Според вас кое е најдобро мало градско возило-АНКЕТА

Најдобро половно градско возило

• Opel Corsa B

Гласови: 7 9,9%
  • Renault Clio

Гласови: 4 5,6%
  • Vw Lupo

Гласови: 1 1,4%
  • Peugeot 206

Гласови: 5 7,0%
  • Citroen Saxo

Гласови: 2 2,8%
  • Opel Corsa C

Гласови: 9 12,7%
  • Renault Twingo

• Fiat Punto

Гласови: 12 16,9%
  • Vw Polo

Гласови: 27 38,0%
  • Daewoo Matiz

• Вкупно гласачи
    71
Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
како љубител на французи, и малтене брат со рено, сепак гласав за пежото... твингото е едно од нај шупачките коли произведени воопшто, па нек е и од рено... грдо си е грдо...

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Vw Polo останативе тапа.

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
како љубител на французи, и малтене брат со рено, сепак гласав за пежото... твингото е едно од нај шупачките коли произведени воопшто, па нек е и од рено... грдо си е грдо...
Многу е грдо ама имав прилика да возам едно доста стартно брзо и удобнно возило е.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Сум возел Твинго 2000та не знам што мотор имаше ама колата колку е грда толку е брза, економична и удобна + ако ја бувнеш на плин4е поефтино ке те фати него кола на струја да возиш :) . Добро де така иде зборот...
Инаку гласав пред некој ден, мислам дека за Пунтото.
Што знам тоа полото ми е антика изгледот од електроника има светла и бришачи а кога станува збор за комфор, можам да го сместам на едно место над Југото. Инаку што се мали потрошувачи се нема збор, ама затоа и пунтото 1.2 исто толку троши деловите му се иста цена а изгледот му е каде каде подобар од полото.
Пежото е добро ама 206ка испод 3000 евра здрава не ја наоѓаш, додека другите возила се некаде до 2500 евра регистрирани.

Член од
15 јануари 2011
Мислења
53
Поени од реакции
5
многу е ,за тие пари xsara ќе најдам, покомотна,поубава на изглед,поудобна за брзина незнам.. Исто и тигра
Споредуваш Ксара со Тигра ?! Тиграта е „спортска верзија“ од Корсата, носи ист мотор а за удобност да не збориме. Поубаво пешки ке одам.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Споредуваш Ксара со Тигра ?! Тиграта е „спортска верзија“ од Корсата, носи ист мотор а за удобност да не збориме. Поубаво пешки ке одам.
Ja за пунто сум рекол, не тигра прочитај поубаво.. А нит па Тиграта нит па корсата е поудобна од Корсата

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Smart... 0.8 CDi, ем малку троши, ем секаде го бери да го паркираш. Удобност и пространост не барајте од градските возила, наменети се да те однесат од точка А до точка Б за најмалку пари, притоа растојанието од А до Б да не е поголемо од 20 км.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Многу е грдо ама имав прилика да возам едно доста стартно брзо и удобнно возило е.
Се слагам, удобно е у пм, а и конфорно како за мало возило,а мене па и не ми е толку грдо

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Што знам тоа полото ми е антика изгледот од електроника има светла и бришачи а кога станува збор за комфор, можам да го сместам на едно место над Југото. Инаку што се мали потрошувачи се нема збор, ама затоа и пунтото 1.2 исто толку троши деловите му се иста цена а изгледот му е каде каде подобар од полото.
Зависи од која година Поло си гледал, јас имам ново Поло и има многу повеќе од светла и бришачи. Споредбата со југото ќе ја изигнорирам во име на хуманоста :)
Пунтото во споредба со полото ми е мене далеку погрдо и дизајнот е без врска, како киндер јајце ми изгледа пунтото, а за квалитетот и трајноста на деловите воопшто нема споредба.

Smart... 0.8 CDi, ем малку троши, ем секаде го бери да го паркираш. Удобност и пространост не барајте од градските возила, наменети се да те однесат од точка А до точка Б за најмалку пари, притоа растојанието од А до Б да не е поголемо од 20 км.
Со полото стигнав до Берлин и назад, сред зима и снегови и ништо не ми фалеше :) Се' зависи од тоа колку луѓе се возат внатре и кои ти се очекувањата од колата :toe:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Со полото стигнав до Берлин и назад, сред зима и снегови и ништо не ми фалеше :) Се' зависи од тоа колку луѓе се возат внатре и кои ти се очекувањата од колата :toe:
E арно де... и со Смарт можиш истото да го направиш. 90% од возилата се донесени со возење.

Еве јас што ќе ти спомнам... пример кога јас би имал можност да одам до Берлин, ако сигурно ќе сакам да купам два пара скии од таму. Нити во поло нити во смарт неможиш да ги сместиш. Ако одиш на 3 недели, две торби со облека треба некаде да спакуваш, во смарт незнам кај ќе ги клајш.

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Македонска работа :) Сакаме возило за на автопат/фамилијарно/градско :) Епа нема такво нешто.
Научени кутрите од Фичовци, Југовци и сл. возила кои беа наменети за се :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Не е македонска работа... баш заради големината, мразам пикавци. Ама кога веќе треба да одбирам, го бирам најмалиот, нема да го возиш по автопат, стриктно за низ град.

Kajgana Shop

На врв Bottom