Спортски web портали во државава

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Тешко вам... му напнавте на ганер мкд за шегата... туку толку ви сече кога се нафативте да обвинувате без основа, ај да видам кој од вас сака да постира на спортденес нека ми пише, ќе му средам веднаш, нека објавува куп статии за кратко време и да го видам колку грешки ќе направи од преводот.

Ај чисто за споредба ...колку статии дневно има на спортденес а колку на другите сајтови за таа намена?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Тешко вам... му напнавте на ганер мкд за шегата... туку толку ви сече кога се нафативте да обвинувате без основа, ај да видам кој од вас сака да постира на спортденес нека ми пише, ќе му средам веднаш, нека објавува куп статии за кратко време и да го видам колку грешки ќе направи од преводот.

Ај чисто за споредба ...колку статии дневно има на спортденес а колку на другите сајтови за таа намена?
Како прво, чим некој се нафатил да има таква страна и сака да стекне реноме низ македонскиот сајбер простор, треба да знае дека мора да ги запазува сите критериуми. Кој сака да чита „Мсеи вчрва постигуна дав гола“ и слични статии?
Па подобро нека постираат помалку и нека постираат квалитетно. Под постирање помалку и квалитетно мислам и на „жута штампа“. Не мора да го постираат секој новинарски производ на малиот мозок, во стил овие затрчани по оној, овие затрчани по овој а менаџерот на екипата веќе рекол не ми треба тој или па нема никаква изјава од клучно лице во статијата. Ама ако веќе некој прави вакви грешки нека се сноси со последиците (критиките).

Истово се случува и со сајтот Точка. Како 15 годишни деца да се редактори.

Да не се сфатиме погрешно, јас сум за што повеќе сајтови од македонско потекло од секаков вид, но тоа не значи квалитетот да е сведен на 0.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069

Не е тоа оправдување.
На форумов 14 годишни деца пишуваат огромни постови секој ден, без толкави печатни грешки.

Како може да пишат "најдобар фудбалЕР", тоа се додадени две НАМЕРНИ букви од неписмен човек, ем македонски неписмен, ем англиски неписмен.

Знаеш кој човек може да направи таква грешка само?

Име презиме: Google Translate.

Затоа, не ги брани, аматери се очигледно. : )

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Епа не внимаваат... сега ќе си трпат, тоа е, и во право си Мац, има и 13 годишни деца на форумов кои се со светлосни години подобри од некои - новинари.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.781
Поени од реакции
9.596
Јас како претставник на редакцијата на Спорт Денес, заедно и со остантите кои ја уредуваме страната, ги прифаќаме вашите Критики во однос на правописните грешки. Точно е дека не сме професионални новинари, туку сме ентузиасти кои сакаат да го збогатат македонскиот сајбер простор со спортски вести кои ќе ги добивате многу побрзо од останатите сајтови. Вашите критики ги сваќаме како добронамерна порака, освен одредени заебанти кои знаат да Критикуваат а немаат ништо во животот направено т.е Критиките се нивна професија, а не хоби. Ние секој ден се обидуваме да се поправиме, но имаме и ред други работи кои не ни дозволуваат 2 пати да ја прочитаме напишаната статија. Секојдневно гледаме најбрзо да ги известиме актуелните вести од спортот. Сигурно тие што не следат добро знаат дека во денот на страната има 40+ статии, нешто што сите спортски сајтови заедно во денот го остваруваат. Се надеваме дека со преговорите кои ги правиме, наскоро Спорт Денес ќе стане вистински синоним за спортско известување и ќе имаме професионална редакција каде без грешки и ненамерни лапсузи статиите ќе изгледаат многу подобро од сега. Уште еднаш ви се заблагодаруваме за сите добронамерни Критики, а на хејтерите би им порачале да направат нешто подобро па да си ги мериме...силите.

Член од
22 ноември 2010
Мислења
384
Поени од реакции
11
Јас како претставник на редакцијата на Спорт Денес, заедно и со остантите кои ја уредуваме страната, ги прифаќаме вашите Критики во однос на правописните грешки. Точно е дека не сме професионални новинари, туку сме ентузиасти кои сакаат да го збогатат македонскиот сајбер простор со спортски вести кои ќе ги добивате многу побрзо од останатите сајтови. Вашите критики ги сваќаме како добронамерна порака, освен одредени заебанти кои знаат да Критикуваат а немаат ништо во животот направено т.е Критиките се нивна професија, а не хоби. Ние секој ден се обидуваме да се поправиме, но имаме и ред други работи кои не ни дозволуваат 2 пати да ја прочитаме напишаната статија. Секојдневно гледаме најбрзо да ги известиме актуелните вести од спортот. Сигурно тие што не следат добро знаат дека во денот на страната има 40+ статии, нешто што сите спортски сајтови заедно во денот го остваруваат. Се надеваме дека со преговорите кои ги правиме, наскоро Спорт Денес ќе стане вистински синоним за спортско известување и ќе имаме професионална редакција каде без грешки и ненамерни лапсузи статиите ќе изгледаат многу подобро од сега. Уште еднаш ви се заблагодаруваме за сите добронамерни Критики, а на хејтерите би им порачале да направат нешто подобро па да си ги мериме...силите.
ауууу немој еј! :tapp::tapp: :pos2::pos2::pos2:

кажи ми бе со кој мозок ставивте еднаш вест за малдини која пола беше на булгарски?
кажи ми кажи ми стварно кажи ми!

факт е дека ве читаат 1.мали деца, 2.забегани ликови и 3.некои што не разбираат англиски...уствари тие што не разбираат англиски влегуваат у првите две точки

најдобро би било еднаш за секогаш да се откажете од страната, пошто стварно не ве бива!

а и не сум некој хејтер да хејтувам све али стварно вие сте... :(:( за жалење

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
факт е дека ве читаат 1.мали деца, 2.забегани ликови и 3.некои што не разбираат англиски...уствари тие што не разбираат англиски влегуваат у првите две точки
Штотуку на сите основи се квалификуваше за 2та твоја точка.

Не навистина... што ти е конкретниот проблем тебе - не за спортденес туку што си конфузен и секаде прокламираш бугарска супериорност...

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Другар, сите велат дека напорот се цени, ама напорот нема да ти донесе посетители.
Посетители ќе ти донесат квалитетните статии, верувал ти или не.

Една добра статија вреди колку 40, можеби и многу повеќе лоши, со печатни грешки или преведени од преку Google Translate. Знам како е да мораш да освежуваш страна со статии секој ден - ама посетителите не сакаат брзи шпекулации, туку проверени информации, во светот на спортот.
Мене не ми сметаат печатни грешки, хеј, на секој му се случуваат и само некој што цепидлачи би се замарал заради нив...ама кога ќе видам дека статија е пишувана со Google Translate, е тоа е голем минус за страницата, а богами и целата редакција. Сепак, барем за тоа можеме да се согласиме дека не е во ред. :)

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Обидете се да нема спам во коментарите на вашите статии на ФБ, како
eeeee moreee cigannn edennnnn
auuu da.
HAHAHA ANE NA DEDO A XAXAXXAXAXAXA
znam zosto..oti koga si bil mal ti go brisela GAZETO,mnogu si kakal...:)))
Има и од типот пуши или Forza, Visca, Hala, блаблаблабла (интер, јуве, милан, барса, реал м.......... итн)
и така натаму.

За страната конкретно, со тек на време ќе се оправите, се надевам.
Не сте лоши. Бар не колку sportskoInfo која страна верувам е од 5-6 годишни деца.
Објавуваат вести после 2-3 дена. И доста везвезни ствари има.

Г

Грејвдигер

Гостин
Треба преведувачите да си ги потсредите прво, па после да објавувате по 40+ статии како што велиш. Квалитет, а не квантитет. И нека го прочитаат два пати текстот пред да го објават. Јест да сите правиме печатни грешки дали од незнаење или ненамерно, ама за еден таков голем сајт како што и ти самиот го претставуваш е срамно да се прават вакви грешки. Како што може да забележам повеќето се преведени од некои српско-хрватски сајтови, па затоа нека обрнат внимание кога ги пишуват имињата за тренерот на Партизан да не го направат уште еднаш женско. :)

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.748
Поени од реакции
22.961
Да не испадне реклама, ама www.sportski.mk се далеку подобри од СпортДенес. Можеби не објавуваат статија секоја втора минута, ама барем тоа што го објават е квалитетно и вистинито.

Член од
21 април 2010
Мислења
165
Поени од реакции
16
Јас како претставник на редакцијата на Спорт Денес, заедно и со остантите кои ја уредуваме страната
:pos::pos::pos:

Озбилно сеа ... Сваќам да имате некои грешки во преводот, или да не сте прочитале убаво и да сте сервирале феил вест. Али во секоја статија да имате по 10тина печатни грешки е катастрофално.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.781
Поени од реакции
9.596
ауууу немој еј! :tapp::tapp: :pos2::pos2::pos2:

кажи ми бе со кој мозок ставивте еднаш вест за малдини која пола беше на булгарски?
кажи ми кажи ми стварно кажи ми!

најдобро би било еднаш за секогаш да се откажете од страната, пошто стварно не ве бива!

а и не сум некој хејтер да хејтувам све али стварно вие сте... :(:( за жалење
Не знам за која статија за Малдини конкретно зборуваш искрено. Не сакам да се спуштам на твое ниво искрено и не си некој фактор да кажуваш дали треба да се откажеме од страната или не . Ако според твојот критериум не посетувале забегани мали деца кои не разбираат англиски, гледам и ти си дел од нив пошо и ти си ја посетувал страната, нели? Ако не ти се допаѓа страната не те тера никој со сила да ја посетуваш и те молам да не ме цитираш на постов затоа што не ме интересира твоето мислење ;)

Другар, сите велат дека напорот се цени, ама напорот нема да ти донесе посетители.
Посетители ќе ти донесат квалитетните статии, верувал ти или не.

Една добра статија вреди колку 40, можеби и многу повеќе лоши, со печатни грешки или преведени од преку Google Translate. Знам како е да мораш да освежуваш страна со статии секој ден - ама посетителите не сакаат брзи шпекулации, туку проверени информации, во светот на спортот.
Мене не ми сметаат печатни грешки, хеј, на секој му се случуваат и само некој што цепидлачи би се замарал заради нив...ама кога ќе видам дека статија е пишувана со Google Translate, е тоа е голем минус за страницата, а богами и целата редакција. Сепак, барем за тоа можеме да се согласиме дека не е во ред. :)
Другар, кажав и претходно...ги прифаќаме критиките за правописните грешки. Во изминатиов период гледаме да ги намалиме на минимум и во иднина ќе гледаме што повеќе да ги нема истите. Имаше анкета на страната, какви вести да се пренесуваат на страната и верувај повеќе од 50% сакаа шекулации, така да ние се ослонуваме врз тоа. Сепак, ова го сваќаме како добронамерна Критика и ќе гледаме во иднина да ја намалиме :)

Обидете се да нема спам во коментарите на вашите статии на ФБ, како
eeeee moreee cigannn edennnnn
auuu da.
HAHAHA ANE NA DEDO A XAXAXXAXAXAXA
znam zosto..oti koga si bil mal ti go brisela GAZETO,mnogu si kakal...:)))
Има и од типот пуши или Forza, Visca, Hala, блаблаблабла (интер, јуве, милан, барса, реал м.......... итн)
и така натаму.

За страната конкретно, со тек на време ќе се оправите, се надевам.
Не сте лоши. Бар не колку sportskoInfo која страна верувам е од 5-6 годишни деца.
Објавуваат вести после 2-3 дена. И доста везвезни ствари има.
Верувај немаме доволно време да ги следиме коментарите на фб. Целосно сме ангажирани статиите нови да ги објавиме на фб и не ни останува доволно време да прегледуваме преку 20 коментари. Ако некои ти сметаат, можеш да ги игнорираш.
Имено, верувај, врз страната се работи на сериозен проект во наредниот период што ќе има големи подобрувања, како и намалување на грешките во сигурност.

Треба преведувачите да си ги потсредите прво, па после да објавувате по 40+ статии како што велиш. Квалитет, а не квантитет. И нека го прочитаат два пати текстот пред да го објават. Јест да сите правиме печатни грешки дали од незнаење или ненамерно, ама за еден таков голем сајт како што и ти самиот го претставуваш е срамно да се прават вакви грешки. Како што може да забележам повеќето се преведени од некои српско-хрватски сајтови, па затоа нека обрнат внимание кога ги пишуват имињата за тренерот на Партизан да не го направат уште еднаш женско. :)
Кажав и претходно. Ние не сме професионални новинари. Се наоѓаме во почетна фаза и се надеваме дека во иднина ќе се развиваме на повисоко ниво. Биди сигурен дека во иднина грешките во статиите ќе бидат во минимална мера.

:pos::pos::pos:

Озбилно сеа ... Сваќам да имате некои грешки во преводот, или да не сте прочитале убаво и да сте сервирале феил вест. Али во секоја статија да имате по 10тина печатни грешки е катастрофално.
Има правописни грешки на странта, никој не негираме, ама на секоја статија по 10 грешки сигурно не :)

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Освен на печатните грешки на кои треба да се поработи, мора да се обрне внимание и на стилот. Секако нема да се борите за Пулицерова награда, ама некои статии се толку маалски напишани, со секојдневен говор, некои делови и на дијалект што е несериозна за страна која претендира да биде најчитана спортска страна во земјата.

Факт е дека има најмногу вести, но како што спомна некој погоре и квантитетот не е пресуден во целиот впечаток. Во основа не ни има потреба од 20 статии на ден за Шпанско првенство, кога 4 од нив се изјави на Мурињо кои би можеле заедно да влезат во 1 за да биде и попрегледно.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Имаше анкета на страната, какви вести да се пренесуваат на страната и верувај повеќе од 50% сакаа шекулации, така да ние се ослонуваме врз тоа. Сепак, ова го сваќаме како добронамерна Критика и ќе гледаме во иднина да ја намалиме :)
Сте прашале дали сакаат шпекулации? Чекај малце, секоја вест што ја пренесуваш треба да биде што е можно повистинита, ако прашувате вакви глупости кај ќе ви биде крајот.
Друго, не знаете дали ви одговориле деца од 14 години или 20 години.

Еден совет, и да пренесеш некоја информација, колку и да не е вистина, пренеси ја како вистина. А ова што ти си признаваш дека пренесувате шпекулации и се потпирате на нив само ќе донесе до помалку читатели и посетители.

Искрено, јас не ве читам ич, освен за сеир, не сакам шпекулации и преведување од goal.com

Поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom