Според вас која професија носи најмногу приходи?

Според вас која професија носи најмногу приходи?

• Хирург

Гласови: 29 24,8%
  • Стоматолог

Гласови: 9 7,7%
  • Психијатар

Гласови: 1 0,9%
  • Пилот

Гласови: 14 12,0%
  • Адвокат

Гласови: 14 12,0%
  • Мрежен администратор

Гласови: 18 15,4%
  • Маркетинг менаџер

Гласови: 20 17,1%
  • Агент за недвижности

Гласови: 12 10,3%

• Вкупно гласачи
    117
М

Мартин`

Гостин
Капетан странство 8 000 евра
Копилот странство 4-5 000
Кај нас Капетан 4 000
Кај нас Копилот 2 000
Желбата да станам пилот по гледањево на платите уште повеќе ми се зголеми :icon_lol: сепак и доста ќе платиш додека го завршиш школото сигурно преку 30.000 евра да завршиш академија. Инаку гледам пиша за пилоти и ко-пилоти на патнички/комерцијални.. а за воени како одат ?

Пример да служиш во Американската војска (пример само) ако случајно некој знае де..

M

marko 1996

Гостин
Желбата да станам пилот по гледањево на платите уште повеќе ми се зголеми :icon_lol: сепак и доста ќе платиш додека го завршиш школото сигурно преку 30.000 евра да завршиш академија. Инаку гледам пиша за пилоти и ко-пилоти на патнички/комерцијални.. а за воени како одат ?

Пример да служиш во Американската војска (пример само) ако случајно некој знае де..
Странство 10 000 воен, Кај нас 1000 до 2000 највише ама ние немаме авиони така да ништо од бизнисот. А за странство ти што спомна америка сепак воен да возиш е многу голем ризик не е се во парите. Ако сакаш да напраиш пари идеш на блиски исток стануваш Скај Маршал во хеликоптер плата имаш 12 500+ ама тоа ти е многу , многу опасна работа во воздух си цело време со пушка пратиш конвои од воздух ама знаш таму како ги маваат хиликоптерите како пилци плаќаат , според мене далеку поубаво е комерцијален авион да си возиш , се шеташ идеш по конгреси , стујардеси :D Многу луѓе ке запознаеш а за обуката,комерцијални авиони 50 000-60 илјади кошта обуката ( целосна ) дали Вршац , Атланта... А воени државата мислам покрива

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Горе во анкетата би ги додала и цариниците :)
ЕЕееее ова ми беше најголема желба кога бев мал. До пред 3-4 години најпосакувана професија беше во градов. А пред тоа гз даваа сите да бидат царинари. Кое богатство направија , некој денес им се проценува имотот на неколку милиони. Дискотеки, ресторанти, луксузни рибници, дуќани, станови во Скопје, автомобили од над 10 000 евра, викендици во Грција веднаш до морето инт. сето тоа со плата од 15 000 - 18 000 :pos:
--- надополнето: 11 јануари 2012 во 21:37 ---
Горе во анкетата би ги додала и цариниците :)
ЕЕееее ова ми беше најголема желба кога бев мал. До пред 3-4 години најпосакувана професија беше во градов. А пред тоа гз даваа сите да бидат царинари. Кое богатство направија , некој денес им се проценува имотот на неколку милиони. Дискотеки, ресторанти, луксузни рибници, дуќани, станови во Скопје, автомобили од над 10 000 евра, викендици во Грција веднаш до морето инт. сето тоа со плата од 15 000 - 18 000 :pos:

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Како што знам хирурзите се најскапо платени кај нас. После нив следат цариниците, менаџерите итн.....

Член од
5 март 2011
Мислења
852
Поени од реакции
830
ТАТО НОСИ МАМА МЕСИ (професија ипол)(y)

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Која професија е најдобро платена и може да ви обезбеди убав живот без грижа на совест доколку сакате да потрошите дел од вашиот буџет на луксузни работи ?
Ќе поставам и анкета а можете секако и вие да пишувате и да наведете професии :smir:
За овде во Македонија мислиш или општо професија ко професија било каде во светот?
--- надополнето: 15 јануари 2012 во 16:56 ---
Кај нас политичарите и сопствениците на фирмите за комуникации (т-мобиле прв на листа) и газдите на ЕВН. Тие имаат најголеми приходи.

Просечен граѓанин не заработува големи приходи. Приходите на наш менаџер во фирма, се еднакви со приходите на чистач во некоја фирма во Европските земји или САД.

Во странство најмногу приходи имаат сопствениците на нафтени компании:)

А на спортистите и ѕвездите на холивуд постојано се потенцираат приходите кои се високи и јавноста е добро запознаена со нив, но има и други подобро платени професии.
1. Тие се претприемачи и работат за профит а не за плата, што е многу различно
2. Најголем број фирми од типот на нафтени компании се во првите најпрофитабилни фирми во светот ама сепак првото место е резервирано за некој друг

Kajgana Shop

На врв Bottom