Според вас која професија носи најмногу приходи?

Според вас која професија носи најмногу приходи?

• Хирург

Гласови: 29 24,8%
  • Стоматолог

Гласови: 9 7,7%
  • Психијатар

Гласови: 1 0,9%
  • Пилот

Гласови: 14 12,0%
  • Адвокат

Гласови: 14 12,0%
  • Мрежен администратор

Гласови: 18 15,4%
  • Маркетинг менаџер

Гласови: 20 17,1%
  • Агент за недвижности

Гласови: 12 10,3%

• Вкупно гласачи
    117

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Која професија е најдобро платена и може да ви обезбеди убав живот без грижа на совест доколку сакате да потрошите дел од вашиот буџет на луксузни работи ?
Ќе поставам и анкета а можете секако и вие да пишувате и да наведете професии :smir:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Брокер на Вол Стрит, ама и нив му се одбројани деновите.

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Ете ја анкетата секако не се конечни тие професии слободно пишувајте и други :helou:

Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
Спортист (фудбал, кошарка, голф...), но во некоја од земјите во кои плаќаат многу.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.575
Поени од реакции
6.705
Ете ја анкетата секако не се конечни тие професии слободно пишувајте и други :helou:
Your wish is my command! :cuc:

Инвеститор е најпрофитабилно,поточно Бизнис Ангел,,,, ретко кој од нив е активен изминатиов период,поради кризава...:helou:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Хирург иако е професија која бара многу посветеност и жртвување.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Кај нас политичарите и сопствениците на фирмите за комуникации (т-мобиле прв на листа) и газдите на ЕВН. Тие имаат најголеми приходи.

Просечен граѓанин не заработува големи приходи. Приходите на наш менаџер во фирма, се еднакви со приходите на чистач во некоја фирма во Европските земји или САД.

Во странство најмногу приходи имаат сопствениците на нафтени компании:)

А на спортистите и ѕвездите на холивуд постојано се потенцираат приходите кои се високи и јавноста е добро запознаена со нив, но има и други подобро платени професии.

Член од
1 септември 2008
Мислења
768
Поени од реакции
18
Glasav za stomatolog. Zosto??? Epa edno plombiranje ti e 300 denara a so inekcija i poveke, plus sekojdnevno imaat barem po 10 klienti so razlicni problemi i eden da se pogodi za novi zabi toa znaci 50 evra od zab. E sega videte ja matematikata.

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
ти да си успешен у било која професија, ке збираш пари:toe:

Член од
25 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
15
Зборуваме за кај нас..не мешајте нафтени босови...фудбалски звезди и холивуд глумец/ца

од горе наведените работи во анкетата...мислам дека најпрофитабилна е хиругот..посебно пластичен хирург..зошто...во стоматологија нема зимање мито..едноставно одиш ти прават заб и си одиш...бар мене до сега не ми побарале мито..и далеку од тоа да ми треба за еден заб да дадам мито...психијатар исто така...Како пилот си имаш фиксна плата..освен ако додека леташ авион и им велиш на патниците..давајте мито или ќе го уривам авионот хехехе...Адвокат..хммм втората работа според мене со најголем профит..
застанав кај хирург.....знаеме сите какви се хирурзите во болниците..посебно во Куманово...ако не им дадеш мито несакаат да те оперираат веднаш..ти вели оди во Скопје а за да дојдеш на ред во Скопје треба да чекаш 3 месеци...така да секој ден по 200-300 евра мито..тоа се пари пари и пари...
да ја надополнам листата..со осигурителна компанија..Тука има НЕВЕРОЈАТЕН ПРОФИТ..али исто така со матни работи..кои мислам дека нема потреба да се октриваат..а кој сака да знае ...нека пише тука па слободно ќе се отворам..макар и затвор лежел :D:D

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Градоначалник на нешто :toe: од секој тендер лапаш пари,чиста работа.долг живот и многу пари!

Kajgana Shop

На врв Bottom