Србија заради споменикот на Албанците се заканува со рушење и воена интервенција

Статус
Затворена за нови мислења.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
I sega puno so bratot @darania ke zabegaat od temata posto detskite tezi im padnaa vo voda...i taka slavno ke pocnaat da filmaat kako Kosovo i Albanija ti se najubavite drzavi u Evropa.... veke videno....Nego ajde toa spomenikot neli go urivaat...da pogleame malku seir i nie.....eve ja ke platam za nafta za buldozerot...... :)

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
„Дали Ш има оружје и е спремен да убива срби?“ Напраи анкета и во „Мајски цвет“ ако сакаш........не мора нив да ги прашуваш....

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Викаш ???
Епа зашто тогаш Србија денеска не се протега на запад до Карловац и Карлобаг, зашто Србите од Српска Краина ги истераа и зашто на Србите од Република Српска не им даваат да се отцепат од БиХ ???
Зашто тогаш Леринско, Костурско и.т.н. не се дел од Македонија, зашто и Пирин не е дел од МКД, аха а и Пустец и сл. ???
Зашто и Мостар денеска не е дел од Хрватска туку сеуште е во БиХ, нели таму Хрватите се мнозинство ??
Па и една четвртина од сојузните држави во САД треба да се припојат кон Мексико ........... ако така ги гледаме работите ......... нели !!!

Не можат, немаат подршка, немаат моќ, доволно причини........

туку кажи ти: ако САД на пример ќе ви вика вам дека ќе ви ја врати егејска Македонија само за ќеф, дали ти ќе прифатеше?

Но пак ние албанците сме пример различен во целиот свет, се разликуваме со контести и со многу други работи......
Албанците од Косово имаа право на независност како сите други балкански ексју народи......
Косово исто како Македонија се окупирано од страна на србите..........

Не го спомнуај Пустец жити бога, сигурно кинези има повеќе во Албанија отколку македонци......

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
I sega puno so bratot @darania ke zabegaat od temata posto detskite tezi imj padzaat u voda...i taka slavno ke pocnaat da filmaat kako Kosovo i Albanija ti se najubavite drzavi u Evropa.... veke videno....Nego ajde toa spomenikot neli go urivaat...da pogleame malku seir i nie.....eve ja ke platam za nafta za buldozerot...... :)
Човек кога ги чита Албанските членови од форумов за миг посакува да се пресели да работи и живее во Албанија или Косово .................. а шо да не .............. :pos:

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Човек кога ги чита Албанските членови од форумов за миг посакува да се пресели да работи и живее во Албанија или Косово .................. а шо да не .............. :pos:
Кога јас сум пишувал нешто за Албанија или Косово??
Па и навистина ви требаат информации друго од српските медиуми, секогаш сум рекол дека вие од српските медиуми сте отруени......

Но факт е дека работите во Албанија се подобруваат, а во Македонија се уназадуваат.......

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Не можат, немаат подршка, немаат моќ, доволно причини........

туку кажи ти: ако САД на пример ќе ви вика вам дека ќе ви ја врати егејска Македонија само за ќеф, дали ти ќе прифатеше?

Но пак ние албанците сме пример различен во целиот свет, се разликуваме со контести и со многу други работи......
Албанците од Косово имаа право на независност како сите други балкански ексју народи......
Косово исто како Македонија се окупирано од страна на србите..........

Не го спомнуај Пустец жити бога, сигурно кинези има повеќе во Албанија отколку македонци......
Косово беше САП(Социјалистичка Автономна Покраина) во рамките на СР Србија во таа бивша СФРЈ .......... значи Покраина и Република не е исто, Македонија беше СР(Социјалистичка Република) една од шесте федерални единки/Републики од екс-ЈУ и имаше потполно легитимно право со референдум да се отцепи од СФРЈ и така и си бидна !
Инаку што се однесува до промените на границите јас сум против таквите работи ниту ми/ни се потребни Костури и Лерини, ниту пак сакам некој да ги отцепува Тетово, Гостивар, Струга и сл. од денешниве граници на Република Македонија !
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 21:34 ---
Кога јас сум пишувал нешто за Албанија или Косово??
Па и навистина ви требаат информации друго од српските медиуми, секогаш сум рекол дека вие од српските медиуми сте отруени......

Но факт е дека работите во Албанија се подобруваат, а во Македонија се уназадуваат.......
Албанија и Косово отсекогаш биле дну-дна уназадени, а дека и Македонија се уназадува и тоа е точно но тука многу фактори играат улога ............... пред се поради лошата политика на Македонските партии(и двете) !

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Tocno ...Vo Albanija kako stojat rabotie duri i restrikcite za struja ke prekinat ... Neka toa pa i pekari za torti koa ke otvorat e tek togas....:)

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Косово беше САП(Социјалистичка Автономна Покраина) во рамките на СР Србија во таа бивша СФРЈ .......... значи Покраина и Република не е исто, Македонија беше СР(Социјалистичка Република) една од шесте федерални единки/Републики од екс-ЈУ и имаше потполно легитимно право со референдум да се отцепи од СФРЈ и така и си бидна !
Инаку што се однесува до промените на границите јас сум против таквите работи ниту ми/ни се потребни Костури и Лерини, ниту пак сакам некој да ги отцепува Тетово, Гостивар, Струга и сл. од денешниве граници на Република Македонија !
Кој ја доделуваше титулата да биде автономна или република??? некој врховен светски суд???
Мене не ме интересира каков статус имало Косово, имаше обиди да се признае како 7 република но не прифатија......
Ме чуди зошто Македонија да е прифатена како република а Косово не?

Си против затоа што знаеш дека е мое прашање со кое го објаснувам моето мислење, а не дека самиот си против тоа, а камоли обичниот македонец....
И јас не сум за поделби, но кога некој народ е потиснат и живее како народ од втор или трет ред тогаш треба да се преземе нешто........затоа се случи Косово, албанците превземаа нешто против дискриминацијата.......

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Кој ја доделуваше титулата да биде автономна или република??? некој врховен светски суд???
Мене не ме интересира каков статус имало Косово, имаше обиди да се признае како 7 република но не прифатија......

Си против затоа што знаеш дека е мое прашање со кое го објаснувам моето мислење, а не дека самиот си против тоа, а камоли обичниот македонец....
И јас не сум за поделби, но кога некој народ е потиснат и живее како народ од втор или трет ред тогаш треба да се преземе нешто........затоа се случи Косово, албанците превземаа нешто против дискриминацијата.......
Македонија е светлосни години пред Косово и Албанија т.е. беше ............. поготово Косово тоа и во времето на екс-ЈУ како и сега е дну-дна !
А каков интерес би имал јас како еден просечен рандом Македонец ако да речеме утре таму некојси Костур или Лерин или Пустец и сл. влезат во територијата на МКД, мислиш дека се замарам со такви глупи ствари, абе доста со тие прекројувања на граници смешно е веќе ........ само мали деца(од било која нација) се палат на тие ствари како и Албанци(од било која возраст) секако !
Во време на наука, технологија, електроника и сл. некој сеуште да се замара со прекројување на границите и да сонува за некакви големи и етнички држави е навистина смешно ........ сум за секој да има права без разлика на национална, религиска и било каква друга припадност, но за сепарација на делови од државата, за прекројувања на граници сум против и мрзам деформирани мутанти кои тепаат беспомошни деца и баби по улици и автобуски !

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
А каков интерес би имал јас како еден просечен рандом Македонец ако да речеме утре таму некојси Костур или Лерин или Пустец и сл. влезат во територијата на МКД, мислиш дека се замарам со такви глупи ствари, абе доста со тие прекројувања на граници смешно е веќе ........ само мали деца(од било која нација) се палат на тие ствари како и Албанци(од било која возраст) секако !
Во време на наука, технологија, електроника и сл. некој сеуште да се замара со прекројување на границите и да сонува за некакви големи и етнички држави е навистина смешно ........ сум за секој да има права без разлика на национална, религиска и било каква друга припадност, но за сепарација на делови од државата, за прекројувања на граници сум против и мрзам деформирани мутанти кои тепаат беспомошни деца и баби по улици и автобуски !
Се согласувам со тебе, дека со почитување на различниот, со почитување на неговите права се решаваат проблемите во Балканот......
Но кога одредени држави не сакаат да ги прифатат правата на другиот, тогаш се случува Косово.... а не дека некој има сништа за тоа........
Да имаа добар живот албанците во Косово немаа со прст да мрдат во правец кон војна......

Но се појавува друг парадокс, македонците имаа добар живот во Југославија, но пак бараа независност, нели бевте од 21век....... или ова временско обележје не важи за сите?

Албанците не работат на прекројување на граници, туку работат за да се подигнат во местото каде им е ......
Замисли во време на наука и технологија уште зборуваме за граѓански права, уште зборуваме за расисти, уште зборуваме за дискриминација......

Мило ми е што си за да има исти права за сите, но изгледа имаме многу работа ако сакаме да имаме истомисленици.......

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Се согласувам со тебе, дека со почитување на различниот, со почитување на неговите права се решаваат проблемите во Балканот......
Но кога одредени држави не сакаат да ги прифатат правата на другиот, тогаш се случува Косово.... а не дека некој има сништа за тоа........
Да имаа добар живот албанците во Косово немаа со прст да мрдат во правец кон војна......

Но се појавува друг парадокс, македонците имаа добар живот во Југославија, но пак бараа независност, нели бевте од 21век....... или ова временско обележје не важи за сите?

Албанците не работат на прекројување на граници, туку работат за да се подигнат во местото каде им е ......
Замисли во време на наука и технологија уште зборуваме за граѓански права, уште зборуваме за расисти, уште зборуваме за дискриминација......

Мило ми е што си за да има исти права за сите, но изгледа имаме многу работа ако сакаме да имаме истомисленици.......
Зависи кој како ги гледа работите ........... секакви луѓе има !
Инаку ЈБГ дискриминација имало, има и ќе има .......... па и јас како Македонец честопати се чувствувам дискриминиран и тоа во својата држава .......... и според тебе што треба да правам да заминам во планина со пушка на рамо ??? НЕ
Секој човек треба да се бори пред се како индивидуа, па по можност и групно НО во рамките на институциите какви и да се ......... сум за права и за демократија за секого, но сум против секакво насилство а работи какви што се замислувања на големи и етнички држави ми се смешни !

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Зависи кој како ги гледа работите ........... секакви луѓе има !
Инаку ЈБГ дискриминација имало, има и ќе има .......... па и јас како Македонец честопати се чувствувам дискриминиран и тоа во својата држава .......... и според тебе што треба да правам да заминам во планина со пушка на рамо ??? НЕ
Секој човек треба да се бори пред се како индивидуа, па по можност и групно НО во рамките на институциите какви и да се ......... сум за права и за демократија за секого, но сум против секакво насилство а работи какви што се замислувања на големи и етнички држави ми се смешни !
Не си доволно дискриминиран, затоа не земаш пушка и под нозе планина.....
Пушката за ќејф не се зема во раце, и никој не сака војна...

Како да се бориш во рамките на институциите кога тие институции ја прават дискриминацијата.....

Насилството е последица, скоро секогаш е така......

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Не си доволно дискриминиран, затоа не земаш пушка и под нозе планина.....
Пушката за ќејф не се зема во раце, и никој не сака војна...

Како да се бориш во рамките на институциите кога тие институции ја прават дискриминацијата.....

Насилството е последица, скоро секогаш е така......
Па и ти не си дискриминиран ........... барем не денеска ........
Истите права кои ги имам јас ги имаш и ти .......... кое е тоа право кое го имам јас ете како припадник на мнозинската заедница, а го немаш ти како припадник на втората по големина заедница во државава .......... јас такво право не познавам .......... па и крај краева во оваа држава не живеат само Македонци и Албанци има и минимум 10% останати малцинства а тоа во бројки се 200 илјади народ и тие си ги заслужуваат своите права зарем не !

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392

Партизаните ја делеа....
Македонците беа на страната на партизаните,вие бевте балисти......
Башка,Косово беше дел од Србија,а доби статус на САП во рамките на Србија поради својот етнички мешан карактер,исто како и Војводина.
Македонците беа еден од народите,вие народности.....сепак таа држава беше Југославија....
--- надополнето: 4 јануари 2013 во 00:24 ---
Потоа противзаконски беше укината автономијата на Косово , со тоа се самоубија, и затоа денеска Косово е Република.

.
Тоа е тоа......затоа и Милошевиќ го изгуби Косово.
Со своите глупости направи практично србите во Хрватска да се на работ на исчезнување, во БиХ војна од која никогаш нема да се опорави таа "држава" и го изгуби Косово.
Србите не требаше да го предадат во Хаг,требаше како Чаушеску да го стрелаат за се што направи.Ај што сите комшии проба да ги уништи и уназади,но најмногу штета сепак му направи на сопствениот народ.

Таа политика,сите мерки и политики што ги наброја ти и се применувале од 88-89 натаму,ако сакаа да им успее на Србите требаа да ја направат уште во 50тите,а не во 89 година.
Тоаш ќе имаа и време да го направат тоа,а и никој немаше да ги чепне.Југославија тогаш беше доста силна држава,а на никој од големите силе немаше да им биде на крај памет да се расправа со Југославија за таму некои албанци.

Во 89 година веќе беше прекасно за такви работи,Тито избра друг пат 40 години пред тоа.Веќе се водеше долги години политика на интеграција со која и до некаде им се даваше автономија на Албанците....
Не премногу,за да не аздисате,ама доволно колку да нема никаков основ за бунтови и отцепувања.
Да не ја укинеше Милошевиќ автономијата на Косово и барем да држаше статус кво таму, денес Косово сеуште ќе беше дел од Србија.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Е, пошто сте офтопик ајде да ве банираме?

Не можете без бебиситери ли што е работава, ајде вратете се на тема.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom