj moment :)
Se mi izgledase po tvoite komentari deka si ocekuval uste nekoja pogolema akcija (tepanje , pukanje po Albanci itn) , samo ete ... pomina i toa bez akcii :)
Треба да се засрамиш, уште еднаш се докажа дека сте пички, е па жалам, Србија не е Македонија..(y)

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Треба да се засрамиш, уште еднаш се докажа дека сте пички, е па жалам, Србија не е Македонија..(y)
Mene seto ova mi izgleda kako dobar cekor kon internacionalizacija na Presevskata dolina :) super Trik i se mislam deka uste nisto ne e zavrseno so ova denes sto se slucilo ,
уште еднаш се докажа дека сте пички,
1% Albanci ili kolku ziveat vo Srbija denes , i sto si ocekuval ? I pazi na recnikot deka jas ne te vregav tebe , me razbra !?

Da te potsetam pred malku vreme vo Skopje :

POKOLJ U NAJAVI: 300 huligana krenulo na Skoplje!

Oko tri stotine huligana iz Srbije kreće večeras put Makedonije kako bi se obračunali s lokalnim Albancima http://www.kurir-info.rs/pokolj-u-najavi-300-huligana-krenulo-na-skoplje-clanak-459424
Odgovorot go dobija utredenta :

Novi incidenti u Skoplju: izbodena tri srpska navijača!

U Skoplju pretučena petorica navijača Srbije
Itn ;)

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
Genti. И ние не ги сакаме многу многу Србите, ама, како беше онаа народната... твојот непријател е и мој непријател. Тука се слагаме :D
--- надополнето: 20 јануари 2013 во 18:38 ---
1% Albanci ili kolku ziveat vo Srbija denes , i sto si ocekuval ? I pazi na recnikot deka jas ne te vregav tebe , me razbra !?
А ана ема учк и останатите паравојски каде се ? :D Пуштија србите 250 души, и оп исчезнаа.
--- надополнето: 20 јануари 2013 во 18:40 ---
Da , raduvaj se ti , samo prodolzi vaka preku PC da se raduvas , a te siluvat kako sakat vo tvojata drzava so pravdata :pos: :pos: :pos:
Радувајте се и смејте се додека можете ;) Еден ден тоа што се случи денес на прешево ќе се случи и тука :) А знаеме за што сте способни да силувате, невини, беспомошни и помалубројни ;)

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Малку долго им требаше, дали е во прашање некое домашно сценарио за рејтинг како што си прават нашиве гомна од политичари или стварно требаше да се испита теренот пред да се отстрани ова срање стварно незнам, битно на крај го однесоа. Инаку не можам а да не приметам дека во последно време српската политика многу ми е слична на нашата, лузерско попуштање на некое диво племе и покрај тоа што се во таков број и токлку наоружани Србите е срамота.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Некои пробуваат да го омаловажат овој чин со коментари од типот „Нив Косово им го земаа сеа се дуваат со еден споменик од Прешево што тргнале“. Не е така, ги знаеме ние нив, не знаат за СТОП, им даваш прст сакаат рака цела, да не им го тргнеа овој ќе продужеа, ние Скендербег го дозволивме, никна Хасан Приштина, а кој л исе уште ќе никне. Ова е порака, Косово можеби го земавте, Јужна Србија не ја барајте.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Некои пробуваат да го омаловажат овој чин со коментари од типот „Нив Косово им го земаа сеа се дуваат со еден споменик од Прешево што тргнале“. Не е така, ги знаеме ние нив, не знаат за СТОП, им даваш прст сакаат рака цела, да не им го тргнеа овој ќе продужеа, ние Скендербег го дозволивме, никна Хасан Приштина, а кој л исе уште ќе никне. Ова е порака, Косово можеби го земавте, Јужна Србија не ја барајте.
Мала исправка Косово иако е доминантно Албанско(со население) него го зеде НАТО а не Албанците сами ............... после страотно 3 месечно бомбардирање на Србија од страна на НАТО-пактот каде што со најсовремено оружје беа бомбардирани и воени но исто така и цивилни објекти згради, телевизиски станици, мостови, фабрики и.т.н. Србија беше приморана да капитулира и да потпише договор со кој нејзината армија, полиција и целокупна администрација ќе се повлече од границите на јужната покраина ........... бомбардирањето како што се сеќавам почна крајот на март(1999) и траеше се до 10 јуни кога се потпиша Кумановскиот договор и истовремено сопре бомбардирањето врз Србија и започна повлекувањето на Србите т.е. Српската војска и полиција од Косово !

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Мала исправка Косово иако е доминантно Албанско(со население) него го зеде НАТО а не Албанците сами ............... после страотно 3 месечно бомбардирање на Србија од страна на НАТО-пактот каде што со најсовремено оружје беа бомбардирани и воени но исто така и цивилни објекти згради, телевизиски станици, мостови, фабрики и.т.н. Србија беше приморана да капитулира и да потпише договор со кој нејзината армија, полиција и целокупна администрација ќе се повлече од границите на јужната покраина ........... бомбардирањето како што се сеќавам почна крајот на март(1999) и траеше се до 10 јуни кога се потпиша Кумановскиот договор и истовремено сопре бомбардирањето врз Србија и започна повлекувањето на Србите т.е. Српската војска и полиција од Косово !
Го знам јас ова многу добро, на 24 март 1999 почна бомбардирањето, го памтам датумови и во сон да ме прашаш. Денови кога не знаевме дали најблиските ни се живи или не. Но без разлика, како што го добија Косово со помош на НАТО, зошто да не го добијат и јужниот дел со помош од истите?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Го знам јас ова многу добро, на 24 март 1999 почна бомбардирањето, го памтам датумови и во сон да ме прашаш. Денови кога не знаевме дали најблиските ни се живи или не. Но без разлика, како што го добија Косово со помош на НАТО, зошто да не го добијат и јужниот дел со помош од истите?
Тоа би бил голем преседан, не дека не беше голем преседан и тоа што го направија НАТОвците во 1999, но уште и јужна Србија да сакаат да ја лапнат е тоа би создало турбуленции од многу широк карактер, а мислам дека западот моментално и не е многу расположен да игра дадилка и да заштитува некого тука, под тоа заштитува мислам на Албанците, бидејќи они нели се секогаш ’’угнетените‘‘ и никој друг !

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
И во Прешево има споменик на Скендербег , и тоа во дворот на државно средно училиште.

Не се откажуваме се додека не се постави повторно споменикот на ОВПМБ и ќе се постави.

Исто се случило и со Скендербег. Во 1980-та било променето името на средното училиште , од Скендербег во 25 мај. А споменикот на Скендербег го снашло истото што го снајде денеска споменикот на ОВПМБ.

Но конечно , во 2006-та повторно е вратено името на училиштето , нема веќа 25 мај , туку повторно СКЕНДЕРБЕГ , а поставен е и споменикот.

На истото средно училиште учат и ученици срби.

Прешевската долина не ја бараме , таа ја имаме. Заедно со десетина други споменици низ Прешево и Бујановц.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
На истото средно училиште учат и ученици срби.

Прешевската долина не ја бараме , таа ја имаме. Заедно со десетина други споменици низ Прешево и Бујановц.
Трк по метадонот нонеен...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Србија уште еднаш докажа дека има муда за се и сешто, и не се пички како нашите власти во Скопје.
Нема споменик на ОНА во ниеден плоштад во Македонија.

А споменикот на ОВПМБ беше на самиот плоштад , се работи за град , а не за село.

Иначе по селата во Прешево и Бујановц има споменици на УЧПМБ , и нив жандармеријата не сака да ги види.

Муда , богами нашите власти очигледно поголеми ги имаат него србите , пошто кај нас нити се осмелуваат да постават по градските плоштади споменици на ОНА.
--- надополнето: 20 јануари 2013 во 21:01 ---
Знам бе , демек многу мушки изиграваат овие , па треба потврди презимиња да имаат , не им личи тоа ДачиЌ.

Еве и други споменици кои ДачиЧ треба да ги сруши во неговата србија , а сепак немаат муда ни да ги спомнат:

Спомениците за кои збор не се слуша.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom