Идејава е баш за 2 милјарди евра инвестиција,плус секој ќе може да носи лудачка кошула,со што ќе се намали уште повеќе невработеноста.Плус,со изменето име и ваква инвестиција ќе бидеме туристичка дестинација број 1 и сигурно влагаме во ЕУ и НАТО.Не сум ја видела темава до сега.Прво да ја поздравам идејата за аква парк најголем на светот во Македонија,кој ќе се гради претпоставувам во Пелагонија како најголем простор.При тоа за да биде најголем Прилеп и Битола ќе ги срамниме со земја,а тобоганите ќе ги закачиме на Плетвар.Вода во аква паркот ќе носи вработеното население во проектот со кофи.Хотелите околу аква паркот ќе се градат од Кавадарци/Неготино до Ресен.Ем ќе има поглед и на Охридско езеро.Името ќе го смениме во „Лудувајте кај нас“ и сите среќно ќе си живееме.
Јас предлагам наместо аква парк да позајмиме пари од Русија и на секој чекор да ставиме споменик.Земја на мракот ќе се прекрстиме,светла нема да палиме ќе штедиме и со тоа ќе привлекуваме странски туристи да бидат дел од нашиот хорор филм.Ние да не седиме за џабе ќе испуштаме звучи за да им биде уште пореален филмот.Ќе го паркираме вовчето од Луна Парк пред парламент и ќе ги вози туристите низ триумфалните капии (на кој ќе ставиме лилјаци и бетмени).Значи цела земја само ќе укаме,ќе штедиме на храна и ќе живееме во темнина.За да бидеме поинтересни може и со лудачки кошули да им рипаме по патот.
Потполно се сложувам со Леандра, само имам мал предлог. Наместо да се носи вода со кофи, јас предлагам да се искористи барем еден проект кој го имаат у фиока, а тоа оној фамозниот проект наводнување капка по капка, со кој се фалат сите партии. Нека не плаќаат дополнително за изработка на проект, оти доста пари испраа до сега па веќе и бојата на парите се излити.Не сум ја видела темава до сега.Прво да ја поздравам идејата за аква парк најголем на светот во Македонија,кој ќе се гради претпоставувам во Пелагонија како најголем простор.При тоа за да биде најголем Прилеп и Битола ќе ги срамниме со земја,а тобоганите ќе ги закачиме на Плетвар.Вода во аква паркот ќе носи вработеното население во проектот со кофи.Хотелите околу аква паркот ќе се градат од Кавадарци/Неготино до Ресен.Ем ќе има поглед и на Охридско езеро.Името ќе го смениме во „Лудувајте кај нас“ и сите среќно ќе си живееме.
Јас предлагам наместо аква парк да позајмиме пари од Русија и на секој чекор да ставиме споменик.Земја на мракот ќе се прекрстиме,светла нема да палиме ќе штедиме и со тоа ќе привлекуваме странски туристи да бидат дел од нашиот хорор филм.Ние да не седиме за џабе ќе испуштаме звучи за да им биде уште пореален филмот.Ќе го паркираме вовчето од Луна Парк пред парламент и ќе ги вози туристите низ триумфалните капии (на кој ќе ставиме лилјаци и бетмени).Значи цела земја само ќе укаме,ќе штедиме на храна и ќе живееме во темнина.За да бидеме поинтересни може и со лудачки кошули да им рипаме по патот.
А од кај па заклучи дека Ацко наш на плоштад ќе има "копје " доволно испраено за да може било што да се закачи на него.......... , мислиш дека „мозокот“ за глупиве проекти е толку глуп????Потполно се сложувам со Леандра, само имам мал предлог. Наместо да се носи вода со кофи, јас предлагам да се искористи барем еден проект кој го имаат у фиока, а тоа оној фамозниот проект наводнување капка по капка, со кој се фалат сите партии. Нека не плаќаат дополнително за изработка на проект, оти доста пари испраа до сега па веќе и бојата на парите се излити.
Инаку, сметам дека веќе претераа со глупавиве проекти! На почетокот имаа интересна замисла, ама сега веќе забегаа. Ние базен немаме, тие аква парк ќе правеле. :violent1:
Не знам кој е „мозокот“ за глупиве проекти, ама ако го дознае некој мислам дека ќе биде обесен на копјето на Ацко наш на плоштад, бидејќи коњите и лавовите ги направија кобили и лавици!
Точно,никој од власта несака да биде распнат на своето уметничко дело.:pos2:А од кај па заклучи дека Ацко наш на плоштад ќе има "копје " доволно испраено за да може било што да се закачи на него.......... , мислиш дека „мозокот“ за глупиве проекти е толку глуп????
Зарем твоиве проекти не се смешни?Мислам ова твоево конкретно е најсмешно,бараш да градат брани и патишта,вицкастоАбе нека земат нека почнат да ги градат Чебрен и Галиште и Коридорот Исток-Запад веќе еднаш бе ејјјјј!!!!!!!
5 години поминаа камен на камен не ставија економскиве експерти за ниту еден единствен проект кој би барем навестил дигање на нашата економија. 5 пати пропадна тендерот за Чебрен и Галиште. Железницата ни е катастрофа, патиштата се доарчија, уште малку ќе немаме ни Север-Југ. И сега ќе си се исмеваме самите себе со некакви бебешко-глупачки идеи???
Се добудалија луѓево значи, им нема спас.
Изгледа си во право. Нема толку силен лек за вакво лудило. Уште помалку некаква сериозна, разумна критика може да помогнеЗарем твоиве проекти не се смешни?Мислам ова твоево конкретно е најсмешно,бараш да градат брани и патишта,вицкасто
Помина времето кога озбилно се разговараше,сега излегуваат проекти како плажа на кеј и сплавови на Вардар.
Јас мислам дека на нивната глупост им нема крај! Мене како идеја ми се допаѓа Скопје 2014, ама реализацијата... Платија леење на споменици во најскапата леарница и да почне боја да се разлева по нив значи дека овие се убивање. Сега пак ли треба да плаќаме за поправка??? Колку пари ни отидоа за леење, нема ни година ние треба да плаќаме за поправка. Мене ми се смачи да им плаќам даноци за да ги гледам јавно како перат пари, барем да не се фалат за парите што ги дале на нивни фирми. Сега уште аква парк ни фали да потонеме уште повеќе.А од кај па заклучи дека Ацко наш на плоштад ќе има "копје " доволно испраено за да може било што да се закачи на него.......... , мислиш дека „мозокот“ за глупиве проекти е толку глуп????
хе,хе...мора да признаеш дека давење у аква парк е сепак ПОПРИЈАТНО од истото такво у кофа....Јас мислам дека на нивната глупост им нема крај! Мене како идеја ми се допаѓа Скопје 2014, ама реализацијата... Платија леење на споменици во најскапата леарница и да почне боја да се разлева по нив значи дека овие се убивање. Сега пак ли треба да плаќаме за поправка??? Колку пари ни отидоа за леење, нема ни година ние треба да плаќаме за поправка. Мене ми се смачи да им плаќам даноци за да ги гледам јавно како перат пари, барем да не се фалат за парите што ги дале на нивни фирми. Сега уште аква парк ни фали да потонеме уште повеќе.
Па и не е толку пријатно јас да му давам пари на некој неписмен идиот што седи и што смислува нов глуп проект за да ми ги земе парите.хе,хе...мора да признаеш дека давење у аква парк е сепак ПОПРИЈАТНО од истото такво у кофа....
Затоа треба да се укинат политичарите,не ни требаат,зашто ништо не решаваат,а и незнаат да решат.Треба да се укинат,зашто тоа што не движи напред е само технологијата и тие што ја создаваат,а не политичарите.Па и не е толку пријатно јас да му давам пари на некој неписмен идиот што седи и што смислува нов глуп проект за да ми ги земе парите.