Споменик на Александар Македонски на плоштад Македонија?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Еве ова мене ме интересира. Што има поврзаност Александар Македонски да речеме со Скопје? Јас апсолутно веќе ги читам што сакаат д анаправат вмро. Они сакаат да провоцираат и да не одалечат од еу и нато и со вакви потези да го закочат решението за името. Исто слични потези прават кога мкд репрезентација е блиску до некој успех, они тогаш да се покажат како патриоти одма с епојавува агенција за малди и спорт се расфрла со разни суми нма пари и со сака да направи поголем притисок врз нашите спортисти. Значи тука е лукавоста на вмро која тоа го прави за д анемаме успех. Затоа јас лично сум го видел првиот човек на амс како после победа на мкд излегува цел попарен од сала и разочаран што мкд победила. исти такви нивн ичлеонив сум видел како се разочарани што мкд влегла во финале на евросонг. И затоа сега ова го прават со спомениците и секој нивни потег е против македонија.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
292
goodman_91,delija e srbin :) nema tuka nishto losho,znachi ne e Aleksandar Srpski nego MAkedonski :smir:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Не знам зошто не сфаќаш, додека постоиме како нација, без да правиме ништо, гејлада ќе си има закачки со нас и милион вета ќе ни испостава.
Доволна причина е тоа што не има.
абе вие што викате прво еу нато па споменик сигурно сте сдсОВЦИ само вие така размислувате зошто да не се постави споменик на Александар?некоја причина има?
SuicideMessiah образложи зошто споменикот да почека?не ми е јасно мене мое мислење е дека треба да се направи споменик и што е можно поголем да биде :helou:
И за двајцата...

Да, точно е тоа дека грција не мрази во секој случај и дека сака да не постоиме, ни оспрува и идентитет и јазик итн, итн... али кога сме чекале толку векови, проблем ќе ни се неколку месеци/година...

Дај прво да видиме што ќе бидне со Нато, ЕУ, зошто грциве баш такви работи чекаат, да имаат поттик нешто што би го искористиле за пред светов да покажат дека ние сме тие кои си го кочиме влезот со такви потези...

Стрпете се малку, па после и Александар и Филип ако треба и цела македонска историја можеме на плоштад да ја наредиме...

Само се сложувам со трифун... зш од толкав плоштад баш на местото кај што е зеленилото/сега елката да биде... нека си остане тоа со својата сегашна намена (тука и свеќи за Тоше се палеа...), има место за Александар...

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
како што гледам на форумов ќе покренат петиција наместо Александар Македонски да се постави Тито или Шешељ, караџиќ штознам :toe: некој

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
292
Abe ako neka go namestat spomenikot,super ideja e,ama da se pocheka...spomenik mozhe da pocheka ama drzhavni interesi pred spomenik.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Еве ова мене ме интересира. Што има поврзаност Александар Македонски да речеме со Скопје? Јас апсолутно веќе ги читам што сакаат д анаправат вмро. Они сакаат да провоцираат и да не одалечат од еу и нато и со вакви потези да го закочат решението за името. Исто слични потези прават кога мкд репрезентација е блиску до некој успех, они тогаш да се покажат како патриоти одма с епојавува агенција за малди и спорт се расфрла со разни суми нма пари и со сака да направи поголем притисок врз нашите спортисти. Значи тука е лукавоста на вмро која тоа го прави за д анемаме успех. Затоа јас лично сум го видел првиот човек на амс како после победа на мкд излегува цел попарен од сала и разочаран што мкд победила. исти такви нивн ичлеонив сум видел како се разочарани што мкд влегла во финале на евросонг. И затоа сега ова го прават со спомениците и секој нивни потег е против македонија.
:pos2:

Во однос на историјата, ќе отворам посебна тема во истоимениот форум, само за неуките суштества со кои мораме да го дишеме истиов воздух.

За болдираните глупости, коментар и не е потребен кога доволно е да се воочат правописните грешки на квадратен сантиметар од постот. :kesa:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.944
Поени од реакции
50.827
Дај прво да видиме што ќе бидне со Нато, ЕУ, зошто грциве баш такви работи чекаат, да имаат поттик нешто што би го искористиле за пред светов да покажат дека ние сме тие кои си го кочиме влезот со такви потези...
Јоване ко што разбрав новинарство студираш што по дефиниција значи дека не би требало да си некое тупо дете...секое нетупо дете денес знае што значи влез во ЕУ и слично..
Еве ај да упростам,со влез во ЕУ нема ама сигурно да ставиш споеник од него.

Тоа што двајцата Кучковскии опинчари и Зоте-шизофренија се против ова е аргумент плус зашто е за подршка изградбата на спомеников.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
како што гледам на форумов ќе покренат петиција наместо Александар Македонски да се постави Тито или Шешељ, караџиќ штознам :toe: некој
Вие го псорите тито а тој да не бил ние ради таквите како вмро кои не с еосеќаат макеоднци ќе сме немале сега држава и лсобода да се изразуваме на мајчин јазик преку култура и музика и слично.

Али вие тоа не можете д а го поднесете зашто тито ве победил и ја признал македонија и македонскиот народ.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Јоване ко што разбрав новинарство студираш што по дефиниција значи дека не би требало да си некое тупо дете...секое нетупо дете денес знае што значи влез во ЕУ и слично..
Еве ај да упростам,со влез во ЕУ нема ама сигурно да ставиш споеник од него.
Е ај вака...

Ставаш споменик од него и за тебе нема влез во ЕУ...

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.944
Поени од реакции
50.827
Е ај вака...

Ставаш споменик од него и за тебе нема влез во ЕУ...
ај вака за тебе нема ЕУ па што сакаш стави или не стави.
Просто ко грав,таа приказна е завршена за нас како луѓе,може да продолжиме како безкичмењаци.

Член од
6 април 2007
Мислења
375
Поени од реакции
11
:pos2:

Во однос на историјата, ќе отворам посебна тема во истоимениот форум, само за неуките суштества со кои мораме да го дишеме истиов воздух.

За болдираните глупости, коментар и не е потребен кога доволно е да се воочат правописните грешки на квадратен сантиметар од постот. :kesa:
Ретардиран е овај зоте. Не е салам

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
ај вака за тебе нема ЕУ па што сакаш стави или не стави.
Просто ко грав,таа приказна е завршена за нас како луѓе,може да продолжиме како безкичмењаци.
Нема ЕУ ама затоа ќе имаме кичми оти нели оние што беа за ЕУ се безкичмењаци ,не е во ред сите во ист лонец да ги ставаш:smir:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Споменик на аце треба да има во Центар и тоа со висина од 100 метри :/

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.944
Поени од реакции
50.827
Нема ЕУ ама затоа ќе имаме кичми оти нели оние што беа за ЕУ се безкичмењаци ,не е во ред сите во ист лонец да ги ставаш:smir:
Сите што се ЕУ на начинот каков што ЕУ сака да бидеме таму,не би ги стаил во ист лонец ја....во иста комора би стаил. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom